Mój router to cerberus p 6331-42. Router rozdziela internet na dwa komputery i konsole(konsola obecnie jest odłączona od routera). Od pewnego czasu na ruterze świecą się ciągle dwie lampki choć nic do nich nie jest podłączone. Konkretnie pierwsza i czwarta co symbolizuje jak mniemam że jest jednak coś włączone. Próbowałem resetować routera ale to nic nie dało. Podłączyć też się raczej nikt nie mógł. Ktoś wie może co jest nie tak?
Strona 1 z 1
Dwa wejścia na routerze zajęte? choć nic nie jest włączone.
Napisano 24 lipiec 2011, 00:22
Łączysz się kablem z komputerami i konsolą? Gdzie je wpinasz? Czy po włączeniu wszystkich urządzeń lampki dalej świecą światłem ciągłym? Jeżeli ktoś się podłączył przez WiFi, zauważysz jego adres MAC w panelu admina routera.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 24 lipiec 2011, 09:44
Wszystkie trzy urządzenia są podłączone do routera za pomocą kabala ethernet(chyba dobrze mówię). Jak podłącze co kol wiek do tych wejść to świstała dalej się świecą, a komputer twierdzi że kabel nie jest podłączony. Podłączyć się raczej nikt nie podłączył z tego w względu że mieszkam na wsi, a komputera z możliwością podłączenia bezprzewodowo to ze świecą szukać. Do tego najbliższy komputer to 500m dalej się znajduje więc raczej mało prawdopodobne żeby komuś sygnał udało się złapać. Po za tym jak sprawdzałem to tylko jedn adres tam się znajduje no chyba że w nie w tym miejscu patrzyłem. Natomiast konsola za zwyczaj jest podłączona do pierwszego wejścia, mój komputer do drugiego, a ten drugi do trzeciego. Co ciekawe jak za pomocą telefonu łącze się przez WiFi to internet działa w nim bez problemu choć oba komputery też są włączone
.
Użytkownik sabaru83pl edytował ten post 24 lipiec 2011, 09:47
Napisano 24 lipiec 2011, 12:13
Cytat
Jak podłączę cokolwiek do tych wejść to światła dalej świecą, a komputer twierdzi, że kabel nie jest podłączony.
Czyli nie możesz się podłączyć przez router do Internetu? Sprawdź ponownie, czy adresy IP w komputerze są właściwe. Porównaj je z ustawieniami LAN w routerze, jeżeli masz dostęp. Przejdź do zakładki WAN i sprawdź, czy adresy IP od dostawcy są prawidłowe. Jeżeli nie możesz dostać się do panelu admina (nic nie działa), komputery nie widzą routera ("kabel sieciowy jest odłączony"), naciśnij RESET na obudowie przez 10 sekund. Jakie lampki świecą, jakie migają?
Instrukcja PENTAGRAM Cerberus P6331-42
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »