Wykonane czynności:
1. Odinstalowanie Skype 5.5
2. Spakowanie folderu Skype z katalogu Dane Aplikacji do .7z i usunięcie do kosza
3. Usunięcie pozostałości z rejestru programem RegCleaner
4. Usunięcie śmieci aplikacją CCleaner - nie odznaczyłem "opróżnij kosz" i został opróżniony
5. Instalacja Skype 4.2
6. Bezskuteczna próba stworzenia nowego profilu (nie pamiętam hasła)
7. Nic nie daje przywrócenie całego folderu Skype (dalej pyta o hasło)
Gdzie Skype zapisuje hasła poza plikami config.xml i shared.xml? Gdzie mam ustawić, żeby zalogował automatycznie? Czy ma dodatkowe zasady zabezpieczeń, np. sprawdza datę modyfikacji plików? Odzyskiwanie hasła nic nie da - jeżeli nawet odnajdę e-mail, jaki był podany, i tak tam nie wbiję. Pozostaje metoda brute force? Przeglądnąłem rejestr i tam haseł nie ma. Wniosek: niepotrzebnie opróżniłem kosz, bo sam backup do archiwum to za mało.
W końcu uda mi się wbić na konto przy N próbie, tylko szkoda czasu. Jakieś wyjście z tej sytuacji?
Strona 1 z 1
Jak przywrócić autologowanie w Skype? powrót z 5.5 do 4.2
Napisano 03 sierpień 2011, 01:13
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź