Płyta główna Asus M2N32 WS PRO
Problem polega na tym że komputer zawiesza się przed wejściem do biosu, jeśli już wejdzie to zawiesi się w samym biosie. Z tego co zauważyłem lubi zawiesić się odrazu po włączeniu tzn. czarny ekran żadnego piknięcia i wisi. Raz udało mi się wejść do systemu zaktualizowałem bios niestety to nie pomogło. Dodam również że po zawieszeniu nie reaguje na przycisk RESET i POWER można go wyłączyć tylko pstryczkiem na zasilaczu. Jakieś pomysły czy to wina MB czy może być coś innego?
Strona 1 z 1
Zawieszanie się w Biosie Płyta główna ASUS M2N32 WS PRO
Napisano 10 sierpień 2011, 16:41
Istnieje też możliwość że nawala zasilacz. Spróbuj podłączyć inny.

Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?
Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
Napisano 10 sierpień 2011, 17:39
yojo2 ma racje spróbuj z innym zasilaczem a przy okazji sprawdź czy Ci się przycisk powera nie zacina, odłącz dyski, CD-romy, dodatkowe urządzenia, karty rozszerzeń - zostaw tylko procek, ram, i grafikę i zobacz czy to coś się zmieni.
A tak na marginesie to gratulacje udanej aktualizacji biosu na wieszającym się kompie
A tak na marginesie to gratulacje udanej aktualizacji biosu na wieszającym się kompie
AMD ATHLON X2 4800+ (AM2) BOX , MSI SLI Platinium 570, GeForce 9800 GT Gainward 1024MB , 2x1024 Kingston, 500Gb samsung -BenQ 24" -[VC i Delphi, Html itp]?
Napisano 10 sierpień 2011, 19:53
Użytkownik helios128 dnia 10 sierpień 2011, 17:39 napisał
yojo2 ma racje spróbuj z innym zasilaczem a przy okazji sprawdź czy Ci się przycisk powera nie zacina, odłącz dyski, CD-romy, dodatkowe urządzenia, karty rozszerzeń - zostaw tylko procek, ram, i grafikę i zobacz czy to coś się zmieni.
Co do odłączanie peryferyjnych urządzeń to aktualnie płyta główna leży na podłodze z podpiętą grafiką (chciałem w ten sposób wyelminować jakieś przepięcia które mogła by powodować obudowa), power się nie zacina uwierz że takie rzeczy to sprawdzam w pierwszej kolejności -.-
Użytkownik ToMi90 edytował ten post 10 sierpień 2011, 19:54
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź