Komputer Świat Ekspert - Forum: Nie otwierają się niektóre strony - dziwna sprawa - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nie otwierają się niektóre strony - dziwna sprawa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   norbalus 

• Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 3

Napisano 31 sierpień 2011, 19:46

Witam,

2 dni temu podczas korzystania z Internetu = miałem wtedy włączone 3 różne strony, internet przestał działać.

Gdy teraz już mam dostęp do Internetu, to właśnie wszystko śmiga, a jedynie nie mogę włączyć tych 3 stron... Z laptopa również nie mogę wejść na te 3 strony, więc miewam iż jest to problem z routerem. Podłączyłem starego deskopa i tutaj również nie chodzą te strony. Co ciekawe z komórki (wifi) wszystko działa w porządku.

Wracając do komputera stacjonarnego to z innego IP, tj. anonymouse.org => wpisuję stronę- działa, czy też innego proxy.

Po za tym chcę się dostać do ustawień routera (TP-LINK), miałem wbity-zapisany login i hasło, i teraz nie mogę się tam dostać z tym loginem i hasłem.

Obraz sytuacji:

np. 1)
- aaa.pl- nie działa
- aaar.pl/forum- nie działa
- aaa.com- działa (inna wersja językowa)
2)
- yyy.pl- działa
- pl52.yyy.pl - działa
- pl48.yyy.pl - nie działa (na tym serwerze tej strony wtedy akurat byłem)

Mam nadzieję, że ktoś jest w stanie mi pomóc, pomimo tego że to co tutaj napisałem jest dosyć nieskładne ;]
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3531

Napisano 31 sierpień 2011, 21:50

Otwórz notatnikiem plik C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts i wklej jego zawartość na forum.

Zresetuj router jak na stronie Jak zresetować router TPLink. Są 2 metody:

1. Naciśnij przycisk RESET i trzymaj przez 10 sekund.
2. Odepnij prąd, naciśnij i trzymaj RESET, wepnij prąd i trzymaj RESET przez 15 sekund

Jeżeli model rutera jest w tabeli na podanej stronie, użyj metody nr 1. Jeżeli nie, użyj metody nr 2. Login i hasło to admin. Jeżeli masz instrukcję, upewnij się, że tak jest. Skonfiguruj swoją sieć i wyłącz wszystkie funkcje, jakich nie używasz, a mogą przyczynić się do przejęcia kontroli nad routerem. Sprawdź, czy jest dostępne nowsze oprogramowanie (firmware) dla rutera. Jeżeli nie wiesz, jak, podaj dokładny model routera i aktualną wersję softu.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   norbalus 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 3

Napisano 31 sierpień 2011, 22:01

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 31 sierpień 2011, 21:50 napisał

Otwórz notatnikiem plik C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts i wklej jego zawartość na forum.

Zresetuj router jak na stronie Jak zresetować router TPLink. Są 2 metody:

1. Naciśnij przycisk RESET i trzymaj przez 10 sekund.
2. Odepnij prąd, naciśnij i trzymaj RESET, wepnij prąd i trzymaj RESET przez 15 sekund

Jeżeli model rutera jest w tabeli na podanej stronie, użyj metody nr 1. Jeżeli nie, użyj metody nr 2. Login i hasło to admin. Jeżeli masz instrukcję, upewnij się, że tak jest. Skonfiguruj swoją sieć i wyłącz wszystkie funkcje, jakich nie używasz, a mogą przyczynić się do przejęcia kontroli nad routerem. Sprawdź, czy jest dostępne nowsze oprogramowanie (firmware) dla rutera. Jeżeli nie wiesz, jak, podaj dokładny model routera i aktualną wersję softu.

# Copyright © 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP
# w systemie Windows.
# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów
# Każdy wpis powinien być w osobnej linii.
# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie
# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone
# co najmniej jedną spacją
#
# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych
# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.
#
# Na przykład:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy
# 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

127.0.0.1 localhost

Router=> TP link TD-W8901G. Jak sprawdzić obecną wersję? A po ewentualnym resecie trzeba od nowa wszystkie ustawienia wprowadzać? Nie pamiętam już, jak to za pierwszym razem robiłem, więc teraz nie będę wiedział, jakie są poprawne ustawienia - skoro się usuną...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3531

Napisano 31 sierpień 2011, 23:08

Plik hosts czysty.

Cytat

A po ewentualnym resecie trzeba od nowa wszystkie ustawienia wprowadzać?
Tak

Cytat

Nie pamiętam już, jak to za pierwszym razem robiłem, więc teraz nie będę wiedział
Znajdź kartkę z danymi od operatora. Jeżeli zgubiłeś wszystkie informacje, zobacz tu: http://www.netia.pl/...3,internet.html

Sprawdź, czy wejdzie login i hasło admin. Jeżeli tak, prawdopodobnie router zresetował się sam. Jeśli nie, spróbuj wpisać login i hasło dużymi literami. Czy wszystko dobrze odczytujesz? Jeżeli nie da się wejść do routera, reset jest konieczny. Musisz mieć kontrolę nad urządzeniem i dostęp do panelu admina. Zastosuj metodę nr 1.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   norbalus 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 3

Napisano 31 sierpień 2011, 23:38

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 31 sierpień 2011, 23:08 napisał

Plik hosts czysty.

Tak
Znajdź kartkę z danymi od operatora. Jeżeli zgubiłeś wszystkie informacje, zobacz tu: http://www.netia.pl/...3,internet.html

Sprawdź, czy wejdzie login i hasło admin. Jeżeli tak, prawdopodobnie router zresetował się sam. Jeśli nie, spróbuj wpisać login i hasło dużymi literami. Czy wszystko dobrze odczytujesz? Jeżeli nie da się wejść do routera, reset jest konieczny. Musisz mieć kontrolę nad urządzeniem i dostęp do panelu admina. Zastosuj metodę nr 1.

Czyli tylko reset ;/ Liczyłem, że uda się bez.
0

Strona 1 z 1