jakiś czas temu dokonałam zakupu przez internet, od zupełnie obcej osoby, na mało bezpiecznym portalu (administracja nie przechowuje danych użytkowników, nie wymaga od nich adresu, telefonu, czegokolwiek poza rejestracją), blondynką nie jestem, nie wiem jak mogłam być tak bezmyślna, i zupełnie obcej osobie bez żadnego zabezpieczenia zaufać, jednakże pomińmy kwestie moje IQ skupmy się na IP
podejrzeń zaczęłam nabierać niestety dopiero w momencie, kiedy opóźniało się przyjście do mnie paczki. Tak jak napisałam, administracja nie ma żadnych jej danych, czy jestem w stanie w jakikolwiek sposób (z waszą pomocą) znaleźć adres IP tej dziewczyny? Bo generalnie po nim też w jakiś sposób mi nieznany można podobno kogoś namierzyć albo jakieś dane zdobyć. Sprawę mam zamiar tak czy siak zgłosić na policję, jednakże czekam teraz na informacje z mojego banku, który sprawdza jej bank i fakt, czy przelew u niej zaksięgowano etc.
Jak już wyżej wspomniałam, korespondencja z nią następuje drogą mailową, jednakże nie przez zwykłą pocztę, a przez skrzynkę wiadomości na tym nieszczęsnym portalu ( http://www.ibutik.pl/ ),
jakieś szanse na pozytywne rozwinięcie tematu?
Patrycja
Użytkownik patt edytował ten post 05 wrzesień 2011, 18:12

Logowanie »