Witam.
Od jakiegoś czasu poszukuje nettopa(chyba, że jest jakieś inne rozwiązanie, które spełni moje wymagania a o którym nie wiem) który miał by służyć jako serwer plików (backupy etc) ale z możliwością odpalenie na nim w razie potrzeby jakiegoś softu. Główne cechy które mnie interesują:
- maksymalnie mały
- maksymalnie bezgłośny
- pobór prądu który nie puści mnie z torbami (komputer miał by działać 24/7)
- znośna cena (ok 1200zl)
Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie i może coś doradzić?
Strona 1 z 1
NetTop na serwer plików Maksymalnie mały i bezgłośny
Napisano 04 październik 2011, 15:51
Inne urządzenie na którym można odpalić dowolny soft - to raczej nie istnieje- no o prócz komputera , laptopa , nettopa, i wszystko co da rade unieść windows mobile.
Skoro to ma służyć do beckupów - to może zastanów się nad gotowymi rozwiązaniami jak serwery NAS , czy nawet zwykł dysk sieciowy z wbudowanym softem do beckupu (chyba każdy dysk sieciowy takie ma). możesz wykorzystać to oprogramowanie albo skorzystać z Ftp'a - też raczej na każdym dysku sieciowym jest. Tanie rozwiązanie - do domowych celów spokojnie starczy.
Jeśli się uprzesz że ma to być jakiś sprzęt PC, z systemem, możliwością instalacji dowolnego softu - no cóż - w sumie do beckupu starczy cokolwiek (zależy ile danych archiwizujesz i z ilu źródeł ) - opisz dokładniej co chcesz robić , jakie usługi , ile kompów, ile danych itp ?
Skoro to ma służyć do beckupów - to może zastanów się nad gotowymi rozwiązaniami jak serwery NAS , czy nawet zwykł dysk sieciowy z wbudowanym softem do beckupu (chyba każdy dysk sieciowy takie ma). możesz wykorzystać to oprogramowanie albo skorzystać z Ftp'a - też raczej na każdym dysku sieciowym jest. Tanie rozwiązanie - do domowych celów spokojnie starczy.
Jeśli się uprzesz że ma to być jakiś sprzęt PC, z systemem, możliwością instalacji dowolnego softu - no cóż - w sumie do beckupu starczy cokolwiek (zależy ile danych archiwizujesz i z ilu źródeł ) - opisz dokładniej co chcesz robić , jakie usługi , ile kompów, ile danych itp ?
AMD ATHLON X2 4800+ (AM2) BOX , MSI SLI Platinium 570, GeForce 9800 GT Gainward 1024MB , 2x1024 Kingston, 500Gb samsung -BenQ 24" -[VC i Delphi, Html itp]?
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź