Witajcie. Po tym wirusie z facebooka. Mój antywirus wykrył około 6-9 wirusów. Po ich skasowaniu komputer co jakiś czas się zacina oraz wiele programów nie działa. Nie wiem już co mam zrobić. Pomózcie!!!
Strona 1 z 1
Facebook i wirus Problemy z komputerem
Napisano 02 październik 2011, 18:44
O jakiego wirusa Ci chodzi dokładnie? Nie do końca rozumie twoją wypowiedź. Wątpię w to aby ewentualne zainfekowanie (jeśli ono rzeczywiście nastąpiło) wynikało z kontaktu z portalem społecznościowym Facebook. Chyba, że klikłeś jakiś odnośnik z zachęcającą treścią, który był podsyłany użytkownikom przez nieuczciwe osoby. Przeskanuj komputer za pomocą Norton Internet Security (można pobrać wersję Trial - link do strony download Komputer Świat) i zobacz czy wyskoczą jakieś komunikaty. Warto wypróbować również aplikację G Data. Ja osobiście nigdy nie miałem zainfekowanego komputera jakimś poważnym szkodliwym oprogramowaniem. W ostateczności pozostaje sformatowanie partycji i zainstalowanie systemu operacyjnego na nowo. Generalnie trzeba uważać na to co otrzymujemy od nieznajomych.
Przesyłam również link do podstawowego elementarza odnośnie zalecanego zachowania w przypadku zainfekowania naszego komputera - link do elementarza.
Przesyłam również link do podstawowego elementarza odnośnie zalecanego zachowania w przypadku zainfekowania naszego komputera - link do elementarza.
Użytkownik _smerf_ edytował ten post 02 październik 2011, 18:52
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź