Pomyślałem, iż warto założyć temat, w którym to będziemy polecać sobie nawzajem książki informatyczne. Jako założyciel tematu rozpocznę od swoich propozycji, które zamieściłem poniżej (książki podzieliłem na kategorie). Są to książki wydawnictwa Helion, do których mam dość łatwy dostęp oraz książki wydane przez Komputer Świat i PC Format.
Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW:
"Pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych. Cała prawda" - Rebecca Lieb, Helion, 2010.
"Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak się to robi. Wydanie II poprawione i uzupełnione" - Bartosz Danowski, Michał Makaruk, 2009.
"Marketing internetowy w wyszukiwarkach" - Tomasz Frontczak, Helion, 2006.
E-biznes:
"Social Media Marketing. Odkryj potencjał Facebooka, Twittera i innych portali społecznościowych" - Liana Evans, Helion, 2011.
"Marketing społecznościowy. Tajniki skutecznej promocji w social media" - Arkadiusz Podlaski, Helion, 2011.
"Inbound Marketing. Daj się poznać w Google, serwisach społecznościowych i na blogu" - Brian Halligan, Dharmesh Shah, Helion, 2011.
"Kliknij tu! Wykorzystaj neuromarketing w projektowaniu WWW" - Susan M. Weinschenk, Helion, 2010.
"Godzina dziennie z Facebook marketingiem" - Chris Treadaway, Mari Smith, Helion, 2010.
"Jak założyć skuteczny i dochodowy sklep internetowy. Wydanie II" - Wojciech Kyciak, Helion, 2010.
"Jak założyć skuteczny i dochodowy sklep internetowy. Kolejna odsłona" - Wojciech Kyciak, Helion, 2009.
"Web 2.0. Przewodnik po strategiach" - Amy Shuen, Helion, 2009.
Programowanie:
"CSS. Ćwiczenia" - Maria Sokół, Helion, 2011.
"C++. Ćwiczenia praktyczne. Wydanie II" - Andrzej Stasiewicz, Helion, 2006.
"HTML i XHTML. Ćwiczenia praktyczne" - Bartosz Danowski, Helion, 2006.
"SQL. Ćwiczenia praktyczne" - Marcin Lis, Helion, 2006.
"Tworzenie stron WWW. Ćwiczenia praktyczne. Wydanie II" - Maria Sokół, Helion, 2006.
Sieci komputerowe:
"Budowa i obsługa domowych sieci komputerowych. Ćwiczenia praktyczne" - Tomasz Rak, Helion, 2011.
Komputer Świat:
"KŚ Ekspert Biblioteczka 01/2011: Wordpress".
"KŚ Ekspert Biblioteczka 07/2010: E-sklep".
"KŚ Ekspert Biblioteczka 06/2010: Kurs tworzenia stron WWW"
"KŚ Ekspert Biblioteczka 04/2009: Twój biznes w internecie"
"KŚ Ekspert Biblioteczka 02/2009: Java. Szkoła programowania"
"KŚ Biblioteczka 04/2011: Blog, Galeria, Forum, Sklep. Załóż w 10 minut".
"KŚ Biblioteczka 04/2008: Jak dzwonić za grosze. Wszystko o komunikacji VoIP".
"KŚ Biblioteczka 03/2008: Własna strona WWW bez programowania. Joomla!".
PC Format:
"PC Format Krok po Kroku 01/2009: Budujemy sieć Wi-Fi".
"PC Format Krok po Kroku 12/2008: Budujemy komputer".
"PC Format Krok po Kroku 07/2008: Zbuduj własną stronę WWW".
Zapraszam do podawania własnych propozycji. Pozdrawiam!
Użytkownik _smerf_ edytował ten post 22 październik 2011, 14:48

Logowanie »