Witam.
Mam pytanie do osób obeznanych w temacie. Moja aktualna obudowa to SilentiumPC Pure Black BT-310 , fabryczny wentyl na procku (PHENOM II X4 955) hałasuje jak startujący odrzutowiec (to cholerstwo wyciąga jakieś 6k obrotów jak się procek zestresuje).
Chciałem zamienić go np na Scythe Grand Kama Cross, jednak z obliczeń wychodzi, że za nic nie wejdzie do tej obudowy. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii? Ew może polecić jakieś inne ciche i wydajne chłodzenie w cenie do 160zł?
Strona 1 z 1
Chłodzenie Scythe Grand Kama Cross do obudowy SilentiumPC BT-310
Napisano 23 październik 2011, 19:46
Na pewno wejdzie ten Scythe, ale w moim odczuciu się nie opłaca. Ponadto to jest chłodzenie horyzontalne, do odpowiedniej wydajności wymagające nawiewu z boku - a tego w Brutusie nie ma.
Osobiście polecam sprawdzonego Zalmana Performę: http://www.ceneo.pl/6740285
Osobiście polecam sprawdzonego Zalmana Performę: http://www.ceneo.pl/6740285

Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?
Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
Napisano 23 październik 2011, 20:05
Dzięki za radę. Myślałem nad tym Zelmanem, ale jakoś nie byłem przekonany. Sporo opinii, że jest bardzo głośny - ale z tego co widzę z przejściówką cooler wykręca tylko jakieś 24dB więc całkiem nieźle.
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
© Manowar
© Manowar
Napisano 23 październik 2011, 20:40
W razie czego to BIOS Twojej płyty głównej powinien umożliwiać regulację obrotów wentylatora na procku.
A w dane producentów nt. głośności nie masz co wierzyć, bo nie ma jednej ustalonej metodologii pomiaru głośności. także nie można na podstawie takich danych powiedzieć który cooler jest cichszy a który głośniejszy.
A w dane producentów nt. głośności nie masz co wierzyć, bo nie ma jednej ustalonej metodologii pomiaru głośności. także nie można na podstawie takich danych powiedzieć który cooler jest cichszy a który głośniejszy.
Użytkownik yojo2 edytował ten post 23 październik 2011, 20:41

Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?
Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
Napisano 24 październik 2011, 18:02
Aktualnie korzystam właśnie z softu dołączonego do płyty głównej żeby regulować prędkość wiatraka. Tak, czy inaczej zamówiłem tego Zelmana. Swoja drogą, od kilku lat siedzę po uszy w programowaniu i ze sprawami sprzętowymi jestem w lesie. Czasem czuje się jak bym błądził we mgle. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
© Manowar
© Manowar
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox