witam. potrzebuję prostego programu do nagrywania filmików z gier, prosty coś w stylu fraps.
fraps odpada 1min nagrywania to około 1gb miejsca zajmuje
cam studio tez odpada w czasie nagrywania zaczyna migać obraz
game cam w wersji trial nie nagrywa dźwięku
czy możecie podać inne tytuły programów. najlepiej wersji darmowej
z góry dzięki
Strona 1 z 1
program do nagrywania filmików z gier
Napisano 28 październik 2011, 18:14
Użytkownik diablok dnia 28 październik 2011, 17:54 napisał
...
fraps odpada 1min nagrywania to około 1gb miejsca zajmuje...
fraps odpada 1min nagrywania to około 1gb miejsca zajmuje...
A w czym problem? Nie ma mozliwości zmiany pliku wynikowego? (rozdzielczość - ustawienia nagrywania itp.).
GameCam:
http://download.chip...Cam_575955.html
lub szukać samemu:
http://www.dobreprog...Windows,69.html
Sounds of the Universe.............
Napisano 29 październik 2011, 07:26
dołączam się do pytania autora wątku.
co do samego programu: proponowano mi też VLC, ale nie bardzo mi odpowiada ze względu na problemy z przechwytywaniem obrazu (pół filmu to czarny ekran bądź część zostaje całkowicie pominięta podczas odtwarzania).
co do game cam: nie pozwala on na przechwytywanie obrazu o rozdzielczości większej niż ćwierć pulpitu (1/2x1/2), więc odpada, bo jednym z moich wymagań jest nagrywanie filmików w wersji 720p.
drugi link podany przez pretendera zawiera listę programów, których większość jest bezużyteczna, bo pozwalają tylko na robienie screenshotów. te, które pozwalają na robienie filmów są albo shareware z mocnymi ograniczeniami, albo szybkość ich działania przeraża.
ale i tak pretenderowi dziękuję za dobre chęci
zależy mi na rozwiązaniu darmowym, ale jeśli go nie znajdę, zostanie mi kupić frapsa.
co do samego programu: proponowano mi też VLC, ale nie bardzo mi odpowiada ze względu na problemy z przechwytywaniem obrazu (pół filmu to czarny ekran bądź część zostaje całkowicie pominięta podczas odtwarzania).
co do game cam: nie pozwala on na przechwytywanie obrazu o rozdzielczości większej niż ćwierć pulpitu (1/2x1/2), więc odpada, bo jednym z moich wymagań jest nagrywanie filmików w wersji 720p.
drugi link podany przez pretendera zawiera listę programów, których większość jest bezużyteczna, bo pozwalają tylko na robienie screenshotów. te, które pozwalają na robienie filmów są albo shareware z mocnymi ograniczeniami, albo szybkość ich działania przeraża.
ale i tak pretenderowi dziękuję za dobre chęci
zależy mi na rozwiązaniu darmowym, ale jeśli go nie znajdę, zostanie mi kupić frapsa.
Athlon 64 X2 5200+ | MSI K9N Neo V3 | KINGSTON DDR2 2x1GB 667 | WD3200AAKS | MSI N9600GT OC 2D512
Athlon 64 3200+ | MSI K9N6SGM-V | KINGSTON DDR2 2x512MB 667 | WD2500KS | Leadtek PX8500GT TDH (256)
Athlon 64 3200+ | MSI K9N6SGM-V | KINGSTON DDR2 2x512MB 667 | WD2500KS | Leadtek PX8500GT TDH (256)
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź