W mojej byłej szkole, w której przyszło mi obecnie 'pobawić' się komputerami, jest pewien problem którego nie wiem jak rozwiązać... Ale do rzeczy: jest tam sieć oraz domena postawiona na Windows Server 2003 SBS, do której loguje sie ok. 13 takich samych komputerów. 11 z nich loguje sie elegancko, szybko i przyjemnie, natomiast pozostałe 2 nie: 1 z nich loguje się trochę wolniej a 2gi to juz masakrycznie wolno (zanim wogole pojawi sie okno do wpisywania loginu mija min. 5 min a samo logowanie to chyba z 15 min...). Nie pomogło usunięcie tych kompów z domeny i na nowo ich dodanie. Nie pomogła zmiana ich nazw. Nie pomógł nawet reinstal systemu. Na serwerze CHYBA wszystko jest ok (podobno fachowiec zakladal te siec, a poza tym 11 kompow dobrze chodzi...). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Strona 1 z 1
Długie logowanie do domeny
Napisano 10 listopad 2011, 17:40
Cześć!
Te pracownie są finansowane z EFS'u, także masz gotowe obrazy i serwer. Skoro NIC nie było kombinowane, sprawdź czy uczniowie nie wyciągnęli ramu i jeszcze jedno - podmień dyski na te z pracujących komputerów i sprawdź efekt. System powinien załapać ze względu na tą samą platformę na wszystkich komputerach klienckich. Sprawdź jeszcze, czy kabel sieciowy jest w całości. Która to edycja pracowni?
Te pracownie są finansowane z EFS'u, także masz gotowe obrazy i serwer. Skoro NIC nie było kombinowane, sprawdź czy uczniowie nie wyciągnęli ramu i jeszcze jedno - podmień dyski na te z pracujących komputerów i sprawdź efekt. System powinien załapać ze względu na tą samą platformę na wszystkich komputerach klienckich. Sprawdź jeszcze, czy kabel sieciowy jest w całości. Która to edycja pracowni?
Użytkownik Petermechanic edytował ten post 10 listopad 2011, 17:42
Na Forum KŚE od 16.07.2005, 9:30 (ID: 18840)
Napisano 10 listopad 2011, 17:53
RAMu nie wyciągnęli bo plomba gwarancyjna jeszcze jest, poza tym, jak zupełnie wywale te kompy z domeny to wtedy chodzą normalnie i szybciutko. Co do kabla to tez jest ok bo dla testu podmienialem kable i nic to nie zmienilo. Co do dysków, to zrobie to jak bede w pracowni w przyszlym tygodniu. A co do edycji, to nie zapamietalem tego dokladnie, ale chyba jest z 2004 roku, na komputerach Actiny.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »