Po włączeniu trybu awaryjnego mam kilkanaście sekund (bez względu na to czy się zaloguję czy nie) po których komputer resetuje się. Tyczy to normalnego trybu awaryjnego i z obsługą sieci. Co może być powodem?
Service Pack 2
Strona 1 z 1
Komputer resetuje się w trybie awaryjnym
Napisano 03 grudzień 2011, 16:50
Przypuszczam, że powodem może być przegrany komp, psująca się płyta główna, niesprawny zasilacz lub przegrzany procesor. Ja miałem takie resetowanie komputera, którego powodem była niesprawna płyta główna ( wybrzuszone kondensatory ). Komputer może się resetować ze względu na opcję "Automatycznie uruchom ponownie" System->zakładka Zaawansowane->Uruchamianie i odzyskiwanie->odznaczyć wspomnianą opcję.
Napisano 03 grudzień 2011, 23:21
Czy to samo się dzieje, jeżeli wejdziesz do BIOS-u? Spróbuj odpalić dowolną dystrybucję Linuksa z płyty.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź