Witam.
Jakiś czas temu przestał włączać mi się monitor. Nie wiem dokładnie czemu. Prawdopodobnie przez uszkodzoną przejściówkę DVI-VGA przy karcie graficznej, choć pewny nie jestem. Zaniosłem monitor do komisu. Po jakimś czasie odzyskałem monitor. Koleś w serwisie powiedział, że nic nie zrobił tylko go rozebrał, s powrotem złożył i działa. No i prawda, monitor działa. Wystąpił natomiast inny problem, tym razem z przyciskami monitora (wł./wył., MENU itp). Praktycznie wcale nie działają. Do jakiegoś czasu pojawiało się cały czas "OSD zablokowane/odblokowane", ale zirytowany migającym, okienkiem pstrykałem tymi przyciskami mając nadzieję, że przestanie migać. Owszem przestało, ale teraz pokazuje się co jakiś czas "Automatyczne ustawienie parametrów obrazu" i to jeszcze bardziej mnie zirytowało, bo podczas ustawiania obraz na chwilę się rozmywa. Postanowiłem rozebrać monitor. Odłączyłem tą płytkę z przyciskami i teraz już nic nie miga, ale wiadomo nie mogę przez przycisk wyłączyć monitora.
I tu mam pytanie. Dostanę gdzieś do kupienia tą płytkę z przyciskami? I czy założenie nowej płytki rozwiąże mój problem?
Sorki, że tak się rozpisałem, ale chciałem dokładnie opisać sytuację.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Strona 1 z 1
LG FLATRON L1918S - przyciski przyciski monitora
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź