Witam.Mam zrobioną prezentację, z dodanym dźwiękiem.Gdy włączę od pierwszego slajdu wszystko działa jak należy. Problem jest tej natury,że gdy użytkownik chce wybrać jakąś inną część prezentacji z podręcznego spisu treści muzyka nie zaskakuje - odtwarza się tylko w momencie wybrania slajdu w którym dodany został plik dźwiękowy (czyli slajd pierwszy). Prezentacja ma być z "gotową" narracją, więc chciałbym aby nie tylko dźwięk był na każdym slajdzie, ale też aby w momencie wybrania konkretnego slajdu, odtworzył się konkretny kawałek dźwięku (by muzyka nie startowała od początku w każdym wybranym slajdzie). Proszę o pomoc.
Strona 1 z 1
dźwięk w powerpoint 2010 problem ze zgraniem
Napisano 03 styczeń 2012, 14:15
Jeżeli chodzi o narrację, to najprościej podzielić całą narrację na części i załączyć indywidualnie do odpowiednich slajdów. Chyba, że nagrywałeś ją z poziomu PP to niezależnie od którego slajdu zacznie się prezentacja, narracja będzie szła poprawnie.
Nie jestem pewny, ale jednym plikiem dźwiękowym obrobienie całej prezentacji może być trudne. Być może dałoby się to zrobić z wykorzystaniem VBA, ale pewności nie mam.
Nie jestem pewny, ale jednym plikiem dźwiękowym obrobienie całej prezentacji może być trudne. Być może dałoby się to zrobić z wykorzystaniem VBA, ale pewności nie mam.
Użytkownik imcpan edytował ten post 03 styczeń 2012, 14:23
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź