Witam, jestem początkujący, chcę stworzyć system bardzo rozbudowany CMS w języku PHP i MySQL, podajcie nad czym się zastanowić.
Strona 1 z 1
CMS - Od czego zacząć?
Napisano 22 styczeń 2012, 18:24
1. nauka języka polskiego. jeśli nie polskiego, to przynajmniej angielskiego. ludzie lubią przecież się porozumiewać.
2. nauka logicznego myślenia. bo nad czym tu się zastanowić? nad nauką języka i logicznego myślenia chyba wystarczy.
ogólnie, to w sieci pełno tutoriali i kursów. nie powinno być z tym problemu. ewentualnie jakaś książka, ale jak ostatnio przeglądałem pozycje w empiku, to co druga uczyła złych nawyków, które prowadzą do niestabilności lub podatności skryptu na ataki.
2. nauka logicznego myślenia. bo nad czym tu się zastanowić? nad nauką języka i logicznego myślenia chyba wystarczy.
ogólnie, to w sieci pełno tutoriali i kursów. nie powinno być z tym problemu. ewentualnie jakaś książka, ale jak ostatnio przeglądałem pozycje w empiku, to co druga uczyła złych nawyków, które prowadzą do niestabilności lub podatności skryptu na ataki.
Athlon 64 X2 5200+ | MSI K9N Neo V3 | KINGSTON DDR2 2x1GB 667 | WD3200AAKS | MSI N9600GT OC 2D512
Athlon 64 3200+ | MSI K9N6SGM-V | KINGSTON DDR2 2x512MB 667 | WD2500KS | Leadtek PX8500GT TDH (256)
Athlon 64 3200+ | MSI K9N6SGM-V | KINGSTON DDR2 2x512MB 667 | WD2500KS | Leadtek PX8500GT TDH (256)
Napisano 30 styczeń 2012, 09:27
Przede wszystkim musisz myśleć. Myśleć, myśleć, projektować. Na prawdę, pomysł gra tutaj wielką rolę. Ja CMS'a piszę już około 2 lata, około 6 raz zaczynam od nowa ale na razie mam dość ponieważ za każdym razem miałem zastój ponieważ nie udało mi się rozwiązać ważnego elementu - a dlaczego? Bo nie wziąłem go pod uwagę przy projektowaniu. Jeżeli chcesz napisać super system to musisz poświęcić mu na prawdę dużo czasu. Jeżeli nie masz wystarczająco determinacji- nawet się za to nie zabieraj chyba, że "zaawansowany cms" będzie tylko wyrażeniem i kojarzyło się z tymi kiczowatymi, gównianymi cms'ami wielu "profesjonalnych" firm zajmujących się tworzeniem stron internetowych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
^^
Napisano 04 luty 2012, 22:31
Od zainstalowania go i praktycznego wykorzystania czyt. "bawienia się nim". Jeśli nie wiesz jak zainstalować odwołaj się do licznych porad zamieszczonych na necie, znajdziesz w nich wszelkie interesujące Cie tematy nie tylko z dziedziny instalacji.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź