Witam
Po długim czasie postanowiłem zaglądnąć na stare śmieci ponieważ mam problem który mnie przerósł. Nie wiem nawet czy powinienem to umieszczać tu czy w hardware
mam sobie domową sieć na Pentagram Cerberus P 6331-42 PC z win xp podłaczyny enternetem, laptop przez wifi. Któregoś dnia stwierdziłem że PC nie ma dostępu do neta mimo że router trzyma połaczenie. Ograniczenie łaczności, nie można naprawić połaczenia. Zainstalowalem moduł wifi i podłaczyłem PC do sieci bezpzewodowej. Kilka dni działało po czym znikneło. Nie widzi sygnału wifi. Zarządziłem formatowanie z mysla że jakiś syf blokuje mi dostęp do sieci. Mam swieżutki windows xp, wszystkie sterowniki zainstalowane i mimo posiadania 2 kart enthernetowych i jednej wifi nie mam dostępu do sieci. Mam w domu stary modem thomson speedtouch 330. Zaisntalowałem to urządznie i podpiąłem do komputera przez usb. Modem trzyma połaczenie ale nie ma internetu na kompie z windowsem xp Sprawdziłem kable, sprawdziłem karte bezprzewodową i wszystkie urządznia są sprawne. W dodatku w kompie padła mysz... a w zasadzie nie padła a nie chce działać z tym konkretnie komputerem. po przepieciu do innego urządzenia działa normalnie. Stąd moje wątpliwości czy problem jest sieciowy czy hardwarowy
resetowałem tez ustawienia Pentagram Cerberus P 6331-42. na domyślnych też nie chce współpracować.
Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem? bedę wdzięczny za kazda sugestie
Strona 1 z 1
Brak dostępu do sieci
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »