Strona 1 z 1
Problem z zamianą dysku C z D Proszę o szybką odpowiedź
Napisano 04 luty 2012, 22:42
Witam.
Skończyło mi się miejsce na dysku C. Postanowiłem zmienić zapisywanie plików z C na D. Wyszukałem odpowiedni temat i poradę, zrobiłem to za pomocą aplikacji "regedit". Lecz, gdy po ponownym uruchomieniu komputera chciałem uruchomić program zapisany na dysku C to pojawił się błąd o problemie ze znalezieniem pliku z taką nazwą. Nie może również odnaleźć Menadżera urządzeń.
1.Czy muszę np. sformatować komputer?
2.Czy muszę zainstalować system na dysku D? Jeśli tak to jak to zrobić?
3.Czy muszę zrobić coś innego?
Pozdrawiam
Skończyło mi się miejsce na dysku C. Postanowiłem zmienić zapisywanie plików z C na D. Wyszukałem odpowiedni temat i poradę, zrobiłem to za pomocą aplikacji "regedit". Lecz, gdy po ponownym uruchomieniu komputera chciałem uruchomić program zapisany na dysku C to pojawił się błąd o problemie ze znalezieniem pliku z taką nazwą. Nie może również odnaleźć Menadżera urządzeń.
1.Czy muszę np. sformatować komputer?
2.Czy muszę zainstalować system na dysku D? Jeśli tak to jak to zrobić?
3.Czy muszę zrobić coś innego?
Pozdrawiam
Napisano 05 luty 2012, 12:27
Użytkownik fernandez dnia 05 luty 2012, 01:46 napisał
napisz co dokladnie zrobiles
To co na tej stronce
http://www.centrumxp...folder_dla.aspx
Napisano 05 luty 2012, 15:06
zmieniles sciezke srodowsikowa Program Files i przez to niektore programy, ktore z niej korzystaja (a nie ze sciezki bezwzglednej) nie dzialaja
nie powinno sie tak robic - lepiej pamietac przy kazdej instalacji programow zmieniac sciezke instalacyjna, a nie bzemyslnie wciskac Dalej czy Ok podczas instalacji
rozwiazanie?
powtorz to co zrobiles, tylko przywroc sciezke "C:\Program Files"
dziwi mnie jednak ze menadzer urzadzen nie dziala :/
bo do niego powinna byc inna sciezka
nie powinno sie tak robic - lepiej pamietac przy kazdej instalacji programow zmieniac sciezke instalacyjna, a nie bzemyslnie wciskac Dalej czy Ok podczas instalacji
rozwiazanie?
powtorz to co zrobiles, tylko przywroc sciezke "C:\Program Files"
dziwi mnie jednak ze menadzer urzadzen nie dziala :/
bo do niego powinna byc inna sciezka
Napisano 05 luty 2012, 16:40
mozesz dac jakiegos screenshota gdy to sie dzieje?
Napisano 05 luty 2012, 20:01
Mam problem z przesłaniem skreenshota ale błąd wygląda następująco:
System Windows nie może odnaleźć pliku "C:\windows\regedit.exe"." Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.
Tak dzieje się z resztą plików zapisanych na dysku C (tylko inna nazwa na końcu zależnie od programu jaki próbowałem uruchomić).
System Windows nie może odnaleźć pliku "C:\windows\regedit.exe"." Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.
Tak dzieje się z resztą plików zapisanych na dysku C (tylko inna nazwa na końcu zależnie od programu jaki próbowałem uruchomić).
Napisano 05 luty 2012, 21:38
ah czyli problem z regedit?
kolejna dziwna sprawa, na pewno tylko sciezke z Program Files zmieniales?
no coz sprobuj wejsc tam "tradycyjnie", czyli poprzez explorator, jak nie bedziesz mogl znalezc to uzyj szukajki z zapytaniem o "regedit.exe"
kolejna dziwna sprawa, na pewno tylko sciezke z Program Files zmieniales?
no coz sprobuj wejsc tam "tradycyjnie", czyli poprzez explorator, jak nie bedziesz mogl znalezc to uzyj szukajki z zapytaniem o "regedit.exe"
Napisano 06 luty 2012, 22:45
Przy eksploracji plików pojawia się ten sam błąd jak powyżej. Myślę, że można by było przywrócić system ale nie mam kopii zapasowej plików. Nie mogę również włączyć zapory Windows Defender. Czy sformatowanie komputera jest wyjściem z sytuacji?
P.S.
Czy do odzyskania systemu (przywracanie systemu) konieczny jest dysk instalacyjny z Windowsem, czy można to zrobić bezpośrednio korzystając z systemu zainstalowanego na dysku C?
P.S.
Czy do odzyskania systemu (przywracanie systemu) konieczny jest dysk instalacyjny z Windowsem, czy można to zrobić bezpośrednio korzystając z systemu zainstalowanego na dysku C?
Napisano 06 luty 2012, 22:55
napisz na >http://www.fixitpc.pl/, bo nie wiadomo, czy tu na tym Forum, jeszcze ktokolwiek odpowiada, skoro "Komputer Świat Expert" przestał istnieć.
.
.
Napisano 06 luty 2012, 22:59
o ile nie wylaczyles Przywracania systemu w ogole to mozna sprobowac to zrobic
nie wime jaki masz system, bo nie widze zebys napisal, ale jak wpiszesz w google "przywracanie systemu <system>", gdzie zamiast <system> wpiszesz swoj system operacyjny, to powinno wyskoczyc mnostwo informacji
nie wime jaki masz system, bo nie widze zebys napisal, ale jak wpiszesz w google "przywracanie systemu <system>", gdzie zamiast <system> wpiszesz swoj system operacyjny, to powinno wyskoczyc mnostwo informacji
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »