Jest to mój pierwszy post na tym forum, a do tego jestem laikiem jeżeli chodzi o sprawy komputerowe, więc proszę o łagodne traktowanie. ( Z góry dzięki)
Przejdźmy do mojego problemu:
Ostatnio chcąc sprawdzić pewien plik skanerem online jotti.org, pojawiło mi się "Nie odnaleziono serwera", pomyślałem, że jest coś nie tak z przeglądarką, ale zainstalowałem inną, ale problem nie ustąpił.
Z tego co wyczytałem w różnych tematach na google, jest to jakiegoś rodzaju vir który blokuje dane strony, ale jak zacząłem się zagłębieć, co trzeba zrobić, żeby to usunąc "zainstaluj to, tamto, w tej a nie innej kolejności", co w dodatku nie tyczyło się dokładnie mnie. Stwierdziłem więc, że warto zapytać was o radę co w takich sytuacjach robić ( prócz postawienia systemu na nowo).
Z tego co pamietam, to użyłem combofixa, który chyba wszystko ogarnął ( nie rozeznaje się w tych dłuuugich wpisach w notatniku), a także hijackthis'a zgodnie z intrukcjami podanymi na forum(wszystkie procesy mam na zielono, pare na zielono-zółto i ze 3-4 na biało).
Po tejże próbie zrobienia z tym problemem czegokolwiek, nadal nieustępował.
Powiedzcie czego potrzebujecie z mojej strony, aby w miare szybko i sprawnie rozwiązać problem.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
PS: Dodam jeszcze, że na strone hijackthis'a i combofixa wchodziłem przez http://anonymouse.org/ .
Użytkownik Markotny edytował ten post 29 marzec 2012, 21:46

Logowanie »
Dodaj odpowiedź