Mam dość nietypowy problem z kompem (celeron 500Mhz, riva tnt, 128+64 MB. Zawiesza się ale ciężko znaleźć przyczynę. Na pewno nie jest to problem systemu bo bardzo często zawiesza się w Windowsie 2000/Xp, Linuxie Mandrake'u 8 i sporoadzycznie w Win 9x/Me. Ciężko jest też znaleźć nawet czynniki wpływające na to. Mogę chyba wykluczyć przegrzewanie bo komp chodzi bez problemu w Collinie 2 na WinXP kilka godzin bez zwiechy, a otwierając jakiś program - wiesza się zaraz. W menadżerze urządzeń nie ma żadnych konfliktów. Sterowniki też są raczej poprawne. W Me komputer może mi nieraz chodzić tygodniami. Jedyne co zauważyłem, to że wiesza się zawsze na animacjach flasha na stronkach - tez nie powinna być to wina przeglądarki bo ją przeinstalowywałem. Podczas startu nie ma żadnych błędów ( choć pare razy było tak, że komputer nie dawał znaku życia po naciśnieciu startu albo pisało => ROM BIOS CHECKSUM ERROR i komp nie startował - ale najgorsze jest to że to "samo" przechodziło - po prostu po może godzinie wszystko wracało do normy). Dodam jeszcze, że zawieszenie "przyspiesza" odtwarzanie mp3 - szczególnie w Linuxie, ale wyciągnięcie karty dźwiękowej nie powoduje zaprzestania zawieszania (zmniejsza tylko ilość) PROSZĘ O HELPA:!:!:!
Strona 1 z 1
!!!!!!!!WIESZANIE!!!!!!!!!!!!
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty