Strona 1 z 1
Ale poco
Napisano 16 grudzień 2003, 11:04
Czy ktoś mógłby mi w inteligentny sposób odpowiedzieć na pytanie, po co podkręcać procesor? Bo nawet jeśli się to komóś uda (zazwyczaj się udaje), to przecież te parę klatek gry na sekundę nikomu nic nie da. Jeszcze kiedy najszybsze były Pentium 200 to ok, ale teraz[:/]
Nie można mylić tego co uważa się za rzeczywistość, z tym co nią jest.
Napisano 17 grudzień 2003, 20:48
Jest wiele powodów dla których ludzie podkręcają procki i w ogóle całe komputery
Dla niektórych to się staje nawet pasją
Matiplus@interia.pl
GG: 2102787;
Tlen: zoom_fire
FC Eksperta - http://www.fc-ekspert.aq.pl Zapraszam !
Dla niektórych to się staje nawet pasją
Matiplus@interia.pl
GG: 2102787;
Tlen: zoom_fire
FC Eksperta - http://www.fc-ekspert.aq.pl Zapraszam !
Napisano 17 grudzień 2003, 22:28
cytat:
cracker napisał:
A chocby dlatego, aby popsuc komp i kupic se nowy, lepszy :cheesy:
icq 159188854 ::. Kto nie użył Mac-a ni razu, ten nie stworzył dobrego obrazu::.
Heh... dokładnie:D8)
===================
| http://czarny.ninja.at |
===================
Napisano 08 styczeń 2004, 17:04
cytat:
bart_89 napisał:
Po co podkręcać? Za dużo jest argumentów, żeby je tu wszystkie wymieniać.... :P
Language: C++/DirectX/WinAPI, IDE: MS Visual C++
www.fanpc.prv.pl -> zapraszam
No właśnie :!:!:!:!:!
Strona www->www.fanpc.prv.pl Forum: http://www.forum.fanpc.prv.pl
GG:5447613
Napisano 16 styczeń 2004, 08:43
cytat:
Ilusioner napisał:
A jak się podkręca na zworkach i jak odblokować mnożnik na AMD? Mam płytę asus via kt133.
Ilusioner
Gdzieś czytałem o odblokowywaniu mnożnika w AMD. Trzebabyło zlutować coś na procesorze (zworki pamięci L1?).
Napisano 21 styczeń 2004, 21:34
Po co podkrecac?? Po 1 po to aby udowodnic ze co drozsze to wcale nie lepsze , po 2 dzieki wlasnie overcl. powstaja nowe rzeczy typu pamieci itp dla normalnych uzytkownikow to po co komu Pc4200?? spokojnie wystarczy Standard 3200 nie?? a po co komu taki duzy wentylator za pare 100?? takie pytania mozna zadawac w nieskonczonosc to tak samo po co ci papier do wc?? Poprostu to jest dla tych co to kochaja
i potrafia z kazdego sprzetu zrobic full wypas komp
powiedzmy kupisz kompa z procem p4 2,4 2,6 g za okolo 983zl a za p4 3,2 masz prawie 2000zl a , po podkreceniu twoj nie odbiega duzo od tego za 2000zl i co oszczedzasz prawie 1000zl i masz na piwo itp
No koncze bo nudze POzdr0 for all!!
Hack-rulez
Hack-rulez
Napisano 21 styczeń 2004, 23:18
cytat:
Asm napisał:
Po co podkrecac?? Po 1 po to aby udowodnic ze co drozsze to wcale nie lepsze , po 2 dzieki wlasnie overcl. powstaja nowe rzeczy typu pamieci itp dla normalnych uzytkownikow to po co komu Pc4200?? spokojnie wystarczy Standard 3200 nie?? a po co komu taki duzy wentylator za pare 100?? takie pytania mozna zadawac w nieskonczonosc to tak samo po co ci papier do wc?? Poprostu to jest dla tych co to kochajai potrafia z kazdego sprzetu zrobic full wypas komp
powiedzmy kupisz kompa z procem p4 2,4 2,6 g za okolo 983zl a za p4 3,2 masz prawie 2000zl a , po podkreceniu twoj nie odbiega duzo od tego za 2000zl i co oszczedzasz prawie 1000zl i masz na piwo itp
No koncze bo nudze POzdr0 for all!!
Hack-rulez
Całkowicie sie z Tobą zgadzam !!
Napisano 22 styczeń 2004, 16:39
Jeszcze zapomniałes dodać zę jakby tak każdy podkręcał procesory to moze sprzęt by staniał :cheesy:.
A tak na serio, to overclocing to oprócz zaoszczędzenia forsy niezły sposób na ciekawe hobby. (po co masz grzebać w samochodzie jak możes zpogrzebać w kompie
)
Nie ma złych programów, są tylko takie które nie działają tak jak tego chcemy.
A tak na serio, to overclocing to oprócz zaoszczędzenia forsy niezły sposób na ciekawe hobby. (po co masz grzebać w samochodzie jak możes zpogrzebać w kompie
Napisano 22 styczeń 2004, 19:47
Adelon w to raczej watpie max bo maja na tych kompach zysk max :)a co do podkrecania to nie kazdy sprzet sie da :D tak wysoko jak kumpel np podkrecil. No i tez kwestia jaki jestes zaawansowany w technice komputerowej czy znasz wszustko jak pracuje itp. bo znasz sie na szczegolowej budowie karty graficznej i mozesz cos dolutowac przyczepic itp/ My tu gadu-gadu a ja mam jutro spr z Automatyki ;/ Max dolek umie tylko 30 stron ;/ a do nauczenia jeszcze tylko 15 :D wiec mykam apappa
Hack-rulez
Hack-rulez
Napisano 28 styczeń 2004, 16:20
cytat:
podrurznik napisał:
Czy ktoś mógłby mi w inteligentny sposób odpowiedzieć na pytanie, po co podkręcać procesor? Bo nawet jeśli się to komóś uda (zazwyczaj się udaje), to przecież te parę klatek gry na sekundę nikomu nic nie da. Jeszcze kiedy najszybsze były Pentium 200 to ok, ale teraz[:/]
Ja wcześniej ktoś napisł "bo można". Ujmę to tak. Od kilku dni posiadam grę Need For Speed Underground, bez pod podkręcania proca gra trochę się przycina a po dodaniu kilku MHz gra mi juz nie klatkuje.:cheesy::P
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty