mam Athlona xp 2000+. Udało mi się go podkręcić do 1700 mhz manipulując tylko szyną FSB i mnożnikiem (200*8,5)i to jest maks z czego jestem trochę niezadowolony bo czytałem, że można go podkręcić znacznie więcej. Czy po przestawieniu temperatury rdzenia dasię z niego coś więcej wyciągnąć? jeśli tak to jaką temperature mam ustawić? FACHOWCY POMOCY!!!!!!!!!
Strona 1 z 1
Epox 8rda+
Napisano 24 grudzień 2003, 12:42
Coz masz pechowy egzemplarz. Ale zacznijmy od tego kup jakis dobry miedziany radiator z dobrym wiatraczkiem, procesora nie smaruj pasta silikonowa tylko pasta na bazie srebra (lepiej przewodzi cieplo), athlony palo sie przy 90 stopniach Celsjusza wiec ustaw temp wylaczenia kompa na 75-80 stopni C (musi byc pewna rezerwa). Przy dobrym chlodzeniu mozesz tez w wyzszych czestotliwosciach ustawic wyzsze napiecie rdzenia gdy bedzie niestabilny, ale badz ostrozny.
>BaR_TeK<
Language: C++/DirectX/WinAPI
IDE: MS Visual C++
>BaR_TeK<
Language: C++/DirectX/WinAPI
IDE: MS Visual C++
Napisano 25 grudzień 2003, 19:19
:shock:
Chyba tez se podniose "temperature rdzenia":cheesy::cheesy:LOL
Mysle, ze chodzilo ci o napiecie rdzenia.....
Radze ci sprawic sobie chlodzenie wodne(tylko nie CPC :twisted: )...
Podniesienie napiecia powinno pomoc, ale pamietaj, ze procesor mocno sie wtedy nagrzewa
Pozdro i dobrych wynikow....
Radze ci sprawic sobie chlodzenie wodne(tylko nie CPC :twisted: )...
Podniesienie napiecia powinno pomoc, ale pamietaj, ze procesor mocno sie wtedy nagrzewa
Pozdro i dobrych wynikow....
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty