Nie wiem skąd u redaktorów takie zamiłowanie do VB, liczyłem bardzo na więcej informacji o PHP, ale niestety, zawiodłem się. Może jednak warto poświęcic więcej miejsca na zagadnienia związane z tym tematem.
Triki nie z tej ziemii są w większości mało przydatne i znane, przynajmniej mi. Wiele ciekawych patentów można znaleźć na listach dyskusyjnych news.vogel.pl (wiem, wiem, to konkurencja), a pewnie i innych, poza tym Windows to system za który w większości przypadków należy zapłacić i to czasami sporo i mozna oczekiwać takich informacji ze strony producenta lub dystrybutora prodktów z napisem Microsoft (tyle się mówi o pomocy technicznej tej firmy). Może lepiej zająć się OpenOffice, Gimpem i innymi darmowymi programami.
Teraz o zawartości płytek - mała sugestia by zamiast pakietów instalacyjnych umieszczać archiwa ze źródłami, po pierwsze program skompilowany ze źródeł będzie optymalnie wykorzystywał możliwości komputera, po drugie (i chyba najważniejsze) program będzie mógł sobie zainstalować użytkownik dowolnej dystrybucji, po trzecie - nie będzie sytuacji, w których pakiet nie może zostać zainstalowany bo nie ma bibliotek w odpowiednich wersjach lub zainstalowany program nie bedzie się uruchamiał bo nie widzi bibliotek (vide k3d nie widzi biblioteki, którą mam zainstalowaną i to we własciwej wersji)
http://quantaplus.fm.interia.pl
Linux - choice of the GNU Generation
Strona 1 z 1
Opinie i sugestie
Napisano 09 październik 2003, 17:07
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty