Komputer Świat Ekspert - Forum: Słabe wykorzystanie łącza - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Słabe wykorzystanie łącza

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kristofer 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 232
  • Rejestracja: 02-sierpień 04

Napisano 03 styczeń 2005, 15:11

Mam duży kłopto z moim internetem. Otóż gdy ściągam plik ściąga sieon z prędkością 2-3 kb/s. Według Windows XP moja przepustowość wynosi 11mb/s. Podczas ściągania na zakładce sieć widzę, że tylko 2% są wykorzystane. Jak to zmienić, żeby wykorzystać całą przepustowośc łącza. Bardzo proszę o szybką odpowiedź i dzieki z góry.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ussj 

  • O cię... :]
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 145
  • Rejestracja: 01-styczeń 05

Napisano 03 styczeń 2005, 19:51

umnie win mówi że mam 12Mb/s i naj czeńściej ma od 1% do 2% i umnie pobjera się od niedawna z speed-em 12kb/s-16kb/s no czasami do 20kb/(bo podnieśli przepustowość pakietu), powjedz mi gdzie i jaki masz net np. tp. 128, albo chelo 512. Mimo to spróbuje ci pomóc jeżeli masz XP w menu start uruhom i wpisujesz gpedit.msc otwiera ci się okno zasady grupy rozwiń szablony administracyjne potem sieć harmonogram pakietów Qos potem kliknij dwarazy lewym przyciskiem myszy na ogranicz rezerwalną przepustowość i na zakładce ustawjenie zaznacz włączone i ustaw na zero ptem zapisz ok i to wszystko, ale napisz jaki masz net.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtex16 

  • Mortal Dragon
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 9466
  • Rejestracja: 25-marzec 04

Napisano 03 styczeń 2005, 20:37

Jakie masz łącze: Neo, kablowe czy jakie:?

E-Mail: wojtex16@interia.pl
GG: [url="http://"gg:2350020"]2350020[/url]
Skype: [url="http://"callto:wojtex161"]wojtex161[/url]

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kristofer 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 232
  • Rejestracja: 02-sierpień 04

Napisano 04 styczeń 2005, 15:27

Mam sieć bezprzewodową. Na dachu mam specjalny odbiornik, który odbiera fale z przekaźnika. Na razie jestem piątym użytkownikiem sieci. Czy da się coś z tym zrobić.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   hkucharek 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5
  • Rejestracja: 28-grudzień 04

Napisano 04 styczeń 2005, 20:56

Hej mam podobny problem ! Mój internet ma podobne osiągi tj. niewykorzystuje całego łącza. Mój internet ma szybkość 160 kbs w sieci TELENET. Co mogę z tym zrobić ????:lol:
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

eminem14  : (25 luty 2015 - 17:57) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:56) Siema, może ktoś pomóc wybrać, który z trzech programów zainstalować: http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/ ?
Hubot  : (18 luty 2015 - 21:00) Poda ktoś linka?
Hubot  : (18 luty 2015 - 20:59) Zna ktoś stronę oficjalną GG Alice gg:16?
Th0mas  : (18 luty 2015 - 00:03) Witam martwe forum.
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:31) kiedyś sporo się tu siedziało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:27) ostatnio szukałem czegoś w google i jeden z pierwszych wyników prowadził do tego forum, wtedy mi się o nim przypomniało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:26) zgadza się ;) ale firefox okazał się sprytniejszy i zapamiętał mi to nowe hasło :D
dawido90  : (13 luty 2015 - 14:32) @sinus86 Czasem nie Ty miałeś zmienić hasło na byle jakie i już się tu nie logować? :D
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Niedługo to forum zostanie połączone z forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Nie dało się upilnować bootów ponieważ jest ich zbyt dużo.
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) zagląda ktoś ze starej gwardii?
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) no cześć, co dobrego?
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:47) Zapraszam na Forum Komputer Świat - "spadkobiercę" eksperta ;)
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:46) Tego to musisz pytać się najstarszych userów :D Teraz tu to tylko same booty.
Driv3r  : (15 styczeń 2015 - 17:14) Czy te forum na prawde tak upadlo od 2006r ?
wojtek0569  : (24 grudzień 2014 - 11:47) Wesołych świąt i na Ekspercie życzę ;)
wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP