Sprawa jest taka.Jestem podłączony do sieci osiedlowej i ludzie którym udostępniam pliki informują mnie że nie mogą sie dostać do mojego kompa ponieważ prosi ich o użytkownika i hasło którego nie znam.Przy instalacjii XP nie przypomonam sobie abym podawał jakies hasła.Czy jest to możliwe aby się tego pozbyć.Dziękówka za podpowiedzi
Strona 1 z 1
Hasło w WinXP Nie wiem jakie mam hasło w sieci
Napisano 12 luty 2005, 12:13
Cześć wszystkim!!!Pomóżcie pozbyć mi się hasła które posiada mój komputer.
Sprawa jest taka.Jestem podłączony do sieci osiedlowej i ludzie którym udostępniam pliki informują mnie że nie mogą sie dostać do mojego kompa ponieważ prosi ich o użytkownika i hasło którego nie znam.Przy instalacjii XP nie przypomonam sobie abym podawał jakies hasła.Czy jest to możliwe aby się tego pozbyć.Dziękówka za podpowiedzi
Napisano 12 luty 2005, 14:42
Sprawdź, czy masz wyłączone konto gościa lub ustaw na niego hasło.
...lub...
Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Ustawienia zabezpieczeń lokalnych -> Zasady lokalne -> Opcje zabezpieczeń -> ustaw "Dostęp sieciowy: zezwalaj na stosowanie uprawnień Wszyscy do anonimowych użytkowaników" na "Włączone"
...lub...
Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Ustawienia zabezpieczeń lokalnych -> Zasady lokalne -> Opcje zabezpieczeń -> ustaw "Dostęp sieciowy: zezwalaj na stosowanie uprawnień Wszyscy do anonimowych użytkowaników" na "Włączone"
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
Napisano 13 luty 2005, 20:09
widze ze niektore posty byly nie powarzne, ale moj bedzie jak najbardziej powazny, a wiec:
1 prawym na MOJ KOMPUTER
2 ZARZADZAJ
3 UZYTKOWNICY I GRUPY LOKALNE
4 UZYTKOWNICY
5 prawym na GOSC
6 USTAWIENIE HASLA
7 KONTUNUUJ
8a wpisz haslo i potwierdz OK
8b jak nie wpiszesz hasla tylko wcisniesz OK to inni beda mogli sie laczyc z twoim komputerem bez podawania hasla
1 prawym na MOJ KOMPUTER
2 ZARZADZAJ
3 UZYTKOWNICY I GRUPY LOKALNE
4 UZYTKOWNICY
5 prawym na GOSC
6 USTAWIENIE HASLA
7 KONTUNUUJ
8a wpisz haslo i potwierdz OK
8b jak nie wpiszesz hasla tylko wcisniesz OK to inni beda mogli sie laczyc z twoim komputerem bez podawania hasla
~~ziomek86~~
Napisano 13 luty 2005, 21:01
moja rada tez nie pomogla? to sprobuj oprocz tamtego jeszcze zrobic to:
1 START
2 USTAWIENIA
3 PANEL STEROWANIA
4 NARZEDZIA ADMINISTRACYJNE
5 ZASADY ZABEZPIECZEN LOKALNYCH
6 ZASADY LOKALNE
7 OPCJE ZABEZPIECZEN
8 KONTA : STAN KONTA GOSC
9 ustaw na WLACZONE i OK
potem jeszcze raz 1-7
8 DOSTEP SIECIOWY: UDOSTEPNIANIE I MODEL ZABEZPIECZEN DLA KONT LOKALNYCH
9 wybierz TYLKO GOSC-UWIEZYTELNIENIE UZYTKOWNIKOW LOKALNYCH, JAKO GOSC.
powinno pomoc, nie zapomnij cos udostepnic przed sprawdzaniem czy dziala
1 START
2 USTAWIENIA
3 PANEL STEROWANIA
4 NARZEDZIA ADMINISTRACYJNE
5 ZASADY ZABEZPIECZEN LOKALNYCH
6 ZASADY LOKALNE
7 OPCJE ZABEZPIECZEN
8 KONTA : STAN KONTA GOSC
9 ustaw na WLACZONE i OK
potem jeszcze raz 1-7
8 DOSTEP SIECIOWY: UDOSTEPNIANIE I MODEL ZABEZPIECZEN DLA KONT LOKALNYCH
9 wybierz TYLKO GOSC-UWIEZYTELNIENIE UZYTKOWNIKOW LOKALNYCH, JAKO GOSC.
powinno pomoc, nie zapomnij cos udostepnic przed sprawdzaniem czy dziala
~~ziomek86~~
Napisano 15 luty 2005, 17:42
Ziomek86 ma racje .Tu nie chodzi o sytem plików (w tym przypadku NTFS bo takiego nie mam) raczej właśnie o typowe ustawienia które pozwalają na udostępnianie.Na początku instalacjii można podać hasło Administratora a ja takowego nie podawałem dlatego tak mnie to zmyliło.Robiłem reinstalacje hyba ze 134 razy dlatego tak mnie taki obrót sprawy zdziwił.To nie chodzi o NTFS.Kończe temat ,sprawa wyjaśniona
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty