Mam dziwny problem.Po formacie windows sie zawiesza ale nie do konca. Zawiesza sie cały pasek zadań nic nie moge otworzyc, żadnego skrót z pulpitu. Tylko otwarte okna dobrze działają np. przeglądarka, bitComet. O co może chodzić?
Strona 1 z 1
dziwny problem
Napisano 13 luty 2005, 20:34
Chodzi Ci o to, że po sformatowaniu dysku i wgraniu systemu coś się knoci ?
Odpowiem banalnie. Zdarzały mi się podobne przypadki kiedyś. Pomagało naprawienie Windy lub ponowny format i wgranie od początku. Czasem przy instalacji wystąpi jakiś błąd.
Inna możliwość to wirus (istnieją takie, które właśnie tak się mogą objawiać), zwłaszcza jeśli nie odłączyłeś netu w czasie instalacji.
Zajrzyj do podlądu zdarzeń czy nie ma tam informacji o błędach. A także w momencie zawieszenia paska sprawdź w menedżerze zdań procesy. Może któryś z nich nadmiernie obciąża procesor.
Odpowiem banalnie. Zdarzały mi się podobne przypadki kiedyś. Pomagało naprawienie Windy lub ponowny format i wgranie od początku. Czasem przy instalacji wystąpi jakiś błąd.
Inna możliwość to wirus (istnieją takie, które właśnie tak się mogą objawiać), zwłaszcza jeśli nie odłączyłeś netu w czasie instalacji.
Zajrzyj do podlądu zdarzeń czy nie ma tam informacji o błędach. A także w momencie zawieszenia paska sprawdź w menedżerze zdań procesy. Może któryś z nich nadmiernie obciąża procesor.
Życie jest piękne, konkrety i kulturka też------------... wierzył chłop w gusła i mu *upa uschła
Napisano 16 luty 2005, 10:33
Użytkownik WindA dnia 13.02.2005 20:34 napisał
Chodzi Ci o to, że po sformatowaniu dysku i wgraniu systemu coś się knoci ?

Wirus raczej nie bo partycja systemowa była formatowana,a net właśnie odłączyłem przy instalacji windowsa.
W podglądzie zdarzeń nic nie ma.
No właśnie jak sie zawiesza pasek to nie da sie włączyć menadżera.
Napisano 16 luty 2005, 11:27
Zdażają się wirusy, na które nawet format nie działa (wiem, co mówie, sam takiego widziałem), tylko rozpartycjonowanine dysku i ponowne zakładanie partycji.
Włącz Menedżer zadań Winodws i daj mu zadanie control. Dalej już chyba wiesz....
Włącz Menedżer zadań Winodws i daj mu zadanie control. Dalej już chyba wiesz....
Michał Obrembski
(NeoX), Syster inc.
www.syster.prv.pl
(NeoX), Syster inc.
www.syster.prv.pl
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty