Co wie o tobie serwer
Napisano 05 luty 2004, 15:38
cytat:
Marcin napisał:
_Herkules_ - naprawdę aby podsłuchiwać GG nie czeba byc gęniuszem - ale żeby przez przeglądarke czy coś w tym stylu:? :roll: - nie wierze:!
Otym doskonale wiem że nie trzeba być geniuszem. Wystarcz programik. GG korzysta z przgądarki więc może jest jakiś sposób, ale wątpie.
---------------------------------------
gg: 4384950
Zapraszam też tu : www.compzone.up.pl
Napisano 20 luty 2004, 03:28
cytat:
outlaw napisał:
A jeśli używam proxy to co wie o mnie serwer???
To zależy od ustawień danego serwera. Z zasady zatrzymują większość informacji, ale nie wszystkie. Z tych płatnych serwerów proxy nie wycieknie nawet twoje IP, i rodzaj używanej przeglądarki;)
Diabeł też może płakać. A kiedy ja wrócę - on zapłacze
Napisano 20 luty 2004, 03:31
cytat:
cypel napisał:
mam pytanko
czy te informacje ktore zbiera serwer o ktorych mowicie dotycza serwera tego z ktorego korzystam ja, czy serwera tego do ktorego sie wbijam (ze sie tak wyraze). Czy moze oba serwery otrzymuja taka informacje?
Masz na myśli to, czy dane o tobie dochodzą do twojego rutera? Jeżeli dochodzą do serwera docelowego, to muszą przejść przez ruter, ale te done nie są ruterowi potrzebne więc powinien je ignorować (chyba że admin coś kombinuje;)).
Napisano 20 luty 2004, 09:42
cytat:
noid napisał:
ja mam stronke i zrobiłem sobie prosty system ze każda odsłona strony jest zapisywana mozecie zobaczyć www.noid.skb.pl/show_stats.php
No nie wiem:-k, jak ja na nią wchodzę, to jakoś nie widzę wpisu, że odwiedziłem tą stronę. Na pewno wszystko działa?
Napisano 20 luty 2004, 16:53
cytat:
noid napisał:
na stronie www.noid.skb.pl/show_stats.php są rejestrowane odsłony strony www.noid.skb.pl
Faktycznie, teraz wszystko działa:) Nie licząc tego, że nie widać omjego wewnętrznego IP, i właściwej przeglądarki internetowaj;)
Napisano 21 luty 2004, 04:52
cytat:
noid napisał:
ip wewnętrzny, np ip mojej sieci to 62.233.250.138 a mój ip wew to 192.168.0.159 jednak nie zawsze główny serwer sieci pozwala na wysyłanie takich informacji na zewnątrz sieci(ip wew)
Tak podejrzewałem, ale chciałem się tego od ciebie upewnić
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty