Mam dwa problemy odnośnie zamykania systemu windows 98 SE.
Pierwszy występuje u mnie a mianowicie gdy wybiorę polecenie zamknij to nie wyłącza mi się komputer standardowo tylko zaczyna się zamykać i w ostatniej fazie pokazuje się czarny ekran, kursor zaczyna migać w rogu i nic. Cisza. trzeba go zresetować np. z klawiatury.
Drugi problem wystąpił po zainstalowaniu tego systemu u sąsiada a mianowicie gdy dam zamknij to się restartuje. Tak jakbym wybrał opcję uruchom ponownie.
Z tego co zauważyłem problem pierwszy czyli mój jak i drugi czyli u sąsiada wynika prawie zaraz po zainstalowaniu DirectX 9.0c lub Internet Explorera 6 SP1 dostarczone na płytach Eksperta. Przypuszczam że problem tyczy tych aplikacji bo wcześniej instalowałem tą wersję Windowsa i nie było tego problemu. Teraz jest a te aplikacje są w nowszych wersjach aniżeli kiedyś. Czy ktoś wie co zrobić?
U mnie zainstalowałem wszystkie możliwe aktualizacje krytyczne i pakiety Service Pack dostarczone ze strony Windows update. Nic nie pomogło. Bez zmian.
Strona 1 z 1
Problem z zamykaniem systemu W 98 SE
Napisano 20 luty 2005, 08:49
Z powodu niekompetencji tutejszego zespołu moderującego, zawieszam działalność na tymże forum. Wkrótce rezygnacja z prenumeraty.
Osoby zainteresowane którąkolwiek z moich wypowiedzi i szukające jakiegokolwiek kontaktu ze mną, informuję iż jestem dostępny na kanale IRC
#club-se w sieci quakenet .
Osoby zainteresowane którąkolwiek z moich wypowiedzi i szukające jakiegokolwiek kontaktu ze mną, informuję iż jestem dostępny na kanale IRC
Napisano 20 luty 2005, 10:57
Spróbuj zainstalować nowe sterowniki do płyty głównej.
Komputer jest logicznym dalszym rozwinięciem człowieka: inteligencją bez moralności!!!
GG 8191241
Intel Pentium Dual Core E7500 2,93GHz |Gigabyte GA-P43-ES3G|4x512MB DDRII 533Mhz|GForce 9500GT|AverTV Hybrid Super 007 |HDA Samsung 300GB | HDB Samsung 200GB | DVDRW LG | LG - W2042T | Win 7
GG 8191241
Intel Pentium Dual Core E7500 2,93GHz |Gigabyte GA-P43-ES3G|4x512MB DDRII 533Mhz|GForce 9500GT|AverTV Hybrid Super 007 |HDA Samsung 300GB | HDB Samsung 200GB | DVDRW LG | LG - W2042T | Win 7
Napisano 20 luty 2005, 11:27
Ja radziłbym zajrzeć do Panelu sterowania/Zarządzanie enegią, ew (ale tu mogę sięmylić) słyszałem, że błędy podczas różnych operacji mogą występować jeżeli w profilu dźwiękowym są ustawione uszkodzone pliki
Napisano 20 luty 2005, 15:14
jak wiadomo systemy windows pod karzda postacia nie sa doskonale wiec coi raz wychodza jakies latki service packi zainstaluj ta latke rozwiazujaca twuj problem
http://www.komputers...ows/Windows98SE
http://www.komputers...ows/Windows98SE
Napisano 20 luty 2005, 16:49
Niestety Komputer Świat chyba zrezygnował z tej łatki. A na pewno nie ma jej pod tym adresem. Zresztą pod innymi też nie widzę.
Z powodu niekompetencji tutejszego zespołu moderującego, zawieszam działalność na tymże forum. Wkrótce rezygnacja z prenumeraty.
Napisano 20 luty 2005, 23:27
latka jest w dziale download nie wiem jak jej mozna nie znalezc plik nazywa sie
4756pl8.exe moze jestes pan hilary?
http://www.komputerswiat.pl/include/downlo...ows/Windows98SE
4756pl8.exe moze jestes pan hilary?
http://www.komputerswiat.pl/include/downlo...ows/Windows98SE
Użytkownik dj_olsen edytował ten post 20 luty 2005, 23:30
Napisano 20 luty 2005, 23:48
Użytkownik xBOSSx dnia 20.02.2005 8:49 napisał
Hm... W Windowsie 98, w msconfig chyba jest opcja "wyłączaj szybkie zamykanie" czy coś w tym stylu. Należy to zaznaczyć gdyby było odznaczone.
Co do directx to może spróbuj pobrać ze strony MS ?
Życie jest piękne, konkrety i kulturka też------------... wierzył chłop w gusła i mu *upa uschła
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty