Problem polega na tym, że chcę zainstalować W98 na czystej sformatowanej partycji po Xp prof. Bootowanie ustawione na CDROM płyta w napędzie. Podczas ładowania wyskakuje komunikat:
Brak Pliku NTLDR
Naciśnij ALT+CRTL+DEL aby zrestartować
Jestem w tym oto martwym punkcie, chcę zaznaczyć że nie chce mi również czytnąć dyskietki startowej, może mam jakąś felerną ? Ma ktoś dobrą dyskietkę startową do ściągnięcia ? Jeśli tak proszę o url do strony. Czekam na posty.
Strona 1 z 1
Problem,podczas instalacji windows 98.
Napisano 21 luty 2005, 17:31
Podczas jakiego ladowania wyskakuje ci ten komunikat ...? Napisales ze sformatowales juz dysk ?? Wiec do czego ci laduje ... pozatym dyskietke startowa mozesz zrobic u kumpla z odpowiednim windowsem
Z tym plikiem to kiedys mialem podobny problem restartowalem kilka razy i weszlem w tryb awaryjny ... poszperalem troche i sie naprawilo :P Tylko nie pamietam jakiego wtedy pliku brakowalo , ale wiem ze czegos tez nie mialem i wyskakiwal blad - komunikat !!
www.twojpecet.prv.pl
Napisano 21 luty 2005, 17:37
Obydwie partycje na dysku są po formacie, C-NTFS i D-FAT32 na C był system, jak chyba zaczyna czytać płytę wyskakuje ten błąd. Ciekawe, kto będzie miał Windowsa 98;) to po 1. poza tym,może ktoś to ma. Muszę sobie poradzić z tym problemem bo na jutro komp. miał być gotowy
-------------------------
Questions ?
*GG:2543287/ICQ:325526283
Questions ?
*GG:2543287/ICQ:325526283
Napisano 21 luty 2005, 20:14
proponuje wrzucic najpierw plytke z instalka w2k i sformatowac na fat32 potem dopiero 98 instalowac
ewentulanie spod knoppixa poleceniam cfdisk (o ile dobrze pamietam) zmienic format partycji na fat32.
pozdrawiam
ewentulanie spod knoppixa poleceniam cfdisk (o ile dobrze pamietam) zmienic format partycji na fat32.
pozdrawiam
Język najbardziej znany wszystkim programistom to przekleństwa...;)
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty