Czy da się włamać na win98/95/Me
Napisano 25 styczeń 2004, 18:34
cytat:
luski napisał:
Bo słyszałem, że z Windowsów, to da się włamać tylko na 2000/XP/NT. Nie mam na myśli użycia trojana!
Oczywiście pytam z czystej ciekawości:D
Agent Cooper is in the (black) house. Zapraszam na: http://www.luski.friko.pl
Zapomniałeś o dziurawych 95 i 98
-----------------------
gg: 4384950
Zapraszam też tu : www.compzone.up.pl
Napisano 25 styczeń 2004, 19:31
----------------
Zawsze jest schemat
----------------
Napisano 25 styczeń 2004, 20:41
Napisano 25 styczeń 2004, 21:18
cytat:
luski napisał:
A jak to zrobić????:cheesy: Nie no żartuje, nawet jak ktoś wie, to i tak nie powie. Ale trudno znaleźć exploity na windowsy, a na te przestarzałe (95/98/Me) to w ogóle nie spotkałem.
Sam dales odpowiedz 8)
--
######WICIU######
###LRU:#260447###
##Slackware Linux##
Napisano 26 styczeń 2004, 00:26
Nawet zwykly program np.akcelerator sciagania,jakis p2p,komunikator moze miec tzw.tylna furtke.My ich uzywamy ale do konca niewiadomo co w sobie zawieraja.
Inny motyw. Ktos udostepnia zrodlo np.komunikatora a ktos inny dopisuje do kodu pare linijek i juz moze miec dostep do komputera. Wystarczy ze udostepni plik na jakiejs stronie jako najnowsza wersje komunikatora.Ludzie pociagna,zainstaluja a reszte sam sie domysl...
Nie potrzeba tu trojanow i innego tego typu dziadostwa, a i tak ludzie nieswiadomi zagrozenia stana sie potencjalna ofiara. Przeciez
w hakerstwie chodzi o to aby pozostac niezauwazonym prawda ????
A w tym wypadku tak mogloby sie stac.
To jest chyba najprostsza metoda.
Pozdrawiam.
Napisano 29 styczeń 2004, 12:58
Napisano 01 luty 2004, 22:30
cytat:
aox napisał:
luki w RPC na ktora polacy z LSD wpadli jak juz tu wyzej bylo mowione a programow jest sporo ktore te dziure wykorzystuja jak i pod wina czy linuxa trzeba tylko poszukac.
Luki w RPC wykorzystuje np. robak Blaster, który pokazał się w dość w krótkim czasie po opublikowaniu znalezienia dziury (a mówili spece z grupy LSD, że nikomu nie zdradzą na czym luka polegała :D).
Program bez bugów to czyste lamerstwo :D
Napisano 01 luty 2004, 22:32
cytat:
aox napisał:
Co do windowsow seri 9x to spotkalem sie ostatnio z tym artem http://www.t-nas.org...a=strona&id=249 a jezeli chodzi o NT to mysle ze najlepszy i najbardziej skuteczny sposob to jest wykorzystanie wlasnie luki w RPC na ktora polacy z LSD ...
Bardzo ciekawy artykół, warty przestudiowania:-k, a co do LSD, to znaleziona przez nich dziura nie dotyczy Windows z seri 9x prawda:?
----------------
Zawsze jest schemat
----------------
Napisano 01 luty 2004, 22:47
cytat:
Gall Anonim napisał:
cytat:
podrurznik napisał:
znaleziona przez nich dziura nie dotyczy Windows z seri 9x prawda:?
Nie, nie dotyczy.
Tak też mi się wydawało;) Czyli można powiedzieć, że na dzień dzisiajszy win 98 jest najlepiej zabezpieczony;)
----------------
Zawsze jest schemat
----------------
Napisano 10 luty 2004, 14:35
cytat:
podrurznik napisał:
cytat:
Gall Anonim napisał:
cytat:
podrurznik napisał:
znaleziona przez nich dziura nie dotyczy Windows z seri 9x prawda:?
Nie, nie dotyczy.
Tak też mi się wydawało;) Czyli można powiedzieć, że na dzień dzisiajszy win 98 jest najlepiej zabezpieczony;)
----------------
Zawsze jest schemat
----------------
Eee... wiesz ile win 98 ma bugów ? ... wiesz ile jest na niego exploitów ? JAK WIDAĆ NIE WIESZ...
Gadu-Gadu: 4884215
E-mail: qrak@pop.e-wro.pl
Napisano 12 luty 2004, 11:50
To co Polacy znaleźli to działa na NT/2000/XP/2003 bo te systemy mają RPC (zdalne wywoływanie procedur). Windows 95/98/98SE/Me to nie są systemy sieciowe (nie udostępniają żadnych usług). Tam możesz tylko drukarki i pliki udostępniać. Dlatego te systemy można tylko zawiesić (np. Nuke). Dziury, które ludzie wykorzystują może mieć Internet Explorer zainstalowany na tych systemach (parę miesięcy temu znaleźli buga który pozwala odpalić dowolny program na 98 SE w domyślnej instalacji, ale to wszystko dzięki IE).
Napisano 12 luty 2004, 16:17
cytat:
M@riusz napisał:
:cheesy: Drodzy Lamerzy!
To co Polacy znaleźli to działa na NT/2000/XP/2003 bo te systemy mają RPC (zdalne wywoływanie procedur). Windows 95/98/98SE/Me to nie są systemy sieciowe (nie udostępniają żadnych usług). Tam możesz tylko drukarki i pliki udostępniać. Dlatego te systemy można tylko zawiesić (np. Nuke). Dziury, które ludzie wykorzystują może mieć Internet Explorer zainstalowany na tych systemach (parę miesięcy temu znaleźli buga który pozwala odpalić dowolny program na 98 SE w domyślnej instalacji, ale to wszystko dzięki IE).
Mariusz drogi Ekspercie, piszesz prawdę (nawet ładnie ją wyłożyłeś), ale tą prawdę napisz listem do Sub0 bo to on naoglądał się za dużo filmów, i FAQ dla początkujących hakerów, i od tego wszystkiego zaczęło mu się wydawać, że domowe komputery (o których w tym temacie mowa) to wielkie serwery do których da się włamać bugami, albo exploitami;)
----------------
Ogranicza nas tylko wyobraźnia
----------------
Napisano 14 luty 2004, 17:12
Gadu-Gadu: 4884215
E-mail: qrak@pop.e-wro.pl
Napisano 20 luty 2004, 17:50
cytat:
luski napisał:
Bo słyszałem, że z Windowsów, to da się włamać tylko na 2000/XP/NT. Nie mam na myśli użycia trojana!
Oczywiście pytam z czystej ciekawości:D
No cóż na wina 95/98/Me łatwiej wejść niż na 2000 albo XP, skąd słyszałeś takie głupoty, że niby nie da rady ?!
//-----------------------
:.->Dzikens<-.:
gg:2815228
Y!M id: dzikens_wd
Napisano 20 luty 2004, 18:21
cytat:
sub0 napisał:
masz mnie za lamera ??:frown: czy moge wkleić linka do strony na której są exploity na windowsa 98 żeby co niektórzy sobie zobaczyli co z nim można robić nawet jako domowy pecet ?? Zapewne wiesz ze można sie włamać do kompa z linuxem nie będącego serwerem i nie mającego żadnych netowych usług przez sploita na kernel... to samo mozna zrobić z windowsem !! Ale ze względu na to jaki jest ten system mozemy tylko zdestabilizować jego prace !!
Jeżeli chodzi o windows to mylisz pojęcie exploitu, z nukiem;). Bo exploity służą do zdobywania praw administratora, a w win98 jest to nie możliwe, gdyż w tym systemie takie pojęcie poprostu nie istnieje.
Diabeł też może płakać. A kiedy ja wrócę - on zapłacze
Napisano 20 luty 2004, 23:57
"exploity służą do zdobywania praw administratora, a w win98 jest to nie możliwe, gdyż w tym systemie takie pojęcie poprostu nie istnieje".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty