Komputer Świat Ekspert - Forum: Wlamiania - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Wlamiania

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Filus 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 225

Napisano 30 styczeń 2004, 11:33

Czy wlamaliscie sie juz komus do kompa ? bo jestem ciekawy czy forumowicze hackuja :D:D. Jak to gdzies przeczytalem :
"Hackowanie to nasze wyzwanie." hehe

by Filus ®_.--._.--._.--._.--._.--_.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._.--._. --._.--._

Mam nadzieje ze nikomu nie przeszkadza to, ze pisze bez polskich znakow !!

gg : 2777989
tlen : chofk_filus@tlen.pl
Mail : Filus@poczta.neostrada.pl
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Outalw 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 30 styczeń 2004, 12:50

Preszkadza!! Na IRC'u tylko się polskich znaków nie pisze. Ja się nie włamałem nikomu na kompa ale się ucze wszystko przedemna. Młody jestem. Podmieniłem tylko kumplowi strnke na interii :) ale to był zwykły SE :):):) No ale było to dosyć popularna stronka wśród fanów Diablo slord :):):)

Brak podpisu.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysiek487 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 3825

Napisano 30 styczeń 2004, 13:19

Jacyś goście zrobili sobie sieć WLAN (ja też mam taką) bez szyfrowania i mogłem sobie oglądać to co udostępnili, ale nic ciekawego nie mieli-trochę zdjęć i mp3. Ale tak na serio to się nigdzie nie włamywałem i nie mam zamiaru.

"Rzeczą ludzką jest błądzić."

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   broken 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 656

Napisano 30 styczeń 2004, 13:26

To zalezy co masz na mysli jesli chodzi o slowo 'hackowanie'. Mi sie zwykle udawalo zrobic to co chcialem.

-broken/cd.uq.pl
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   DJ_Max 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 2

Napisano 01 luty 2004, 13:54

Wogole cale to wlamywanie.. Jak to z tym jest?? Mozna sie wlamac bez programu?? Czy trzeba cos miec?? I na czym to polega, jak np. pobrac liste plikow na dysku "klienta", jesli po jego stronie nie dziala zaden program?? Mnie to sie wydaje niemozliwe. Sory ale siecia i wlamywaniem dopiero zaczynam sie interesowac.

Pzdr
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Gall Anonim 

• Kronikarz
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 1410

Napisano 01 luty 2004, 14:11

cytat:
DJ_Max napisał:

Mozna sie wlamac bez programu:?

Jasne, że można :! Jeżeli będziesz włamywał się za pomocą proga, który wykorzystuje tą czy inną dziurę uznają Cię wtedy za tzw. script kiddie (a to prestiżu nie przynosi). Najlepiej (przed atakiem) przeskanować porty aby zobaczyć, które usułgi są aktywne i dalej ... (na tym skończę :) nie będę tutaj żadnych wskazówek zamieszczał).

Program bez bugów to czyste lamerstwo :D
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Filus 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 225

Napisano 01 luty 2004, 15:37

Udzielaj udzielaj !!!! Od kogoś się musimy nauczyć :P do skanowania portów to potrafie hehe

------
gg : 2777989, tlen : chofk_filus@tlen.pl.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcin 

• Moderator 386
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 2327

Napisano 01 luty 2004, 15:40

Ąmiało Gall ... 8)

Z tego co mi wiadomo to podrurznik jest naszym najbardziej znanym hakerem z forum - chyba jako jedeyny się przyznał chłopak :roll:

------------------------
Jutro nie istnieje:! ... kiedy budzisz sie rano jest dzis:!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Jamnior 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 102

Napisano 01 luty 2004, 20:09

Nie wlamalem sie nikomu do kompa , i jak narazie nie zamierzam ;)

-----------------------
Trza pomagać sobie ;)
Mój e-mail : jamnior@pf.pl

Nikt nie wydaje się bardziej obcy niż ktoś, kogo się kiedyś kochało... :(
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Oxi 

• Ronin
  • Postów 2482

Napisano 02 luty 2004, 11:03

cytat:
Filus napisał:

Udzielaj udzielaj !!!!

cytat:
Marcin napisał:

Ąmiało Gall ... 8)

Panowie - nie zapominajcie o regulaminie forum.
IMHO Gall dobrze zrobił, że przerwał swoją "opowieść" - tym bardziej, że jest moderatorem :)

Kontakt - GG:5365367 / ICQ:245363570
(tylko w sprawach prywatnych - inne pytania proszę zadawać na Forum)

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   _Herkules_ 

• Zaawansowany
  • Postów 4048

Napisano 02 luty 2004, 15:22

Ale nikt też nie muwi że bedzie pisał prawde :) nie muwie że oszukuje ale troche zabarwić można :)

---------------------------------------
gg: 4384950
Zapraszam też tu : www.compzone.up.pl
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   sub0 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 271

Napisano 02 luty 2004, 15:23

Zainteresowanych tematyką bezpieczeństwa i hackingu zapraszam na:
www.hacking.pl
www.t-nas.org
www.cc-team.org
www.unknow.glt.pl
Tam znajdziecie ciekawe faq i e-booki na ten temat :> A co do włamań hmmm... to też znajdziecie w faq na tych stronkach. Zresztą tu nikt was nienauczy jak hakować bo tego sie uczy samemu !!

Gadu-Gadu: 4884215
E-mail: qrak@pop.e-wro.pl
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Gall Anonim 

• Kronikarz
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 1410

Napisano 02 luty 2004, 19:49

cytat:
Oxi napisał:
Panowie - nie zapominajcie o regulaminie forum.
IMHO Gall dobrze zrobił, że przerwał swoją "opowieść" - tym bardziej, że jest moderatorem :)

To było celowe przerwanie historyjki. Jak już Oxi wspomniał nie mogę zapomnieć, że jestem moderatorem Marcin zresztą też :)

Do sub0:

Należysz do jakiejś grupy, czy działasz sam :?

cytat:
sub0 napisał
Zresztą tu nikt was nienauczy jak hakować bo tego sie uczy samemu :!

To jest też prawda. Każdy dobry hacker niechętnie dzieli się wiedzą. Trzeba ją niestety zdobywać samemu.

Program bez bugów to czyste lamerstwo :D
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   podrurznik 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 3120

Napisano 02 luty 2004, 19:58

cytat:
Marcin napisał:

Ąmiało Gall ... 8)

Z tego co mi wiadomo to podrurznik jest naszym najbardziej znanym hakerem z forum - chyba jako jedeyny się przyznał chłopak :roll:

Do niczego się nie przyznaję:[-X. Jedyne co napiałem to to, że kilka lat temu się w to bawiłem. Dziś można rzec, że w tej dziedzinie jestem na emeryturze[:---]

----------------
Zawsze jest schemat
----------------

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcin 

• Moderator 386
  • Postów 2327

Napisano 02 luty 2004, 20:34

No to może ja znowu moje trzy grosze dożuce:! ;)

cytat:
Gall Anonim napisał:
To było celowe przerwanie historyjki. Jak już Oxi wspomniał nie mogę zapomnieć, że jestem moderatorem Marcin zresztą też
No zgadzam sie z tym.
Pisałem to raczej z przymrużeniem oka
cytat:
Gall Anonim napisał:
To jest też prawda. Każdy dobry hacker niechętnie dzieli się wiedzą. Trzeba ją niestety zdobywać samemu. ;)

Jak to się mówi: "Ucz się samemu tak jak i my"
cytat:
Podrurznik napisał:
Do niczego się nie przyznaję. Jedyne co napiałem to to, że kilka lat temu się w to bawiłem. Dziś można rzec, że w tej dziedzinie jestem na emeryturze
Na emeryturze:? - a mówią, że z tego się nie wyrasta :lol:

------------------------
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   podrurznik 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 3120

Napisano 02 luty 2004, 20:58

cytat:
Marcin napisał:

cytat:
Podrurznik napisał:
Do niczego się nie przyznaję. Jedyne co napiałem to to, że kilka lat temu się w to bawiłem. Dziś można rzec, że w tej dziedzinie jestem na emeryturze

Na emeryturze:? - a mówią, że z tego się nie wyrasta :lol:

Masz rację, z hackingu człowiek nigdy nie wyrasta. Ale hacking szybko może wyrosnąć z człowieka. Znane dziury zostają załatane, stare sztuczki przestają działać, nowe metody stają się zbyt tajemnicze, a admini robią sie coraz sprytniejsi;)
Tragedia:cheesy:

----------------
Zawsze jest schemat
----------------

0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcin 

• Moderator 386
  • Postów 2327

Napisano 02 luty 2004, 21:14

cytat:
podrurznik napisał:
Masz rację, z hackingu człowiek nigdy nie wyrasta. Ale hacking szybko może wyrosnąć z człowieka. Znane dziury zostają załatane, stare sztuczki przestają działać, nowe metody stają się zbyt tajemnicze, a admini robią sie coraz sprytniejsi

Tragedia
Jak to się mówi, wygrywają zawsze najlepsi:!;)

------------------------
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysiek487 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 3825

Napisano 02 luty 2004, 21:19

Ciekawe jakby wyglądał świat bez wirusów komputerowych i krakerów?
Spece od zabezpieczeń stracili by pracę, a symantec zbankrutowałby.

Póki istnieją złodzieje to będzie i policja, a jak narazie nic nie zapowiada upadku tych pierwszych...

W dni powszednie spodziewajcie się mnie wieczorkiem, a w weekendy o każdej porze dnia.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   sub0 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 271

Napisano 02 luty 2004, 22:57

No ja działam sam albo w gronie paru kolegów (zaufanych) ;). Moglem należeć do dobrej grupy xx-xxxx hehe nazwa zakodowana :P ale jestem na to malo odpowiedni pod względem wieku. Teamy sprawdzają twoją wiedze ale liczy sie też wiek, bo niechcą do siebie przyjmować byle gówniarza co coś umie a niewiadomo co może nabroić albo namieszać i niewiadomo czy można mu ufać pod tym względem :( !!! Ale powiem po raz drugi JA NIE UWARZAM SIE ANI NIEJESTEM HAKEREM !! --- POST DO GALA ANONIMA

0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Kingaa 

• √ inspiratorka √
  • PipPipPipPip
  • Postów 2374

Napisano 03 luty 2004, 00:05

[quote]krzysiek487 napisał:

Póki istnieją złodzieje to będzie i policja, a jak narazie nic nie zapowiada upadku tych pierwszych...

W dni powszednie spodziewajcie się mnie wieczorkiem, a w weekendy o każdej porze dnia.
[/quote

Zgadzam się. Policja, Krakerzy, Włamywacze też z czegoś muszą żyć:cheesy: A robaki, trojany i inne wirusy mają ochote na nasze pliki i e-maile. I nie prędko nas opuszczą...:x

KINGA "Zdobywaj wiedze i pomagaj innym"
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   podrurznik 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 3120

Napisano 03 luty 2004, 00:50

cytat:
krzysiek487 napisał:

...

Masz pewnie na myśli "utopię". Brak złodziei - brak policji, brak chorób - brak lekarzy, brak stłuczek - brak mechaników, brak hakerów - brak ... . Nasza cywilizacja nakręciła koło, którego nie da się już zatrzymać;)

----------------
Zawsze jest schemat
----------------

0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   sub0 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 271

Napisano 03 luty 2004, 15:58

napewno było by bardzo nuuudno.... i co ja bym wtedy robił ... ;) ??

0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Adellon 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 719

Napisano 03 luty 2004, 17:39

cytat:
sub0 napisał:

napewno było by bardzo nuuudno.... i co ja bym wtedy robił ... ;) ??

Zadawał sobei cały czas to pytanie? :lol:

Ja jak na razie sie nie włamuję i raczej nie zamierzam choć jednak chciałbym co nie co o "tym" wiedzieć.

Zawsze jest jakieś wyjście

0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   _Herkules_ 

• Zaawansowany
  • Postów 4048

Napisano 03 luty 2004, 17:53

cytat:

Ja jak na razie sie nie włamuję i raczej nie zamierzam choć jednak chciałbym co nie co o "tym" wiedzieć.

A wiedze wykorzystać w praktyce :) hehe jak bedziesz wiedział dużo to pwiedz że nie będzie Cie korciło...

---------------------------------------
gg: 4384950
Zapraszam też tu : www.compzone.up.pl
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   sub0 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 271

Napisano 03 luty 2004, 19:31

A czy ja powiedziałem że sie włamuje ??? Panowie nie tak głośno bo jutro do mojego domu wbije sie FBI i CIA i KGB i InterPol i powiedzą -"mamy cie sub0 ... czytaliśmy forum experta !!" Ja sie nie włamuje ja tylko sprawdzam zabezpieczenia sieci :P cos jeszcze ??

0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcin 

• Moderator 386
  • Postów 2327

Napisano 03 luty 2004, 21:18

Za dużo filmów sub0:! ... teraz to cie sprzątnie policja na ulicy i to tak szybko, że sam nie zauważysz ;)

------------------------
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   H4m3L 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 9

Napisano 05 luty 2004, 14:53

Jak dla mnie hacking to tylko okres przejsciowy dobrego programisty... To sie tak na prawde wydaje fajne tylko do czasu az sie tego nauczysz, potem sie najzwyczajniej wyrasta z tej zajawki.

"Sa tylko 2 zeczy nieskonczone - wszechswiat i ludzka gluopta, choc co do drugiego nie jesem pewien" - Albert Einstein
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   outlaw 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1020

Napisano 05 luty 2004, 17:32

cytat:
H4m3L napisał:

Jak dla mnie hacking to tylko okres przejsciowy dobrego programisty... To sie tak na prawde wydaje fajne tylko do czasu az sie tego nauczysz, potem sie najzwyczajniej wyrasta z tej zajawki.

"Sa tylko 2 zeczy nieskonczone - wszechswiat i ludzka gluopta, choc co do drugiego nie jesem pewien" - Albert Einstein

Zgadzam się w zupełnosci. Chociaż jakbym umiał hackować to od czasu do czasu w przyszłości bym coś shaczył :) Z tego sie nie wyrasta. Po prostu ludzie którzy skończyli studia znaleźli prace to nie chcą wpaść i stracić życie (w sensie trudność z znalezieniem pracy itp.)a młodzi ludzie tobią to dla rozrywki i z nadmiaru wolnego czasu. Podobno "komputerowcy" są umysłami scisłymi a ja tak się rozpisałem :)

...:::Wyskrobał Outlaw:::...
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   pako 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 34

Napisano 06 luty 2004, 10:56

to nie tak ze z hackingu sie wyrasta, ludzie ktorzy maja jakies "zdolnosi" zazwyczaj staraja sie dostac zatrudnienie w firmach ktore potrzebuja solidnych zabezpieczen, znam pare takich przypadkow w ktory black-hat zamienia sie w white-hat, a zeby dobrze poznac zabezpieczenia servera z white-hat znow zamienia sie w black-hat i tak sie kolo zamyka, a tak wogole to jesli chcesz byc dobrym "hakerem" czy jak by to mozna inaczej ujac to najpierw naucz sie programowac (glownie w C jesli chodzi o linuxa/unixa a teraz coraz wiecej serverow stoi na tych systemach i tu wlasnie maja one pole do popisu [chodzi o konkurencje z windowsem]), umiec programowac w C to zrozumiec dzialanie exploitow, przydaje sie rowniez przynajmniej pobierzna znajomosc php (zazwyczaj bledy w funkcji include() sie wykorzystuje), jestes dobrym programista C to praktycznie moge Cie nazwac hakerem :]
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   sub0 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 271

Napisano 06 luty 2004, 13:18

do pako: a to są jeszcze jakieś white-haty czy oni wymarli :( ... ???

Bo teraz jak na necie widze to taka mieszanka jest nikt nic nie wie ale każdy chce hakować i rozwalać strony. Wszystkie lamy siedzą i zamiast sie uczyć programować to odpalają exploity NIE WIEDZŚC JAK ONE DZIAŁAJŚ na pierwszym lepszym serwerze a potem sie chwalą jacy z nich wielcy hakerzy ! A co do większych "speców" to kilku takich widziałem a kilku znam ... ale niestety jest ich dosyć mało, na necie jest więcej pseudo hakerów i innych tego typu niż ludzi naprawde dobrych :(. === ALE JA NIE JESTEM ANI JEDNYM ANI DRUGIM ;) ===

0

• 2 stron +
  • 1
  • 2