Komputer Świat Ekspert - Forum: Wypowiedź o ostatnim numerze. - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Wypowiedź o ostatnim numerze.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   F@niK 

• Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1

Napisano 03 październik 2003, 15:33

Witam.

Chciałem sięwypowiedzieć na temat ostatniego numeru. Droga Redakcjo miło z waszj strony, że zamieściliście różne triki dotyczące obsługi systemów operacyjnych (pochwała dla was). Rozumiem, że musimy iść z biegiem czasu i, że najnowsze technologie są najwarzniejsze(chodzi mi o Wndowsa XP) ale nie zapominajmy, że te stare mogą być popularnijsze(Windows 98). Martwi mnie to, że prawie wszystkie porady (ja nie wszystkie) so do windowsa/offica XP, a co z innymi systemami?? Użytkowników windowsa 98 jest wiecej niż użytkowników XP, a rady do Win. 98 można policzyć na palcach jednej ręki. Możę czas o nas przypomnieć. Więc przypominam o nas użytkownikach Windowsa 98. Możę czas troszeczke poszeżyć liste porad do tego systemu??

Zesraj sie a nie daj sie.
Pozdrawaim
F@niK
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ajgor 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 653

Napisano 03 październik 2003, 20:45

Jestes pewien, ze wiecej? Na kilkudziesieciu znanych mi komputerowcow, moze ze trzech ma jeszcze Win98. A dwoch Linuksa.
Reszta WinXP. W wersjach Pro (najwiecej), Home, i jeden ma Server.
Win98 ma juz (jak by nie bylo) 5 lat, i zaczyna sie robic takim samym zabytkiem, jak Win95. W dodatku jest o wiele gorszy od XP. Oczywiscie powinny byc jakies porady dla tego systemu, ale nie przesadzajmy..

Pozdrawiam.
Ajgor.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Oxi 

• Ronin
  • Grupa: Moderator po przejściach
  • Postów 2482

Napisano 03 październik 2003, 21:18

cytat:
Ajgor napisał:

Jestes pewien, ze wiecej? Na kilkudziesieciu znanych mi komputerowcow, moze ze trzech ma jeszcze Win98. A dwoch Linuksa.

Wśród moich znajomych też większość używa już WinXP. Jeszcze jakiś rok temu najpopularniejszy był Win98 - ale rok to jest duuuużo czasu...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Countach 

• Game_oveR
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 5884

Napisano 03 październik 2003, 21:25

cytat:
Ajgor napisał:

Win98 ma juz (jak by nie bylo) 5 lat, i zaczyna sie robic takim samym zabytkiem, jak Win95. W dodatku jest o wiele gorszy od XP. Oczywiscie powinny byc jakies porady dla tego systemu, ale nie przesadzajmy..

Pozdrawiam.
Ajgor.

Według statystyk na mojej stronie, znakomita większość (1500 osóB) ma jeszcze system Win98. Zaraz po nim jest WinXP (850 osóB), WinMe (300), Windows2000 (230), Win95 (60), WinNT (50) i na końcu Linux (10 osóB). Fakt, że w tym zestawieniu Polacy to 80%. W innych krajach jest pewnie inaczej. Szkoda, że tak mało osób ma Linuxa.

Rock The Nation
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   WitchHunter 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 22

Napisano 04 październik 2003, 02:00

Co według Ciebie oznacza dużo gorszy? Powiem akurat o Millenium, bo go mam już od bardzo dawna..XP też miałem,ale to właśnie on jest dużo gorszy..wolniejszy, pamięciożerny, mniej wydajny, format NTFS niezbyt współpracujący z linuxem, no i wcale nie taki stabilny, blue screeny też mu się zdarzają..no, a Me jest szybki, blue screen najczęściej podczas wyciągania CD:), no i nie zżera tyle zasobów co ten potwór XP.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Oxi 

• Ronin
  • Postów 2482

Napisano 04 październik 2003, 10:31

cytat:
WitchHunter napisał:
Powiem akurat o Millenium, bo go mam już od bardzo dawna. [...] Me jest szybki, blue screen najczęściej podczas wyciągania CD:), no i nie zżera tyle zasobów co ten potwór XP.

WinME dla mnie to najgorszy system Microsoftu - naprawdę wolałbym zainstalować Win98 niż WinME. Opieram się przy tym wyłącznie na doświadczeniach z tym systemem. Jest on leniwy, złośliwy, obrażalski i w ogóle nie nadaje się dla ludzi ;)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   obionek 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 388

Napisano 04 październik 2003, 11:44

cytat:
Ajgor napisał:

Pozdrawiam.
Ajgor.

w mojej grupie jest 86 osob zrobilismy ankiete kto jakiego osa uzywa:

Zliczone jest nie wedlug dominujacego tyle wedlug zainstalowanych OSów (np ktos ma dwa to liczone sa obydwa). (byly 2 osoby bez komputera)

8 - WINDOWS XP
5 - RH Linux
12 - DEBIAN
3 - SLACKWARE
35 - Windows 98SE
1 - Windows 3.11 :) serio
1 - Solaris
1 - OpenBSD
4 - FreeBSD
38 - Windows 2000 pro
6 - Windows 2000 SBS
2 - Windows 2003

Nie wiem ile osob bylo nieobecnych. ale zdecydowana wiekszosc wpisała swoje OSy na kartke ;]

the power of search button:

http://www.ks-eksper...asp?FORUM_ID=12
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Favex 

• ???
  • PipPip
  • Postów 708

Napisano 05 październik 2003, 14:24

Zapraszam na moją stronkę: www.windowsik.prv.pl
Tutaj znajdziesz mnóstwo sztuczek pod Win98 :cheesy:
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   vcs 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 2

Napisano 07 październik 2003, 13:42

Ekspert super zrobił ,że dał coś takiego jak tricki
bo to zainteresuje ,każdego ale powinno dać sią takie triki jak np.
Jak uruchomić grę w excelu. Czemu pojawiły się takie że czy które w trikach niepasują i nieinteresują.Czemu ?

vcs@go2.pl
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   slodki 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 24

Napisano 09 październik 2003, 18:39

cytat:
F@niK napisał:

...sięwypowiedzieć ... najwarzniejsze ... so ... windowsa/offica ... Możę ... poszeżyć ... Zesraj sie a nie daj sie. ... Pozdrawaim

Szanowna Redakcjo!

Apeluję o umieszczenie w najbliższym numerze porad dla dla użytkowników Windows 98 i Office 97 dotyczących korzystania ze słownika wbudowanego we wspomniany Office 97. Można zaznaczyć iż dotyczy to również użytkowników starszych i nowszych wersji Office oraz StarOffice i OpenOffice a także innych mniej popularnych programów biurowych. Do tego należy bezwzględnie zamieścić obszerny artykuł nt. netykiety, bo jak widać nie wszyscy wiedzą o istnieniu takiego pojęcia.

Z poważaniem

M.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   MP2 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 21

Napisano 10 październik 2003, 00:04

cytat:
slodki napisał:

cytat:
F@niK napisał:

...sięwypowiedzieć ... najwarzniejsze ... so ... windowsa/offica ... Możę ... poszeżyć ... Zesraj sie a nie daj sie. ... Pozdrawaim

Do tego należy bezwzględnie zamieścić obszerny artykuł nt. netykiety, bo jak widać nie wszyscy wiedzą o istnieniu takiego pojęcia.

podpisuje sie pod tym, ale nie wiem dlaczego uwazasz ze tekst "Zesraj sie a nie daj sie" nie jest spoko :D

-------------------------
Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiciu 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 2576

Napisano 10 październik 2003, 17:53

cytat:
Countach napisał:
Według statystyk na mojej stronie, znakomita większość (1500 osóB) ma jeszcze system Win98. Zaraz po nim jest WinXP (850 osóB), WinMe (300), Windows2000 (230), Win95 (60), WinNT (50) i na końcu Linux (10 osóB). Fakt, że w tym zestawieniu Polacy to 80%.

Wiesz zalezy kto zaglada na twoja strone.

cytat:

W innych krajach jest pewnie inaczej. Szkoda, że tak mało osób ma Linuxa.

Tutaj nawet nie wiesz co piszesz, polacy mozna powiedziez sa w dobre czolowce jesli idzie o uzytkwnikow Linuksa, oficjalnie uzytkownikow Linuksa jest 7347, a najwiecej jest uzytkownikow w USA 28548.

Jesli chcecie poogladac statystyki wedlug krajow to zapraszam: http://counter.li.or...ports/place.php

--
WICIU
LRU:#260447
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   obionek 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 388

Napisano 10 październik 2003, 19:39

W czym oni tych uzytkowników mierzą ? w [wiorstach na dekade]???
niecałe 8k ???? ekhm... nawet jak na oficjalne wyniki to to stanowczo za mało... sory ale nie wierze ze tylko 8.000

the power of search button:

http://www.ks-eksper...asp?FORUM_ID=12
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiciu 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 2576

Napisano 11 październik 2003, 15:43

cytat:
obionek napisał:

W czym oni tych uzytkowników mierzą ? w [wiorstach na dekade]???
niecałe 8k ???? ekhm... nawet jak na oficjalne wyniki to to stanowczo za mało... sory ale nie wierze ze tylko 8.000

Trzeba bylo wejsc i poczytac, owszem uzytkownikow jest wiecej, bo tam sa tylko statystyki uzytkownikow ktorzy sie zarejestrowali, a jest naprawde bardzo wielu ktorzy tego nie zrobili, dodatkowo wielu tez odpada bo chyba bodajze raz w roku trzeba sie zalogowac na stronie, inaczej taki user jest wyrejestrowywany.

--
-------------
WICIU
-------------
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiciu 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 2576

Napisano 11 październik 2003, 15:47

cytat:
slodki napisał:
Do tego należy bezwzględnie zamieścić obszerny artykuł nt. netykiety, bo jak widać nie wszyscy wiedzą o istnieniu takiego pojęcia.

Ales LALECZKO dowalil, wejdz sobie na www.google.pl i poszukaj netykiety, chyba ze dla ciebie ma byc artykul jak uzywac google.

--
-------------
WICIU
-------------
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   slodki 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 24

Napisano 12 październik 2003, 20:28

cytat:
Wiciu napisał:

Ales LALECZKO dowalil, wejdz sobie na www.google.pl i poszukaj netykiety, chyba ze dla ciebie ma byc artykul jak uzywac google.

Misiu, czy Ty chociaż przeczytałeś co napisałem?

Pozdrawiam

M.

P.S. I nie nazywaj mnie laleczką.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiciu 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 2576

Napisano 12 październik 2003, 22:38

cytat:
slodki napisał:

Laluniu dokladnie wiem co napisales, a o netykiecie mozna poczytac w necie, czy na usenecie, kazdy w koncu trafi artykul i przeczyta, a pisanie o tym na lamach jest bezsensowne.

--
-------------
WICIU
-------------
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiciu 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 2576

Napisano 12 październik 2003, 22:38

cytat:
slodki napisał:

Laluniu dokladnie wiem co napisales, a o netykiecie mozna poczytac w necie, czy na usenecie, kazdy w koncu trafi artykol i przeczyta, a pisanie o tym na lamach jest bezsensowne.

--
-------------
WICIU
-------------
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   wyskacz 

• POKORNY SŁUGA
  • Postów 91

Napisano 13 październik 2003, 06:53

Wiciu nigdy nie czyta całości tekstu a poem ma do kogoś pretensje:! :twisted:

wyskacz&company ?
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   wyskacz 

• POKORNY SŁUGA
  • Postów 91

Napisano 13 październik 2003, 07:20

Wiciu a czasopisma czytasz czy oglądasz obrazki:?:? :cheesy::cheesy::cheesy:

wyskacz&company ?
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiciu 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 2576

Napisano 13 październik 2003, 08:21

cytat:
wyskacz napisał:

Wiciu a czasopisma czytasz czy oglądasz obrazki:?:? :cheesy::cheesy::cheesy:

wyskacz&company ?

Kupuje tylko L+ z przekory, a tak to tylko czytam na necie.

--
-------------
WICIU
-------------
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   slodki 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 24

Napisano 13 październik 2003, 11:03

cytat:
Wiciu napisał:

Laluniu dokladnie wiem co napisales, a o netykiecie mozna poczytac w necie, czy na usenecie, kazdy w koncu trafi artykul i przeczyta, a pisanie o tym na lamach jest bezsensowne.

A jednak nie zrozumiałeś... kpię sobie z tego co wypisuje F@nik. Każdy normalny użytkownik internetu wie co to netykieta i nie musi tego szukać w sieci, bo to po postu dobre maniery, czyli coś czego Tobie brakuje. Prosiłem Cię o coś.

Pozdrawiam

M.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Ajgor 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 653

Napisano 13 październik 2003, 13:10

cytat:
obionek napisał:

A mogl bys zdefiniowac zwrot "Moja grupa"? Bo patrzac na to zestawienie, to to jest jakas dziwna grupa :)

Pozdrawiam.
Ajgor.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiciu 

• Zaawansowany Uczestnik
  • Postów 2576

Napisano 14 październik 2003, 07:02

cytat:
slodki napisał:
Prosiłem Cię o coś.

A bo widze ze lubisz tak slodziutko :cheesy:

--
-------------
WICIU
-------------
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   obionek 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 388

Napisano 19 październik 2003, 12:39

cytat:
Ajgor napisał:

[quote]obionek napisał:

pwr EiT ;] grupa wykładowa ;] ankieta byla potrzebna na zajecia TS ktos jakis projekt obliczeniowy robil ;)

LoUd and PrOuD member
Nevillon Team #31337
0

Strona 1 z 1