Mam problem z plikiem Clspack.exe program Antighoustbusters wykrywa w nim robaka.Plik ten znajduje się w katalogu Windows.Inne programy antywirusowe nie wykrywaja nic w tym pliku ale dla bezpieczeństwa chce go usunąć.Czy ten plik jest ważnym plikiem systemowym :? Z góry serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Strona 1 z 1
Robak
Napisano 04 luty 2004, 22:07
cytat:
Ghost napisał:
Mam problem z plikiem Clspack.exe program Antighoustbusters wykrywa w nim robaka.Plik ten znajduje się w katalogu Windows.Inne programy antywirusowe nie wykrywaja nic w tym pliku ale dla bezpieczeństwa chce go usunąć.Czy ten plik jest ważnym plikiem systemowym :? Z góry serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Ja mam Win 98 i posiadam taki plik clspack.exe, ale nie zainfekowany.Jest to aplikacja i może ona być potrzeba do otwierania innych programów, jej usunięcie może spowodować nie prawidłowe funkcjonowanie innych aplikacji. Może sie myle, więc poczekaj na opinie innych użytkowników.
KINGA "Zdobywaj wiedze i pomagaj innym"
Napisano 16 luty 2004, 16:35
Wiesz co z ciekawości usunąłem ten plik i nic się nie stało system śmiga dla mnie ten plik jest zbędny a jak się boisz że coś źle będzie działało to weź sobie ten plik skopiuj w razie co
PS. Nie zakładaj tematów 10 razy http://www.ks-ekspert.pl/forum/topic.asp?T...rms=CLSPACK.EXE
Asdef
PS. Nie zakładaj tematów 10 razy http://www.ks-ekspert.pl/forum/topic.asp?T...rms=CLSPACK.EXE
Asdef
Napisano 20 luty 2004, 03:36
W takich sytuacjach najlepiej przenieść zainfekowany plik do innego katalogu, i spróbować odpalić system. Jeśli system nie rusza, to plik trzeba z powrotem przenieść do pierwotnego katalogu (z poziomu dosa). A jeśli wszystko działa to: żegnaj pruchnico (znaczy pliku;)).
Diabeł też może płakać. A kiedy ja wrócę - on zapłacze
Diabeł też może płakać. A kiedy ja wrócę - on zapłacze
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty