Komputer Świat Ekspert - Forum: Nieprawidlowa aplikacja systemu win32 Pomocy - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Nieprawidlowa aplikacja systemu win32 Pomocy Blad aplikacji

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   andre_detoxx 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5
  • Rejestracja: 30-maj 05

Napisano 30 maj 2005, 13:04

Witam to moj pierwszy post na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc.Z gory dziekuje za udzielona pomoc.

Zwracam sie do was z nastepujacym bledem,a mianowicie nie moge odpalic programow po ich instalacji np.subedit player,nero,alcohol,sd-jukebox,i duzo wiecej.Oprocz tego zauwazylem ze nie moege odinstalowywac programow lub gier.I w tym przypadku i we wczesniejszym pojawia sie blad o tresci nieprawidlowa aplikacja systemu win32.Wczesniej tych programow uzywalem i nic takiego sie nie dzialo.Nie pomogla reinstalacja systemu czy nawet kasowanie i tworzenie nowych partycji.Prosze o pomoc

Acha uzywam win xp pro na kompie P4 2ghz,256 ram
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtex16 

  • Mortal Dragon
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 9466
  • Rejestracja: 25-marzec 04

Napisano 30 maj 2005, 14:54

Możliwe że masz jakąś wadliwą wersje systemu Windows, i dlatego ponowna instalacja nie pomoga.
Email wojtex16[małpa]interia.pl
Gadu-Gadu 2350020
Skype wojtex16
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   andre_detoxx 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5
  • Rejestracja: 30-maj 05

Napisano 30 maj 2005, 15:17

Użytkownik Wojtex16 dnia 30.05.2005 14:54 napisał

Możliwe że masz jakąś wadliwą wersje systemu Windows, i dlatego ponowna instalacja nie pomoga.
Wyświetl post




Tez tak myslalem ale instalowalem rozne wersje windowsa z sp1 i sp2
zintegrowane lub sam doinstalowywalem takze sprawa windy raczej odpada,ale moze jakies inne pomysly??
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   DJ_ProG 

  • LOLPO!?
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2465
  • Rejestracja: 02-maj 05

Ikona posta  Napisano 30 maj 2005, 15:47

Ja rowniez mialem taki problem. Zaczelo sie od uszkodzonego zasilacz, a potem 'dziwnym sposobem' zrobily sie bad-sectory na twardzielu.

Moja rada: zrob startowke twojej windy, formatnij wszystko co sie da, ze startowki posc scandisca i sprawdz czy nie ma uszkodzonych sektorow. Jak ich nie bedzie to nie wiem co robic...

Ale to co opisalem zrob, jak nie zalezy Ci na danych zapisanych na dysku!!!

DJ ProG

PS Ja nie jestem odpowiedzialny za szkody wywolany dzialaniem opisanym powyzej!
~ ldzpk.pl - Łódzka scena Parkour ~
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrkiel 

  • fotograf [:
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4391
  • Rejestracja: 22-maj 04

Napisano 30 maj 2005, 15:47

Skąd masz instalki?? Z tego samego dysku? CD? Z neta?
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   andre_detoxx 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5
  • Rejestracja: 30-maj 05

Napisano 30 maj 2005, 21:05

Użytkownik Cyrkiel dnia 30.05.2005 15:47 napisał

Skąd masz instalki?? Z tego samego dysku? CD? Z neta?
Wyświetl post


Instalki mam z roznych zrodel,internet plyty lub znajomi u ktorych ta sama instalka dziala.Czesto sie zdarza ze aplikacja wogole niechce sie uruchomic tak jakby nie dostawal zadnego polecenia.Klikam na ikone i nic sie niedzieje
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrkiel 

  • fotograf [:
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4391
  • Rejestracja: 22-maj 04

Napisano 31 maj 2005, 06:37

Wskazuję na wirusy, a możesz go (je) mieć nawet na cd z windowsem ;)
Access violation when writing to [AA502838] - use Shift+F7/F8/F9 to pass exception to program...
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Adrian_N 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 128
  • Rejestracja: 23-maj 05

Napisano 31 maj 2005, 12:32

To według mnie jest wina dysku-tak jak jóż wspomniano sprawdż dysk scan disciem.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   DJ_ProG 

  • LOLPO!?
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2465
  • Rejestracja: 02-maj 05

Ikona posta  Napisano 31 maj 2005, 13:31

Windows jest jednym wielkim wirusem ;P

Linux'y górą !!!
~ ldzpk.pl - Łódzka scena Parkour ~
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   depresz 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 447
  • Rejestracja: 24-sierpień 04

Napisano 31 maj 2005, 15:03

Cytat

Windows jest jednym wielkim wirusem ;P
Linux'y górą !!!

Zgadzam się. Wracając do tematu, to sądzę, że należy Wymienić płytkę XP.

Użytkownik depresz edytował ten post 31 maj 2005, 15:04

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   andre_detoxx 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5
  • Rejestracja: 30-maj 05

Napisano 31 maj 2005, 15:52

hmm instalowalem juz 3 windowsy nawet inne wersje jezykowe(english) i nic nie pomaga.Help !! Czyzby byla mozliwosc ze dysk tak zostal uszkodzony przez viry ze ma takie problemy???
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   watermark 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 6
  • Rejestracja: 07-maj 05

Napisano 31 maj 2005, 23:14

Sprawdź czy masz wszystkie trzy pliki w c:\windows\system32
1. autoexec.nt
2. config.nt
3. command.com

jeśli brak 1 lub 2 to trzeba je kopiować z c:\windows\repair
jeśli brak 3 to trzeba go pobrać z CD instalacyjnego
Start >>> Uruchom >>> cmd i wpisz komendę:
expand X:\i386\command.co_ C:\WINDOWS\system32\command.com
X = literka napędu cd.

Pozdrawiam.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   andre_detoxx 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5
  • Rejestracja: 30-maj 05

Napisano 01 czerwiec 2005, 17:17

Użytkownik watermark dnia 31.05.2005 23:14 napisał

Sprawdź czy masz wszystkie trzy pliki w c:\windows\system32
1. autoexec.nt
2. config.nt
3. command.com

jeśli brak 1 lub 2 to trzeba je kopiować z c:\windows\repair
jeśli brak 3 to trzeba go pobrać z CD instalacyjnego
Start >>> Uruchom >>> cmd i wpisz komendę:
expand X:\i386\command.co_ C:\WINDOWS\system32\command.com
X = literka napędu cd.

Pozdrawiam.
Wyświetl post



mam wszystkie wyzej wymienione pliki :(

ktos ma jeszcze jakies pomysly?????
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   DJ_ProG 

  • LOLPO!?
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2465
  • Rejestracja: 02-maj 05

Ikona posta  Napisano 13 czerwiec 2005, 15:48

men wymien dysk i zainstaluj linuxa!!!

Na to nie ma mocnych! Kto sie nie zgadza???

DJ ProG
~ ldzpk.pl - Łódzka scena Parkour ~
http://www.overground.com.pl/ - Nowa wizja polskiego Parkour!
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

OldShaterhan  : (02 luty 2014 - 20:26) zobaczymy :P
przemek89k  : (31 styczeń 2014 - 16:19) mam nadzieję, że będzie już ok ;)
OldShaterhan  : (22 styczeń 2014 - 22:07) I znowu naśmiecone :/
przemek89k  : (08 styczeń 2014 - 12:58) No i forum posprzątane :)
Wiciu  : (16 grudzień 2013 - 20:34) U mnie to już Dyszka @Sauron :-)
dawido90  : (17 listopad 2013 - 09:54) lofix to ogólnie była legenda tego forum :D @Herk Ty jej nie miałeś gdziś zapisanej?
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:54) Niedługo będzie 9 lat odkąd jestem tutaj na forum. Masakra :)
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:53) Pamiętam jak kiedyś zrobił się spam w jednym temacie w dziale "o forum". Wszystko działo się w nocy, przez parę godzin userzy nabili kilkanaście stron tematu. Rano lofix wpadł i wywarnował pół forum. To były czasy :)
_Herkules_  : (10 listopad 2013 - 12:24) no gdzie galeria LOLi ;)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) pozdrowienia dla wszystkich, w sumie możemy się zobaczyć na dobrych programach jak coś :)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) Jasne kominy, ale mnie tu dawno nie było :) - a forum jak forum, dalej umiera ;]
neo5628  : (16 październik 2013 - 17:22) help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/158068-problem-tooltip/ PLS
dawido90  : (09 wrzesień 2013 - 11:23) Do tego przydała by się galeria LOLi czy jak się ona nazywała. Pamięc już zawodzi ;)
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:29) [url="http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/"]i paczka chusteczek do tego :D[/url]
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) i paczka chusteczek do tego :D
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/
Piotrek18  : (06 lipiec 2013 - 10:07) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/156156-problem-z-uruchomieniem-komputera/page__p__909371#entry909371 proszę o pomoc
TomkoV  : (08 czerwiec 2013 - 15:50) czy ktos z moderatorow moze zajrzec dzialu z grami ?
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:21) Ekspert umarł na amen, a ja dowiedziałem się o tym ostatni. Napisałem e-mail do redakcji z chęcia współpracy w postaci napisania artykułu, a tu dostaję e-mail że ekspert nie wyuchodzi od dwóch lat. Fail po całej lini :D
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:19) Witam witam :)
Rozszerz pole shoutboxa