Komputer Świat Ekspert - Forum: Start z CD ,,BIOS'' - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Start z CD ,,BIOS'' Jak ustawić w ..BIOSIE'' by mógł startow

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   emulsja645 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 36
  • Rejestracja: 30-marzec 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 10:05

W jakiej opcji w biosie ustawić tak by komputer mół startować z płyty CD.
Wiem że każdy bios to co innego, podajcie jakieś namiary, gdie szukać, w jakich opcjach, w jakich napisów szukać itd.
Mołbym przedstawić tutaj cały opis biosu co do joty, ale na to brakuje mi czasu, zrobie to być może innym razem.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Yayek 

  • unregistered
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4949
  • Rejestracja: 11-czerwiec 04

Napisano 21 czerwiec 2005, 11:10

poszukaj w "advanced bios features" opcji "boot sequence" i ustaw na cd-rom

Użytkownik Yayek edytował ten post 21 czerwiec 2005, 11:11

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   _JaRek_ 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 856
  • Rejestracja: 31-grudzień 03

Napisano 21 czerwiec 2005, 12:03

U mnie w biosie jest taka opcja, że kiedy jeszcze ładuje dyski to można wcisnąć F8 i pojawi się okienko, z którego można wybrać z czego się chce bootować bez grzebania w opcjach biosu.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Royd_MMX 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 91
  • Rejestracja: 28-kwiecień 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 13:56

W zależności od BIOSa są inne wartości. W jednym ustawiasz First Boot jako CD-ROM, w innym Boot Sequence tak, żeby był CD-ROM na początku. Wszystko to jest w Advanced Bios Features
<Gigabyte GA-MA69G-S3H (RS690)> <AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.20 GHz (Windsor)> <Scythe Katana 2> <2048MB DDR2 800 MHz DCH GeIL> <ATI Radeon X1300 PCI-E> <Seagate Baracuda 250 GB SATA> <DVD-RW LG GSA-H55L LightScribe> <DVD-RW LG GSA-H10N> <LCD Dell 23" S2309W> <LCD LG 17" L1718S> <CREATIVE INSPIRE T6060 5.1> <Windows 7 Ultimate RC x64 PL>--<NeoZdrada 1Mbps> <Linksys WAG325N-V2 Annex A>--
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rkotek 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 60
  • Rejestracja: 30-kwiecień 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 20:33

a jaka masz plyte głowna?/ bo jest taka opcja, ustawiasz kolejność dysków. ale nie pamietam jak to sie nazywa
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   queyas 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 265
  • Rejestracja: 15-maj 04

Napisano 22 czerwiec 2005, 16:42

Poszukaj sekcji „Advance Features” - tam będzie opcja w stylu Boot sequence albo kilka kolejnych: First boot: xx, Second boot: xx, Third boot: xx
http://blog.pawelsobczak.pl - Ubuntu, chemia, Go…
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kaczor91 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 183
  • Rejestracja: 03-czerwiec 05

Napisano 25 czerwiec 2005, 21:57

U mnie można wcisnąć F11 i wchodze do takiej opcji:Boot Menu.
Albo w biosie poszukaj opcji:Boot Sequence lub First Boot Device
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

OldShaterhan  : (02 luty 2014 - 20:26) zobaczymy :P
przemek89k  : (31 styczeń 2014 - 16:19) mam nadzieję, że będzie już ok ;)
OldShaterhan  : (22 styczeń 2014 - 22:07) I znowu naśmiecone :/
przemek89k  : (08 styczeń 2014 - 12:58) No i forum posprzątane :)
Wiciu  : (16 grudzień 2013 - 20:34) U mnie to już Dyszka @Sauron :-)
dawido90  : (17 listopad 2013 - 09:54) lofix to ogólnie była legenda tego forum :D @Herk Ty jej nie miałeś gdziś zapisanej?
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:54) Niedługo będzie 9 lat odkąd jestem tutaj na forum. Masakra :)
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:53) Pamiętam jak kiedyś zrobił się spam w jednym temacie w dziale "o forum". Wszystko działo się w nocy, przez parę godzin userzy nabili kilkanaście stron tematu. Rano lofix wpadł i wywarnował pół forum. To były czasy :)
_Herkules_  : (10 listopad 2013 - 12:24) no gdzie galeria LOLi ;)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) pozdrowienia dla wszystkich, w sumie możemy się zobaczyć na dobrych programach jak coś :)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) Jasne kominy, ale mnie tu dawno nie było :) - a forum jak forum, dalej umiera ;]
neo5628  : (16 październik 2013 - 17:22) help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/158068-problem-tooltip/ PLS
dawido90  : (09 wrzesień 2013 - 11:23) Do tego przydała by się galeria LOLi czy jak się ona nazywała. Pamięc już zawodzi ;)
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:29) [url="http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/"]i paczka chusteczek do tego :D[/url]
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) i paczka chusteczek do tego :D
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/
Piotrek18  : (06 lipiec 2013 - 10:07) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/156156-problem-z-uruchomieniem-komputera/page__p__909371#entry909371 proszę o pomoc
TomkoV  : (08 czerwiec 2013 - 15:50) czy ktos z moderatorow moze zajrzec dzialu z grami ?
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:21) Ekspert umarł na amen, a ja dowiedziałem się o tym ostatni. Napisałem e-mail do redakcji z chęcia współpracy w postaci napisania artykułu, a tu dostaję e-mail że ekspert nie wyuchodzi od dwóch lat. Fail po całej lini :D
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:19) Witam witam :)
Rozszerz pole shoutboxa