Komputer Świat Ekspert - Forum: Start z CD ,,BIOS'' - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Start z CD ,,BIOS'' Jak ustawić w ..BIOSIE'' by mógł startow

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   emulsja645 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 36
  • Rejestracja: 30-marzec 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 10:05

W jakiej opcji w biosie ustawić tak by komputer mół startować z płyty CD.
Wiem że każdy bios to co innego, podajcie jakieś namiary, gdie szukać, w jakich opcjach, w jakich napisów szukać itd.
Mołbym przedstawić tutaj cały opis biosu co do joty, ale na to brakuje mi czasu, zrobie to być może innym razem.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Yayek 

  • unregistered
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 4949
  • Rejestracja: 11-czerwiec 04

Napisano 21 czerwiec 2005, 11:10

poszukaj w "advanced bios features" opcji "boot sequence" i ustaw na cd-rom

Użytkownik Yayek edytował ten post 21 czerwiec 2005, 11:11

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   _JaRek_ 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 856
  • Rejestracja: 31-grudzień 03

Napisano 21 czerwiec 2005, 12:03

U mnie w biosie jest taka opcja, że kiedy jeszcze ładuje dyski to można wcisnąć F8 i pojawi się okienko, z którego można wybrać z czego się chce bootować bez grzebania w opcjach biosu.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Royd_MMX 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 91
  • Rejestracja: 28-kwiecień 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 13:56

W zależności od BIOSa są inne wartości. W jednym ustawiasz First Boot jako CD-ROM, w innym Boot Sequence tak, żeby był CD-ROM na początku. Wszystko to jest w Advanced Bios Features
<Gigabyte GA-MA69G-S3H (RS690)> <AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.20 GHz (Windsor)> <Scythe Katana 2> <2048MB DDR2 800 MHz DCH GeIL> <ATI Radeon X1300 PCI-E> <Seagate Baracuda 250 GB SATA> <DVD-RW LG GSA-H55L LightScribe> <DVD-RW LG GSA-H10N> <LCD Dell 23" S2309W> <LCD LG 17" L1718S> <CREATIVE INSPIRE T6060 5.1> <Windows 7 Ultimate RC x64 PL>--<NeoZdrada 1Mbps> <Linksys WAG325N-V2 Annex A>--
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rkotek 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 60
  • Rejestracja: 30-kwiecień 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 20:33

a jaka masz plyte głowna?/ bo jest taka opcja, ustawiasz kolejność dysków. ale nie pamietam jak to sie nazywa
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   queyas 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 265
  • Rejestracja: 15-maj 04

Napisano 22 czerwiec 2005, 16:42

Poszukaj sekcji „Advance Features” - tam będzie opcja w stylu Boot sequence albo kilka kolejnych: First boot: xx, Second boot: xx, Third boot: xx
http://blog.pawelsobczak.pl - Ubuntu, chemia, Go…
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kaczor91 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 183
  • Rejestracja: 03-czerwiec 05

Napisano 25 czerwiec 2005, 21:57

U mnie można wcisnąć F11 i wchodze do takiej opcji:Boot Menu.
Albo w biosie poszukaj opcji:Boot Sequence lub First Boot Device
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP