Komputer Świat Ekspert - Forum: Start z CD ,,BIOS'' - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Start z CD ,,BIOS'' Jak ustawić w ..BIOSIE'' by mógł startow

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   emulsja645 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 36
  • Rejestracja: 30-marzec 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 10:05

W jakiej opcji w biosie ustawić tak by komputer mół startować z płyty CD.
Wiem że każdy bios to co innego, podajcie jakieś namiary, gdie szukać, w jakich opcjach, w jakich napisów szukać itd.
Mołbym przedstawić tutaj cały opis biosu co do joty, ale na to brakuje mi czasu, zrobie to być może innym razem.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Yayek 

  • unregistered
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów 4949
  • Rejestracja: 11-czerwiec 04

Napisano 21 czerwiec 2005, 11:10

poszukaj w "advanced bios features" opcji "boot sequence" i ustaw na cd-rom

Użytkownik Yayek edytował ten post 21 czerwiec 2005, 11:11

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   _JaRek_ 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 856
  • Rejestracja: 31-grudzień 03

Napisano 21 czerwiec 2005, 12:03

U mnie w biosie jest taka opcja, że kiedy jeszcze ładuje dyski to można wcisnąć F8 i pojawi się okienko, z którego można wybrać z czego się chce bootować bez grzebania w opcjach biosu.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Royd_MMX 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 91
  • Rejestracja: 28-kwiecień 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 13:56

W zależności od BIOSa są inne wartości. W jednym ustawiasz First Boot jako CD-ROM, w innym Boot Sequence tak, żeby był CD-ROM na początku. Wszystko to jest w Advanced Bios Features
<Gigabyte GA-MA69G-S3H (RS690)> <AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.20 GHz (Windsor)> <Scythe Katana 2> <2048MB DDR2 800 MHz DCH GeIL> <ATI Radeon X1300 PCI-E> <Seagate Baracuda 250 GB SATA> <DVD-RW LG GSA-H55L LightScribe> <DVD-RW LG GSA-H10N> <LCD Dell 23" S2309W> <LCD LG 17" L1718S> <CREATIVE INSPIRE T6060 5.1> <Windows 7 Ultimate RC x64 PL>--<NeoZdrada 1Mbps> <Linksys WAG325N-V2 Annex A>--
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rkotek 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 60
  • Rejestracja: 30-kwiecień 05

Napisano 21 czerwiec 2005, 20:33

a jaka masz plyte głowna?/ bo jest taka opcja, ustawiasz kolejność dysków. ale nie pamietam jak to sie nazywa
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   queyas 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 265
  • Rejestracja: 15-maj 04

Napisano 22 czerwiec 2005, 16:42

Poszukaj sekcji „Advance Features” - tam będzie opcja w stylu Boot sequence albo kilka kolejnych: First boot: xx, Second boot: xx, Third boot: xx
http://blog.pawelsobczak.pl - Ubuntu, chemia, Go…
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kaczor91 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 183
  • Rejestracja: 03-czerwiec 05

Napisano 25 czerwiec 2005, 21:57

U mnie można wcisnąć F11 i wchodze do takiej opcji:Boot Menu.
Albo w biosie poszukaj opcji:Boot Sequence lub First Boot Device
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Hermes  : (19 kwiecień 2015 - 18:07) Mam w cholere płyt po Ekspercie - chce ktoś za symboliczne %%?
wojtek0569  : (26 marzec 2015 - 16:12) Odsyłamy wsztkich na: http://forum.komputerswiat.pl/
Wiciu  : (24 marzec 2015 - 20:44) Nie, smialo mozesz tez spamowac :-) sreacst
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:30) Czy tego forum nikt nie pilnuje? Nikt nie zauważył, że niejaki EdwinKt zaspamował całe forum jakimiś kiblami?
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:29) admin
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) no ale nic się nie zrobi już
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) @sinus, nieda się ukryć. :)
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:57) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:56) Siema, może ktoś pomóc wybrać, który z trzech programów zainstalować: http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/ ?
Hubot  : (18 luty 2015 - 21:00) Poda ktoś linka?
Hubot  : (18 luty 2015 - 20:59) Zna ktoś stronę oficjalną GG Alice gg:16?
Th0mas  : (18 luty 2015 - 00:03) Witam martwe forum.
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:31) kiedyś sporo się tu siedziało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:27) ostatnio szukałem czegoś w google i jeden z pierwszych wyników prowadził do tego forum, wtedy mi się o nim przypomniało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:26) zgadza się ;) ale firefox okazał się sprytniejszy i zapamiętał mi to nowe hasło :D
dawido90  : (13 luty 2015 - 14:32) @sinus86 Czasem nie Ty miałeś zmienić hasło na byle jakie i już się tu nie logować? :D
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Niedługo to forum zostanie połączone z forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Nie dało się upilnować bootów ponieważ jest ich zbyt dużo.
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP