Strona 1 z 1
DoS
Napisano 19 luty 2004, 20:22
No potrafia nie jednemu uprzykszyc zycie, chociaz bardziej efektowny jest DDOS nie dawno sie o tym przekonaly nie ktore korporacje po atakach MyDooma ale mysle ze po fakcje kiedy kod zrodloway NT'eka dostal sie do netu a raczej jego czesc to uzytkownicy windowsa lekkiego zycja nie beda miec a juz widac ich pierwsze efekty:
http://www.security-corporation.com/exploi...040128-000.html
-] Team NAS [-
www.t-nas.org
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Zadna glupia coca-cola nie zastapi mi jabola
http://www.security-corporation.com/exploi...040128-000.html
-] Team NAS [-
www.t-nas.org
Napisano 20 luty 2004, 03:20
cytat:
Marcin napisał:
Mam pytanie:!
Czy rozmowa toczy się o atakach na sytem płyty głównej DOS, czy o rodzaju ataków DoS (denial-of-service):?
No właśnie, bo się pogubiłem[:/] O czym Artek pisze:? Swoją drogą, ten typ ataku jest jak dla mnie bardzo inspirujący, gdyż jażeli zostanie dobrze przeprowadzony, to nie sposób się przed nim obronić
Diabeł też może płakać. A kiedy ja wrócę - on zapłacze
Napisano 20 luty 2004, 16:18
artek005 co ma tu wspolnego plyta glowna ?? :P
To moze ja w skrocie wyjasnie na czym polega atak typu DOS a przynajmniej panu 'Asdef'
:
DOS jest rozwnieciem denial of service attacks i sa to roznego typu ataki na systemy komputerowe, ktore maja na celu uniemozliwienie funkcjonowania kompa lub sieci a polega to na przesylaniu do komputera ofiary duzej ilosci informacji az atakowany komputer nie jest w stanie jej przeanalizowac i odpowiedziec na nie (np. ping) no i to powoduje spowolnienie dzialania systemu czy jego zawieszenia do tego ataku naleza np:
- SYN flood
- Nuke
- DDOS
Podsumowojac celem ataku DOS jest unieruchomienie komputera :P Wiec Asdef dla ofiary jest on widoczny.
-] Team NAS [-
www.t-nas.org
To moze ja w skrocie wyjasnie na czym polega atak typu DOS a przynajmniej panu 'Asdef'
DOS jest rozwnieciem denial of service attacks i sa to roznego typu ataki na systemy komputerowe, ktore maja na celu uniemozliwienie funkcjonowania kompa lub sieci a polega to na przesylaniu do komputera ofiary duzej ilosci informacji az atakowany komputer nie jest w stanie jej przeanalizowac i odpowiedziec na nie (np. ping) no i to powoduje spowolnienie dzialania systemu czy jego zawieszenia do tego ataku naleza np:
- SYN flood
- Nuke
- DDOS
Podsumowojac celem ataku DOS jest unieruchomienie komputera :P Wiec Asdef dla ofiary jest on widoczny.
-] Team NAS [-
www.t-nas.org
Napisano 20 luty 2004, 16:50
cytat:
Asdef napisał:
Czy ten typ ataku jest widoczny dla ofiary?
Cały dowcip polega na tym, że skuteczność tego ataku objawia się tym że zaatakowany użytkownik widzi jego skutki.
Artek, o co ci tak właściwie chodziło z tą płytą główną?
Napisano 20 luty 2004, 21:16
cytat:
podrurznik napisał:
cytat:
Asdef napisał:
Czy ten typ ataku jest widoczny dla ofiary?
Cały dowcip polega na tym, że skuteczność tego ataku objawia się tym że zaatakowany użytkownik widzi jego skutki.
Artek, o co ci tak właściwie chodziło z tą płytą główną?
Chyba wam brakuje konsekwencji w stosowaniu nazw bo dla mnie DOS a DoS to dwie różne rzeczy;)
..::NeVeS::.. www.neves.prv.pl
---------------------------------
Życie to śmierć, śmierć to życie.
Napisano 21 luty 2004, 04:51
cytat:
NeVeS napisał:
Chyba wam brakuje konsekwencji w stosowaniu nazw bo dla mnie DOS a DoS to dwie różne rzeczy;)
Oj tam, czepiasz się literówek;) Mówimy tutaj o zwykłym zasypywaniu komputera pustymi prubami nawiązania połączenia (a w każdym bądź razie ja o tym pisze
Napisano 22 luty 2004, 14:02
Poczytaj o 'Snort' na stronie glownej programu (www.snort.org) znajdziesz wersje pod wina jak i lina. On przechwytuje i zapisuje pakiety, wiec jezeli ktos bedzie w ciebie walil DoSem to w logach znajdzie sie o tym info ;]
-] Team NAS [-
www.t-nas.org
-] Team NAS [-
www.t-nas.org
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox