Komputer Świat Ekspert - Forum: Panda Antyvirus - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Panda Antyvirus Zawieszjący się antyvir

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sauron 

• Weteran pomocy na forum
  • Grupa: admin
  • Postów 2274

Napisano 13 lipiec 2005, 11:33

Może zdarzą się tutaj sprzeczne uczucia na temat tego programu, ale ja mam jak najbardziej negatywne. To dość dobry antyvir, wysoka skuteczność wykrywania virów, ale jego naj naj największa wada to to, że strasznie muli i zawiesza kompa. Szczególnie jeśli pracuje na monitorze skanującym (Me i Win 98). Koszmar.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ziomek86 

• mlodziezowy uczestnik :P
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 761

Napisano 13 lipiec 2005, 20:14

a u mnie panda nawet dobrze dziala, jednak nie ma jednego dobrego programu antywirusowego, kazdy ma na ten temat swoje zdanie i ciezko jest sie przekonac do zdania innych ;)
~~ziomek86~~
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Karool 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 435

Napisano 14 lipiec 2005, 10:47

Tak, Panda Antivirus jest najgorszym antywirusem zaraz po Dr. Web.
Gdy miałem zainstalowaną Pande to komp mi sie wyłaczał z 1 min. W Pandzie bardzo mnie denerwuje fakt leczenia wirusów zamiast ich usuwania. To jest wielkim minusem.

Nie instalujcie Pandy!
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Cveni 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 113

Napisano 14 lipiec 2005, 17:55

To prawda, muli, na Celeronie 633 Mhz, że się pracować przy monitorze (antywirusowym) nawet niezbyt dało <_< Znam też jej jedną słabą stronę: nie wykrywa, albo w ogóle nie skanuje swojego folderu, mi tak się zagnieździły ze 2 wirusy...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Balbin 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 30

Napisano 15 lipiec 2005, 20:59

Mi Panda działała dobrze do momentu zainstalowania 2005 Internet Security 9. Jak zainstalowałem tę ostatnią to wszysto zaczeło się mulić, czasami nie działały IE , Firefox i poczta nie chcała za bardzo schodzić - eee szkoda gadać, wywaliłem i na razie zainstalowałem Avast w oczekaiwaniu na to co Ekspert przygotuje w przyszłości
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   S.Snape 

• Severus Snape
  • PipPipPip
  • Postów 1332

Napisano 22 lipiec 2005, 18:56

Użytkownik Karool dnia 14.07.2005 12:47 napisał

Gdy miałem zainstalowaną Pande to komp mi sie wyłaczał z 1 min. W Pandzie bardzo mnie denerwuje fakt leczenia wirusów zamiast ich usuwania. To jest wielkim minusem.

Nie instalujcie Pandy!
Wyświetl post

No nie takim złym :lol:.

Użytkownik markoll dnia 18.07.2005 9:49 napisał

Na celeronie466 działą #####!!!. Na bartonie 2500+ też się tnie. Ogólnie antywir dziadowy. Polecam avasta bo jest szybki, funkcjonalny i mało zajmuje ;)
Wyświetl post

No celeron to wydajny procek :lol:
1st computer: AMD x2 4200+ / GIGABYTE GA-M61SME / 2GB DDR2 / 7300gt 256GDDR3 / 250 GB / DVD-RW LG / SB Audigy 0090 /A4TECH XL-750 / Logitech 5.1 x-530 / 19' widescreen / SHNOBI & FORTRON 350W / Windows Seven 
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   camel 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 439

Napisano 25 lipiec 2005, 09:54

jak mialem pande to naprawde nie narzekalem. nie spowalnial kompa ( tym ktorym spowalnia to chyba uzywaja windy 98 czy me...), mial firewalla i wogole mi do gustu przypadl:) ale teraz mam kasperskiego i rowniez zero problemow, ale nie mowie ze jeden progs jest lepszy od drugiego , bo to rzecz gustu. zalezy co komu sie podoba. pozdro

Użytkownik camel edytował ten post 25 lipiec 2005, 10:05

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   wiklin 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 31

Napisano 29 lipiec 2005, 11:23

Ja na razie mam Pandę, ale zamierzam przerzucić sie na coś innego. Wkurza mnie to, że czasem jak kompa wyłączam to mi komunikat ten wyskakuje :/
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Marshal Mather 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 121

Napisano 13 sierpień 2005, 18:57

Ja bym tej Pandzie wykopał dół i zakopał ją tam :mad: :excl:
Mając avasta Home ściągnęłem z jakiejś "ruskiej stronki" Pandę - była po rusku i nie wiedziałem co w niej jak robić!
Nawet Cancel nie wiedziałem gdzie jest podczas instalacji:(
Potem był problem z odinstalowaniem, a pomogła mi w tym dopiero @Picasso na Forum Searchengines - należy odinstalować Pandę tak:

Cytat

Zerżniesz Pandę oczywiście swą własną ręką:

1. Wyłącz wszystkie usługi Pandy przez services.msc
2. Skocz do starego przyjaciela Hijacka w trybie awaryjnym:
- Wyfiksować wszystkie wpisy Pandy
- Misc Tools >>> Delete NT service >>> wklepywać po kolei nazwy systemowe usług Pandy >>> zatwierdzić dewastację
- Misc Tools >>> Uninstall Manager >>> podświetlić wejście Pandy >>> Delete this entry
3. Użyć msconfigdisabled.vbs by usunąć odhaczone wejścia w msconfig z rejestru.
4. Użyć LPS-Fix by wywalić z Winsock pliki dll Pandy.
5. Ręcznie skosić wszystkie foldery Pandy z dysku.
6. Jakiś registry cleaner w obroty by doczyścić rejestr.

Mi te porady pomogły - na szczęście :D

Nie instalujcie tego shitu!!!
Moderatorzy cofnijcie mi moderowanie postów i WYZERUJCIE mi WARNY!!!
never ]:->
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   faciopolska 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 353

Napisano 13 sierpień 2005, 22:15

Ta starsza wersja - 7 była w porządku, ale ta Internet Security 9 jest do bani!

Ileż można czekać, aby komp się wyłączył...

Jeśli chodzi o wykrywanie syfu, to jest w porządku.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   athlon 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 55

Napisano 15 sierpień 2005, 12:41

Użytkownik S.Snape dnia 22.07.2005 19:56 napisał

No celeron to wydajny procek :lol:
Wyświetl post

czego się śmiejesz <_<
nie każdego stać na smithfield'a czy sandiego <_<
sam mam celerona433 na serwerku i chodzi, aż miło (znaczy aktualnie nie chodzi bo padła płyta główna).

a antywirus muli, ale działa całkiem nieźle, chociaż wolę avasta ;)
Arch Linux 0.7 happy user :)
KŚESACP: Komputer Świat - Expert Society Against Crap Posting
To join: Put these lines in your signature and don't post crap!
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   SiNi 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 20 wrzesień 2005, 09:55

Panda u mnie mocna zwalniała kompa przy stracie i wyłączaniu. W czasie pracy już było lepiej, ale wieszała się. Avasta też miałem, lecz skanował on dysk do ****. Mam dużo archiwów na dysku i przez do Avast blokował kompa, do czasu aż przestanie skanować (nawet był problem z przerwaniem skanowania).
Teraz mam NOD32 i jestem happy :) . Mało obciąża system i jest bardzo szybki, lecz nie wiem jeszcze jak ze skutecznością. Jest to wersja 30-dniowa, lecz podobno, gdy się odinstaluje i zainstaluje od nowa to działa. Jak na razie widzę tylko same plusy przy używaniu NOD'a.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   faciopolska 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 353

Napisano 23 wrzesień 2005, 12:55

No tak, włączanie i wyłączanie kompa to najgorsze.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 128

Napisano 12 październik 2005, 18:30

U mnie panda chodzi dobrze i ma dobrą wykrywalność wirusów a co do wad to spowalnia włączanie windows ale pozatym jest oki :D ale nie moge akualizować sygnatur wirusów to jest minus ale jeżeli w ekspercie ukazała by sie znowu panda z 30 dniową aktualizacją to było by świetnie :)

Użytkownik Grzesiek1 edytował ten post 12 październik 2005, 18:31

Pentium 4 3,0Ghz Asus P4P800SE 1Gb ram 250Gb sata + 80Gb ata Yuan Radeon 9600 128bm 128bit dvd-\+rw liteon
Mój Vortal o najnowszych systemach operacyjnych (także testowych) i nowych technologiach: http://OSBeta.org
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   DragOOn_PL 

• >>> South Park Fan <<<
  • Pip
  • Postów 477

Napisano 14 październik 2005, 15:42

Jak wywaliłem Nortona i wgrałem Pandę to pierwsze co to że komp nie chciał mi się odpalić (w windowsie była zwiecha). Zrobiłem Foramata, wgrałem Pandę i robiłem nowego foramta, bo zawieszał mi się całkiem komputer. Nie polecam!!!!
"- Oh My God ! They killed Kenny !
- You bastard !"
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   faciopolska 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 353

Napisano 21 październik 2005, 13:00

Padna jakby to ująć hmm.... komp się włącza i wyłącza 2 razy dłużej, ale to mankament wersji 9.

Użytkownik faciopolska edytował ten post 01 luty 2006, 10:54

0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2491

Napisano 21 październik 2005, 13:10

etam ja wole jednak pande(obecnie internet security) od innych antywirkow i nie wiem czemu tak na tego antywira narzekacie , przecierz zeby nie mulila mozna zmienic pare opcji i chodzi bardzo dobrze , nie spotkalem sie jeszcze zeby cos mi panda przepuscila jak tego nie chcialem , bo przeciez wiekszosc wirkow sciagacie na wlasne zyczenie
0

#18 Guest_Wave_Mhz_*

• Grupa: Guests

Ikona posta  Napisano 30 październik 2005, 22:18

U mnie tylko raz miałem problem z pandą, ogólnie jest dobra.Może nie wykrywa wszystkich wirusów ale firewalla ma dobrego.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Karkucik 

• Bananowy Kojot xD
  • Postów 49

Napisano 05 grudzień 2005, 22:16

Dla mnie panda to najgorszy antyVir z jakim sie spotkałem.

Po instalacji zdarzało sie ze komputer sie nie włanczał, jeśli juz sie włączył, to dopiero po 3 min, mogłem z niego korzystać. A mulił okrutnie. GG nie działało, skype terz nie :mad: .
To chyba wystarczejące powody by uznać ze panda jest do.... niczego.
(a miałem 3 różne wersje)
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2303

Napisano 28 styczeń 2006, 19:30

Pandy miałem 2. Wesję 7 jak zainstalowałem, to komp mi się zawiesił po ponownym uruchomieniu. Musiałem usunąć w trybie awaryjnym. Potem bawiłem się Internet Security 9. Po instalce i ponownym restarcie podczas odpalania tego SYFU pokazał się błąd i propozycja, aby wykonać ponowną instalację. Od tamtej pory nie tykam niczego spod znaku Pandy.
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   crooleeck 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 376

Napisano 29 styczeń 2006, 22:28

Uważam że wersja internet security jest kiepska, bo sie wiesza i jest bardzo zasobozerna (nawet przy włączonej opcji odciążania procka). Natomiast ze starej Pandy Platinum, i uwazam ze jest świetna. Miałem wcześniej NODa i załapałem wiry, który nie wykrył, a Panda odrazu z nimi zrobiła porządek w czasie instalacji (jeszcze przed aktualizacją baz wirusów, a NOD był aktualizowany na bieżąco). Panda jest the best i wymiata! Polecam ją każdemu. Mi w wersji Platinum jeszcze się nigdy nie zawiesiła.
http://crooleeck.jogger.pl/
crooleeck, Asdef, Slavo, Petermechanic, nebeu i Uno jesteśmy na -> http://forum.pctown.pl/
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Czekal 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 113

Napisano 30 styczeń 2006, 15:50

Panda? NIE NIE NIE! Mam "świerzutkiego" kompa i sie poważnie wystraszyłem, że sie komputer popsuł bo przed zainstalowanie pandy nie powiem ile dokładnie, ale wyłączał (zamykał windows) dosłownie chwilke, zas po instalacji trwało to ok 5 minut!!!! Do tego ładowal się ładne pare minut. Tragedia. Za czasu kiedy czytałem kś to cos wygrało w nim test. No comment i tyle

Ps. Nie obchodzi mnie to, że wykryje każdego wirusa, skoro nie mogę przez to pracować na kompuetrze! Musze "uaktywnić" :) bitdefendera. Ma wszystko co trzeba (antyvir firewall antyspam) i jak ggo sie zainstaluje to mozna spoko przez rok miec spokojną głowe, a do tego komp sie nie spowalnia

Użytkownik Czekal edytował ten post 30 styczeń 2006, 15:59

"My name is Lucyfer please take my hand" Black Sabbath Ozzy...
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   faciopolska 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 353

Napisano 01 luty 2006, 10:53

Wersja 7 nie jest znowu taka zła, może trochę zwalania kompa przy uruchamianiu, ale da się przyzwyczaić. Co najbardziej mnie w tej Pandzie dziwi - ale pozytywnie, to to, że moja Panda nie jest zarejestrowana, to i tak bazy wirusów się ściągają :)
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   crooleeck 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 376

Napisano 01 luty 2006, 12:43

Użytkownik Czekal dnia 30.01.2006 16:50 napisał

Panda? NIE NIE NIE! Mam "świerzutkiego" kompa i sie poważnie wystraszyłem, że sie komputer popsuł bo przed zainstalowanie pandy nie powiem ile dokładnie, ale wyłączał (zamykał windows) dosłownie chwilke, zas po instalacji trwało to ok 5 minut!!!! Do tego ładowal się ładne pare minut. Tragedia.
Wyświetl post

Jakiego masz kompa? Bo jak jakiś Pentium 3 i internet security zainstalowałeś to się nie dziwie.
http://crooleeck.jogger.pl/
crooleeck, Asdef, Slavo, Petermechanic, nebeu i Uno jesteśmy na -> http://forum.pctown.pl/
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   colosimo 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1032

Napisano 01 luty 2006, 16:06

Panda to dziadowstwo, , a kiedy zainstalowałem Avasta to on wykrył u pandy jakiegoś konia trojańskiego. Spowalnia system. Lepszy jest Avast, i darmowy :)
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Napisano 15 marzec 2006, 15:09

Eeee. Proponuje najpierw porównać sobie osiągi, możlwiosci antywirusowych programów. Panda ma 2 wersje: Internet Seciurity i Titanium plus antyspyware. Panda ma duża wykrywalność choć ostatnio wystapiły jakies problemy z heurestyka tego programu. Jest prawie zaautomatyzowana, choć w opcjach da sie ustawiac wiele. B. Szybko skanuje dysk, troche wolno działa na wolnych komputerach. Ale nie zamula tak jak norton. Prosze sobie porównać w PCWK testy i zobaczyć, porównać. Bo na ocene ogólną skłąda się wiele czynników.
Unia Polityki Realnej - http://www.upr.org.pl - WOLNOŚĆ, WŁASNOŚĆ, SPRAWIEDLIWOŚĆ - To nie jest PiS, nie LiD, nie PO ani nie LPR.
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   korzychxp 

• Największy jajcarz IV RP
  • PipPipPip
  • Postów 1925

Napisano 15 marzec 2006, 22:28

Gdyby nie to że zabiera znaczną (300mb) ramu to byłby to świetny AV. Wszystko ,'w locie' wykrywa szpiegów/adware i wiry/trojany ale normalnie spowalnia kompa jak nie wiem. Mam 800mb ramu i patrze a tu wolnych 300mb co jest? USUWAM a tu wolnych 600mb więc... ani przy tym grać ani nic.
Niedługo ban.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   virek 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 21

Ikona posta  Napisano 25 marzec 2006, 19:45

Użytkownik sauron dnia 13.07.2005 11:33 napisał

Może zdarzą się tutaj sprzeczne uczucia na temat tego programu, ale ja mam jak najbardziej negatywne. To dość dobry antyvir, wysoka skuteczność wykrywania virów, ale jego naj naj największa wada to to, że strasznie muli i zawiesza kompa. Szczególnie jeśli pracuje na monitorze skanującym (Me i Win 98). Koszmar.
Wyświetl post

Zmień se na innego panda ponoć "zrzera" pamięć ja proponuje nod32
wygodny, szybki, a przytym nie zrzera pamięci i dobrze wykrywa wirusy ^_^
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Bartus_swdn 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 19 kwiecień 2006, 06:16

Użytkownik Karool dnia 14.07.2005 11:47 napisał

Nie instalujcie Pandy!
Wyświetl post

Dr.Web najgorszym antivirusem :blink: dziwne :lol:

Użytkownik SiNi dnia 20.09.2005 10:55 napisał

Panda u mnie mocna zwalniała kompa przy stracie i wyłączaniu. W czasie pracy już było lepiej, ale wieszała się. Avasta też miałem, lecz skanował on dysk do ****. Mam dużo archiwów na dysku i przez do Avast blokował kompa, do czasu aż przestanie skanować (nawet był problem z przerwaniem skanowania).
Teraz mam NOD32 i jestem happy :) . Mało obciąża system i jest bardzo szybki, lecz nie wiem jeszcze jak ze skutecznością. Jest to wersja 30-dniowa, lecz podobno, gdy się odinstaluje i zainstaluje od nowa to działa. Jak na razie widzę tylko same plusy przy używaniu NOD'a.
Wyświetl post

Pewnie masz 2003 jak mało obciąża :D
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   mechuWałbrzych 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 28

Napisano 26 maj 2006, 15:52

Użytkownik sauron dnia 13.07.2005 12:33 napisał

Wyświetl post

Racja. Łączę się w bólu ponieważ sam używam Win Me, a w dodatku mam taki dysk i nie ma takiego programu który by mógł go zdefragmentować. Chyba muszę użyć młotka albo formatowania dokładnego.

Użytkownik Nitrox dnia 28.01.2006 20:30 napisał

Pandy miałem 2. Wesję 7 jak zainstalowałem, to komp mi się zawiesił po ponownym uruchomieniu. Musiałem usunąć w trybie awaryjnym. Potem bawiłem się Internet Security 9. Po instalce i ponownym restarcie podczas odpalania tego SYFU pokazał się błąd i propozycja, aby wykonać ponowną instalację. Od tamtej pory nie tykam niczego spod znaku Pandy.
Wyświetl post

Muszę powiedzieć jak Marcinkiewicz - Yes,Yes,Yes! Nienawidzę jak ludzie najeżdżają na użytkowników słabszego sprzętu i w podnieceniu widzę, jak wreszcie ktoś się ze mną zgadza.

Użytkownik korzychxp dnia 15.03.2006 23:28 napisał

Gdyby nie to że zabiera znaczną (300mb) ramu to byłby to świetny AV. Wszystko ,'w locie' wykrywa szpiegów/adware i wiry/trojany ale normalnie spowalnia kompa jak nie wiem. Mam 800mb ramu i patrze a tu wolnych 300mb co jest? USUWAM a tu wolnych 600mb więc... ani przy tym grać ani nic.
Wyświetl post

300 mb? Dlatego przy 128 mb ramu mi się ciął./... :lol: :lol: :lol:
Intel Celeron D 3.06 GHZ, GeForce 6500, 512 DDRRAM, 120GB Seagate, TSSTCorp DVD-RW1624x, Windows XP PRo wydanie czwarte
0

• 2 stron +
  • 1
  • 2