cytat:
sub0 napisał:
Nie zachowam sie jak megapage i nie zjade was wszystkich i nie odstawie mega wiochy tylko powiem... ci co najmniej wiedzą to najwięcej gadają :P pozatym jak by było tak jak wiciu pisze to czemu exploity są oddzilene na SuSe,RedHata itp experci ?? Oczywiście ktoś zara powie ze na kernel sa do wszystkich ale są też oddzielne dla RH,SuSe,Slacka,Debiana itp... zagadka dla expertów od sub0 :cheesy: !!
Ojej, toz to ciezka zagadka, panie Wszechwiedzacy, ktory na 4 forach naraz pytal sie jak skompilowac program kompilatorem gcc, ale nvm, wracajac do exploitow..
Wiesz, ze wiekszosc exploitow to fake? A najwiecej fakow jest na exploity na rozne distra linuksowe. Przewaznie przeciez exploity sa na uslugi takie jak proftpd, apache no i na kernela local. Do exploitow dolaczane jest info, ze zostaly testowane na danej dystrybucji, to nie znaczy, ze sa pod ta dystrybuje! Exploity NA DYSTRYBUCJE, to programy wykorzystujace luki w plikach dolaczonych tylko do wybranej dystrybucji, wiec w wiekszosci sa one bezuzyteczne i napewno remote nic takim czym sie zrobisz!
Poza tym, nie znasz w ogole zasady dzialana sploita, to sie nie odzywaj.
Zgrywasz niewiadomo kogo, a nie od tego jest forum. Wypowiadasz sie na temat systemow open source, a sam nie masz najmniejszego doswiadczenia w tych sprawach. Zaloze sie, ze 90% czasu na komputerze spedzasz na systemie Windows, nie kwestionuje tego, ale wg mnie jak ktos jest chlopczykiem to nie powinien wypowiadac sie na temat zalet i wad dziewczynek, z ktorymi nie mial do czynienia.
W gwoli scislosci, Mandrake to naprawde dobry system, a latwosc to tylko jego zaleta!
Nie powinno sie kwestionowac, kto jaka dystrybucje wybiera. Ktos moze tak zabezpieczyc MDK, jak ty nie zabezpieczysz OpenBSD + pf.
I Ty, sub0, zaczeles ta niepotrzebna wymiane ostrych pogladaw, a ja zamierzam ja skonczyc, temat nie o tym mial byc.
Pozdrawiam.
---------------
Hiroshima '45
Czarnobyl '85
Windows '95