Komputer Świat Ekspert - Forum: Microsoft Photo Editior - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Microsoft Photo Editior Wszystko co MS to shit. Naucz się...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Daniel_2005 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 104

Napisano 08 sierpień 2005, 19:21

Nie wiem czy w innych Win-syfach jest wbudowany program Microsoft Photo Editior. Ale prawdopodonie tak. Ja mam XP i mam program Microsoft Photo Editior. Badziewie kolejne... Ma zbyt mało funkcji...Mało opcji...Ogólnie jest niedopracowany. Już nie mam sił do Microsoftu <_< Mogliby wreszcie zaprzestać tworzenia własnych dodatków do swojego kochanego systemu...a mianowiecie takich jak: WMP, IE, Microsoft Photo Editior, i inne śmiecie. Dosyć !!!!!!!!!!

Użytkownik Daniel_2005 edytował ten post 08 sierpień 2005, 19:22

Pompon
GG: 7054382

Est-ce que je vous peux aider?
GOOGLE France
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   krasy\\ 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 168

Napisano 08 sierpień 2005, 19:28

Dokładnie, programy MS mają mniejsze możliwości od programów innych firm, dlatego warto używać programów tych innych firm.
PRK s.a. - mafia nieśmiertelnych...Tędy... do mojej szkoły :P
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   cinekcool 

• Smerfastyczny użytkownik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2404

Napisano 08 sierpień 2005, 19:29

Nie no niech zostawią chociaż notatnik :D on im bardzo dobrze wyszedl :) A co do Photo Editor to faktycznie nie ma sensu z tego korzystać....Właściwie do niczego się nie nadaje...
Moja kawiarenka :)
Pomóżcie mi ją rozkręcić :)
Ludzie korzystajcie ze słownika!!!
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   lukaszlew77 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 501

Napisano 09 sierpień 2005, 07:47

Użytkownik cinekcool dnia 08.08.2005 21:29 napisał

Nie no niech zostawią chociaż notatnik :D on im bardzo dobrze wyszedl :) A co do Photo Editor to faktycznie nie ma sensu z tego korzystać....Właściwie do niczego się nie nadaje...
Wyświetl post

Notatnik niezwykle skomplikowana aplikacja. <_< Napisanie mi czegoś podobnego zajęło mi 5 minut....

Użytkownik lukaszlew77 edytował ten post 09 sierpień 2005, 07:48

CELERON D 2,66, Abit IS7, 1 GB DDR 400 (2x256, 1x512) SINGLE :(, 200 GB WD Caviar, GeForce 7600GS DDR2. LG FLATRON L1718S, MS Windows XP Professional
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   marines 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1948

Napisano 09 sierpień 2005, 08:00

Użytkownik Daniel_2005 dnia 08.08.2005 20:21 napisał

Nie wiem czy w innych Win-syfach (...) Ja mam XP (...)

no właśnie... :blink:

Cytat

program Microsoft Photo Editior. Badziewie kolejne... Ma zbyt mało funkcji...Mało opcji...Ogólnie jest niedopracowany.

on jest tylko do drobnego retuszu zdjęć a nie do dowolnego malowania. imo jest do bani.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   cinekcool 

• Smerfastyczny użytkownik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2404

Napisano 09 sierpień 2005, 10:03

Użytkownik lukaszlew77 dnia 09.08.2005 7:47 napisał

Notatnik niezwykle skomplikowana aplikacja.  <_<  Napisanie mi czegoś podobnego zajęło mi 5 minut....
Wyświetl post

To była taka aluzja jakbyś nie zaczaił :> ale i tak to najlepszy program jaki jest w Windzie :P
Moja kawiarenka :)
Pomóżcie mi ją rozkręcić :)
Ludzie korzystajcie ze słownika!!!
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   lukaszlew77 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 501

Napisano 09 sierpień 2005, 12:13

Użytkownik cinekcool dnia 09.08.2005 12:03 napisał

To była taka aluzja jakbyś nie zaczaił :> ale i tak to najlepszy program jaki jest w Windzie :P
Wyświetl post

Wiem że w tym była ironia :P . Ale do najlepszych zaliczyłbym też Painta :D Moja 7 letnia siostra lubi sobie w nim rysować :P
CELERON D 2,66, Abit IS7, 1 GB DDR 400 (2x256, 1x512) SINGLE :(, 200 GB WD Caviar, GeForce 7600GS DDR2. LG FLATRON L1718S, MS Windows XP Professional
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Jay-cob 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 3759

Napisano 09 sierpień 2005, 14:29

Notatnik jest swietny, zwlaszcza do pisania stron www...

Odnosnie Microsoft Photo Editior to nigdy (niewiem czemu) nieuzywalem tego...

Cytat

uż nie mam sił do Microsoftu

to przejdz na linuxa...

Użytkownik Jay-cob edytował ten post 09 sierpień 2005, 14:30

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• naturalny bez konserwantów
  • PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 09 sierpień 2005, 15:11

Microsoft Photo Editor - używałem, polecam, przydatne narzędzie. Nie podoba się, to nie, jest 29798463 innych programów, nikt nie każe używać... Działa dobrze, swoją funkcję spełnia. Mi chodził stabilnie, ma przydatne funkcje - np. nie raz skorzystałem z autokorekty (kolorów) - efekty w niektórych przypadkach były świetne...

Ogólnie zauważyłem, że jest moda na umieszczanie w negacjach programów MS... co, to teraz Linux jest trendy a MS be? I MPE nie jest dodatkiem do Windowsa, ale jest w pakiecie Office... ale skąd wy, wielcy mastahowie możecie to wiedzieć, bo każdy używa OOo oczywiście, bo MS be...

Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 09 sierpień 2005, 15:13

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   lukaszlew77 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 501

Napisano 09 sierpień 2005, 15:20

Przejrzałem menu START i umnie jest tylko Microsoft Picture Editor. Nie uzywam bo grafikiem nie jestem
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Daniel_2005 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 104

Napisano 09 sierpień 2005, 22:52

Użytkownik Jay-cob dnia 09.08.2005 15:29 napisał

to przejdz na linuxa...
Wyświetl post

No tak...właśnie cały czas próbuje przekonać rodzinke na Linka, ale jak raz wgrałem to była zadyma...Muszę czekać do urodzin, aż dostanę swój dysk twardy, na którym będę mógł sobie trzymać linuksa :P Bo jak to moja stara powiedziała: Wgraj natychmiast Windowsa XP. Ja nie będę dłużej w tym gównie pracować. Ja potrzebuję Worda i te inne sprawy!!! :mad: To było lekkie przegięcie :)
Pompon
GG: 7054382

Est-ce que je vous peux aider?
GOOGLE France
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 10 sierpień 2005, 00:07

Użytkownik Daniel_2005 dnia 09.08.2005 23:52 napisał

No tak...właśnie cały czas próbuje przekonać rodzinke na Linka, ale jak raz wgrałem to była zadyma...Muszę czekać do urodzin, aż dostanę swój dysk twardy, na którym będę mógł sobie trzymać linuksa  :P  Bo jak to moja stara powiedziała: Wgraj natychmiast Windowsa XP. Ja nie będę dłużej w tym gównie pracować. Ja potrzebuję Worda i te inne sprawy!!! :mad:   To było lekkie przegięcie  :)
Wyświetl post

rozumiem twój straszny ból... masz taki mały dysk, że nie poradzi sobie z 2 systemami? a czegoś uruchamianego z płyty spróbować nie można? bo przecież WinXP to gówno, strasznie niewygodne i zrobisz wszystko byle by tego nie używać?

człowieku nie rób z siebie jakiegoś strasznego mastaha który pozjadał wszystkie rozumy i teraz wie jedno - MS=Shit, Linux rulez... - to jest po prostu śmieszne... znalazłeś Bogu ducha winny program, i od razu musisz po nim jeździć, tylko dlatego że jest autorstwa jakiegoś zdolnego programisty z Redmond... gdyby ktoś coś takiego dał tutaj na forum na Pole do popisu, to oczywiście program zgarniałby 11/10. ale nie, to jest od wujka Billa, a jak każdy h4xi0r wie, MS=Shit.

Daniel_2005 - jesteś tu nowy, zaledwie kilka miesięcy, i może nie potrafisz zrozumieć, że udawaniem h4xi0ra i jeżdzeniem po MS nie zyskasz tutaj jakiejś strasznie dobrej opinii...

doskonale wiem, że nie jestem tu nikim ważnym, tylko zwykłym szarym userem, i nie mam prawa nikogo pouczać czy upominać, ale mnie już skręca gdy po raz kolejny czytam jak ktoś jeździ po MS bez żadnego powodu, tylko dlatego że tak jest trendy...

Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 10 sierpień 2005, 00:18

0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   marines 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1948

Napisano 10 sierpień 2005, 06:56

Użytkownik Daniel_2005 dnia 09.08.2005 23:52 napisał

No tak...właśnie cały czas próbuje przekonać rodzinke na Linka,

Użytkownik Grejpfrut14 dnia 10.08.2005 1:07 napisał

rozumiem twój straszny ból... masz taki mały dysk, że nie poradzi sobie z 2 systemami?

niestety coraz więcej osób ma z tym problem (w tym i ja) no ale co zrobić?
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Veo 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 103

Napisano 12 sierpień 2005, 14:19

wszystko co MS nie jest jeszcze akie zle, ale Photo Editor to straszna lipa!!!
<-- POSZUKUJE LUDZI DO WSPÓŁPRACY W TWORZENIU PROGRAMÓW WE FLASHU -->

Kobieta zmienną jest (o wartosci zero)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Galahad 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 135

Napisano 14 sierpień 2005, 20:18

Według nie Microsoft Photo Editor sam w sobie jest całkiem niezłym programem. Mylący jest tylko tytuł. Kiedyś była podobna dyskusja na temat Wordpada (chyba nie na tym forum). Ale nie był tak bardzo potępiany bo tytuł to, tak jak sam program, mutacja Worda z Notatnikiem. Gdyby wujek Bill nazwał go "eXtreeme MultiWordText Processor XP Easy 9000 Professional Edition" czy jakoś w tym stylu, zbierałby same nagany.
"Wszystkie linki prowadzą do Google"
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   athlon 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 55

Napisano 15 sierpień 2005, 08:48

Strasznie żenujący podpis pod nazwą tematu <_<
Co masz do windowsa? Przecież to bardzo dobry system.
Sam Korzystam z linuksa (Arch Linux), ale nie jestem PWL'em który się naśmiewa z windowsa bo uważam to za bezmyślność. Ty chcesz być lepszy, że piszesz "winshit suxorz, linux rul3z" ? Przecież tak pisząc stajesz się debilem któy nei wie z czego ma korzystać bo, ani na tym, ani na tym się nie zna.
Tu masz stronkę debila takiego jak ty. Przeczytaj to i może przemyślisz swoje zachowanie, że to jest bezmyślność.
Pisząc tak wielu uważa Cię, za "Pana Nikta" !
Arch Linux 0.7 happy user :)
KŚESACP: Komputer Świat - Expert Society Against Crap Posting
To join: Put these lines in your signature and don't post crap!
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   frag4 

• abnegat
  • PipPip
  • Postów 840

Napisano 16 sierpień 2005, 21:09

huhu

grejpfrut: trochę przesadziłeś ze zgarnianiem pochwał w `Pole do popisu'. Mam nadzieję, że nie muszę wyjaśniać dlaczego. ;]

athlon:

Cytat

Ty chcesz być lepszy, że piszesz "winshit suxorz, linux rul3z" ? Przecież tak pisząc stajesz się debilem któy nei wie z czego ma korzystać bo, ani na tym, ani na tym się nie zna.

Windows jest prymitywnym g**** wartym systemem. BSD rulez(naprawdę tak uważam i mogę się obronić ;]). Nazwij mnie debilem.

Trzeba jednak przyznać, że wielu początkujących również tak pisze, tylko dlatego że linuksa zainstalowało.

Cytat

Tu masz stronkę debila takiego jak ty.

Przecież to jest strona pisana dla jaj.. widac na pierwszy rzut oka.
Panopticum.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 16 sierpień 2005, 22:09

Użytkownik frag4 dnia 16.08.2005 22:09 napisał

Windows jest prymitywnym g**** wartym systemem. BSD rulez(naprawdę tak uważam i mogę się obronić ;]). Nazwij mnie debilem.
Wyświetl post

ja nie będę się wypowiadał o BSD, bo systemu na oczy nie widziałem, ale jestem w stanie ci zaufać. a że Windows jest prymitywny - może i tak, ale może miał taki być ^^ czasami najprostrze rozwiązania potrafią być najlepsze ;)

Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 16 sierpień 2005, 22:10

0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   frag4 

• abnegat
  • PipPip
  • Postów 840

Napisano 17 sierpień 2005, 12:54

Użytkownik Grejpfrut14 dnia 16.08.2005 22:09 napisał

czasami najprostrze rozwiązania potrafią być najlepsze ;)
Wyświetl post

Szkoda, że takich w windowsie prawie nie ma :P Prostsze rozwiązanie zawsze jest lepsze. Ale to nie znaczy, że jest prostsze bo sie klika.. Myślę EOT, bo nie chce mi się rozwodzić nad skryptowalnością i otwartością jednego systemu, a zamkniętą architekturą drugiego.(i jeszcze by się czepiali, że zawsze kiedy padają magiczne słowa `windows' i `linux', muszę ciupać `konkurencji' ;])

Użytkownik frag4 edytował ten post 17 sierpień 2005, 12:55

Panopticum.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   PABLO 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 822

Napisano 17 sierpień 2005, 13:41

Też mam XP i niemam tego programu :blink:
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Administrator_neo 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 33

Napisano 20 sierpień 2005, 16:00

Microshoft niech lepiej skoncentruje sie na windowsah a nie na programach.A pozatym pewnie że inne programy są lepsze od tych windowsowych bo Microshoft musi sie najwięcej skupiać na windowsah a nie jak inne firmy np: mks tworzy tylko ani-virusy i dlatego są bardzo dobre ;)
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   saibot 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 523

Napisano 21 sierpień 2005, 09:47

Użytkownik Administrator_neo dnia 20.08.2005 16:00 napisał

Microshoft niech lepiej skoncentruje sie na windowsah a nie na programach.A pozatym pewnie że inne programy są lepsze od tych windowsowych bo Microshoft musi sie najwięcej skupiać na windowsah a nie jak inne firmy np: mks tworzy tylko ani-virusy i dlatego są bardzo dobre ;)
Wyświetl post

MS stworzył antypyware i to jeden z najlepszych produktów na rynku. Do antywirusa sie tez przymierza. Swoją drogą jakie programy Microsoftu są słabe? Oprócz tego nielubianego (nie wiem dlaczego) WMP?
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   S.Snape 

• Severus Snape
  • PipPipPip
  • Postów 1332

Napisano 26 sierpień 2005, 09:40

Ja lubie WMP, nawet Office 97 powala każdego Oo (open office). IE dla mnie może być, jak chce przejechać sys jakimś antywirem on-line, także do wyświetlenia płyty eksperta i niezbędnika i ks potrzebny IE. A tech photo editior to wogule nie kożystam
1st computer: AMD x2 4200+ / GIGABYTE GA-M61SME / 2GB DDR2 / 7300gt 256GDDR3 / 250 GB / DVD-RW LG / SB Audigy 0090 /A4TECH XL-750 / Logitech 5.1 x-530 / 19' widescreen / SHNOBI & FORTRON 350W / Windows Seven 
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   arcktos 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 292

Napisano 04 wrzesień 2005, 19:16

Oczywiście grejpfrut czy jakos tam ma racje...Daniel 2005...powiedz mi jedno...jak to możliwe że firma która robi sam "shit" zmonopolizowała cały rynek informatyczny? Czy nie przyszło Ci do głowy nadety gogusiu(copyright to Filleas Nigellus :D) że to niemożliwe że ta "shitowska" firma produkuje najlepsze na świecie programy jak chodźby Visual Studio? I co? Po za tym myślę, że swobodnie mogłbys kandydować na PWL-a :P

Wcale nie jestem przeciwnikiem linuksa broń Boże! korzystam z niego równie czesto jak z Windowsa ale no niestety na razie jestm laikiem :D .

PS. Sorry za post po 6 dniach ale mnie strasznie wkurza tak postawa...
arcktos@gmail.com
gg: 2013878

ByKOm StOp :P
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   frag4 

• abnegat
  • PipPip
  • Postów 840

Napisano 08 wrzesień 2005, 08:04

Użytkownik arcktos dnia 04.09.2005 19:16 napisał

Oczywiście grejpfrut czy jakos tam ma racje...Daniel 2005...powiedz mi jedno...jak to możliwe że firma która robi sam "shit" zmonopolizowała cały rynek informatyczny?
Wyświetl post

1) tylko rynek systemów na PC
2) kopiuj/wklej z mojej wypowiedzi gdzie indziej:

Windows zdobył pupularność, bo nie miał praktycznie konkurencji. Zwracam uwagę, że kiedy powstał PC, IBM miał umoweż m$ w sprawie dostarczania systemu operacyjnego -- DOSu. Autmatycznie wszelki soft na tą platformę działał pod nim -- to chyba oczywiste. PieCe zaczęły zdobywać dużą popularność i pojawiały się praktycznie wszędzie(co widać dzisiaj). Wraz z nimi rozprzestrzeniał się DOS. Windows sam z siebie długo był ignorowanym produktem(aż do wersji 3). Wersje 3.x są tylko nakładkami na DOS. Windows używano dla wygody, ale większość softu i tak była dosowska. Spodobało się toto i ludzie zaczeli kupować. Potem był Windows 95 i masowe migracje, bo a) gałąź 3 i tak nie byłaby wspierana B) win 9x mimo bycia nakładką na dos dodawał trochę własnych funkcji, przez co jego soft nie odpalał sie na 3.x. Automatycznie, chcąc coś robić na kompie musiało się przeskoczyć. Chyba nie muszę pisać co było z win 95 OSR, win 98 itd.

Co robiła konkurencja, w czasie gdy windows zdobywał rynek? Nic, bo jej nie było(pomijam OS/2, bo to ciut inna bajka). Uniksy dopiero zaczynały być portowane na x86(a szkoda, że nikt nie dostrzegł wtedy rynku komputerów domowych). I to cała tajemnica popularności windowzów.
Panopticum.
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   arcktos 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 292

Napisano 08 wrzesień 2005, 18:07

Nic nie kopiuj & wklej :> nie wiem o co Ci łazi...ale chyba sie zgiodzisz, że Windows niepodzielnie rządzi na rynku PC chociaż powoli zaczyna sie to zmieniać....

PS. To mój pierwszy post z MAndrake...:P
arcktos@gmail.com
gg: 2013878

ByKOm StOp :P
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   frag4 

• abnegat
  • PipPip
  • Postów 840

Napisano 08 wrzesień 2005, 19:17

No sie zgadzam, że rządzi na rynku, co zresztą napisałem. Poza tym, to nie ma co się kłócić ze statystykami..

Niemniej, nie wiem jak to dodatkowe `zgodzenie się' ma się do dyskusji.
Panopticum.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   krwawyjepetto 

• Pogromca Pixeli
  • PipPipPip
  • Postów 1085

Ikona posta  Napisano 01 listopad 2005, 18:55

Fakt to beznadziejny program

-Dziwny interfejs
-Pół przeroczyste okienka
-Małe możliwości
-Długo się włącza
-Czasami Zawiesza system (zdarzyło sie to 2 razy)

+Działa
+To chyba wszystko

Polecam wam GIMP,Photoshop,PaintShopPro ale nie programy MS
Precz Kubusiom Fatalistom !!!
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Zielun 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 16

Napisano 01 listopad 2005, 18:59

A ja stane po stronie MS.
1. Dobrze że dołączają do systemu przynajmniej to bo np nie posłuchłbyś już muzyki na kompie na którym nie ma neta bo nie mógłbyś pobrac żadnego softu do tego.
2. Te programy nie mogą być kosmicznie rozwinięte bo wtedy instalka od windowsa zajmowałaby 4 płyty. A tak masz soft z podstawowymi opcjami a jak ci nie pasuje to go wywalasz.
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Einzeinbleth 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1355

Napisano 08 listopad 2005, 06:16

Mi sie program bardzo podoba tylko dlatego ze spelnia jedna bardzo przydatna funkcje: skanuje. Ja go na + oceniam bo do niczego innego go nie uzywam.
0

• 2 stron +
  • 1
  • 2