Komputer Świat Ekspert - Forum: Aplikacja dostępowa TP - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Aplikacja dostępowa TP gorsza niż sama telekomunikacja

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   yojo2 

• ~y
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1349

Napisano 15 grudzień 2005, 15:43

Cytat

Dodatkowo chciałem dodać że aplikacja dostępowa TP zawiera spyware.
Gdzie niby?
Dołączona grafika
Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?

Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysiek_Ch 

• Czytelnik
  • Postów 66

Ikona posta  Napisano 22 sierpień 2006, 20:14

Wyświetl postUżytkownik Bartus_swdn dnia 14.12.2005 20:48 napisał

Według mnie to powinni dać tylko sterowniki do modemu USB. :)
Dodatkowo chciałem dodać że aplikacja dostępowa TP zawiera spyware. :excl:

Przeciez dali, a aplikacji dostepowej jesli nie musisz instalowac tp nie instaluj.
Ta aplikacja to niezle g****, uzywalem jej z poczatku dopóki nie zajrzalem na to forum i nie dowiedialem sie ze mozna ja zastapic :), zwalniala mi kompa, to oknienko mnie wkurzalo a w dodatku kiedy ja minimalizowalem caly czas widac ja bylo na pasku, lepiej laczyc sie przez systemowego DialUp-a. Jest szybszy, mniej zamula kompa i po jego uruchomieniu nie przeszkadza tak jak program z Tepsy. :)

Użytkownik Krzysiek_Ch edytował ten post 22 sierpień 2006, 20:16

0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   pasqal 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 15

Napisano 23 sierpień 2006, 21:02

hehe :) to ja miałem jeszcze ciekawiej, gdyż zawieszał się instalator tego badziewia, wiec nawet (na szczęście) nie mogłem tego zainstalować ;)
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   emikyou 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2374

Napisano 24 sierpień 2006, 10:16

Ja zawsze tworzyłem sam połączenie + AutoConnect.
Choć nie wiem czemu, ale tak jakby hasło się samo zmieniało - muszę logować się spod rejestracji, zmienić je i dopiero mogę normalnie korzystać z Neo.
Teraz jednak mam router i problem z głowy.

Nie zmienia to faktu, że nie ma gorszego syfu niż dialer TPSA, wolno chodzi, dużo zbędnych opcji, jeszcze zmienia belkę IE (chociaż nie używam) i ustawia na domyślny klient IE.
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   palestynczyk1 

• Żyj w trzeźwości! :)
  • Pip
  • Postów 184

Napisano 24 sierpień 2006, 12:39

Ja tez chcialem sie dolaczyc i zaapelowac do wszystkich przyszlych uzytkownikow neostrady (bo Ci co ja maja to wiedza:))- JESLI NIE CHCECIE MIEC PROBLEMOW TO TEGO NIE INSTALUJCIE

Użytkownik palestynczyk1 edytował ten post 24 sierpień 2006, 12:40

palestynczyk[małpa]gmail[kropka]com

Hp nx7400 ey505es
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinek89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 357

Napisano 28 sierpień 2006, 17:54

przedwczoraj wlasnie aktywowali mi neostrade, mam juz w domu sprzet wiec moge podlaczac. To co w koncu robic ? instalowac ten program czy nie ? nie chce formata przez to robic. Bede Neostrade uzywal pierwszy raz, a tam chyba trzeba jakos to nowe konto zalozyc, tak ? moge to zrobic bez tego programu od TP ?

0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   v0lt 

• wyjadacz
  • Pip
  • Postów 214

Napisano 28 sierpień 2006, 18:13

FAQ - NEOSTRADA TP
Since 17.08.2005
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   tomasz_kogut 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 42

Napisano 28 sierpień 2006, 19:32

Najbardziej w tym programie od TP rozbawiła mnie opcja (cytuje z pamięci, bo już dawno go odinstalowałem): "Ulubiony Program". LOL! Zamiast umieścić sobie ikonkę jakiegoś programu na pasku szybkiego uruchamiania to możesz przecież "wygodnie" włączać go poprzez aplikacje dostępową TP :blink: .

P.S. TP, jeśli już chce dawać ten swój program to niech daje, ale mogliby w instrukcji napisać też jak można skonfigurować normalnie połączenie.

Użytkownik tomasz_kogut edytował ten post 29 sierpień 2006, 01:10

I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request ping timeout.
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   pp16 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 17

Napisano 14 wrzesień 2006, 08:14

A komputer z 2 GB RAMU i Intel Core 2 Duo 6300 będzie muliła ?
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   emikyou 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2374

Napisano 15 wrzesień 2006, 22:20

Jeśli zadajesz takie pytania to zastanawiam się skąd ty wziąłęś takie podzespoły :>
Nie będzie, a jeśli już to niezauważalnie. Nie zmienia to faktu, że lepiej nie mieć, niż mieć (prościej, szybciej i wygodniej).
0

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   nrbrt 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 244

Napisano 20 wrzesień 2006, 19:29

a tak, to jest złe
lepsszy windowsowy client
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   tsukuyomi_reload 

• nołtpad kraksor
  • Pip
  • Postów 297

Napisano 20 wrzesień 2006, 20:14

a ja mialem polewe jak pierwszy raz chcialem sie polaczyc do neta ;]

zakupilem router, bo mam dwa kompy,a w instrukcji TP nie pisalo jak zarejestrowac sie w tp przez router.
polaczylem wiec modem do jednego z kompow, a nastepnie z instrukcja tp w reku wlozylem plytke do napedu ;]
okazalo sie ze autorun ma blad - nawet nie chcial mi sie uruchomic (lol), ale po 3-4 wlozeniu cos zaskoczylo i instalnalem wszystko. pozniej (po resie) uruchamiam program i nic, same bledy.
sprobowalem wiec odinstalowac aplikacje (z panelu-dodaj/usun programy). po 'deinstalacji' i odswiezeniu listy program caly czas tam byl...

w koncu zadzwonilem wkurzony do tp i ziom powiedzial mi ze aby sie zarejestrowac przez router musze podac uzytkownika rejestracja@rejestrecja.pl i haslo rejestracja. (brawa dla niego...)

meczylem sie z tym 3h...

pozdro
Don't think you are. Know you are.
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   MPK 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 35

Napisano 12 listopad 2006, 16:31

Gdy miałem tę aplikację to miałem problemy z podłączaniem. Często mi rozłączało. O p2p mogłem pomarzyć. Od czasu kiedy mam rutera nie mam problemów.
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   milordi 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 39

Napisano 14 listopad 2006, 16:17

Gdy ja używałem dialera TP, to gdy się zawiesił, ponowne połączenie z internetem udawało się najwcześniej po jednym restarcie, a czasami po trzech... Ale teraz używam CiDiala i jest OK.
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Maćko 

• pseudo informatyk
  • Postów 54

Napisano 28 styczeń 2007, 16:40

Ja nie używam tej aplikacji bo:
- zajmuje niepotrzebnie pamięć
- nie wznawia automatycznie zerwanego połączenia
- siedzi na pasku zadań...
- nie łączy internetu po starcie systemu

wolę AutoConnect albo połączenie ręczne
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Omen 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 138

Napisano 09 maj 2007, 18:22

omg ja nie widze ani troche problemu.
zainstalowac autoconnecta i po sprawie.
ja juz zapomnialem jak wyglada ta aplikacja ;o
Mac Pro 8- Core Intel Xeon 3GHz :)
2x 3.0GHz Quad-Core Intel Xeon 5300 | 8MB pamięci podręcznej L2 na procesor | Dwie niezależne 64-bitowe magistrale typu frontside 1,33GHz | Pamięć RAM 4 GB (4x1024MB) 667MHz DDR2 EEC | GeForce 7300 GT z 256MB | 750GB Serial ATA 3Gb/s, 7200 |
i
Intel Core 2 Quad Q6600 4x 2,4 GHz | 2 GB RAM | GeForce 9600GT 1024/256 | 2x Samsung 320 GB RAID 0 - Win XP SP2 | WD Caviar 40 GB - Linux Debian AMD64 Lenny
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   rancor16 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 41

Napisano 19 maj 2007, 21:50

Z problemem z Neostradą spotkałem się u znajomych:

-koszmarna instalacja modemu(zawieszanie,podawanie loginów,haseł itd)
-konieczność stosowania filtrów do telefonów
-zawieszanie się połączenia przy włączaniu Neostrady(pomaga dopiero restart systemu)
-umowy podpisywane z TP są strasznie pokręcone
-pomoc techniczna do niczego...

Ja nie mam takich problemów-korzystam z usług innego operatora telefonicznego.Mam dostęp do internetu poprzez kartę sieciową-wystarczyło,że podałem adres mac karty sieciowej,została ona zarejestrowana w systemie i nie trzeba drugi raz tego robić.Połączenie z internetem następuje w czasie startu systemu.Pomoc techniczna jest dobra i szybka.

Jeśli ktoś ma możliwość wybrania innego operatora niż TP,to zdecydowanie zalecam wybranie oferty konkurencyjnej firmy.
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   krzychu2k7 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 65

Napisano 29 sierpień 2007, 11:38

Także mam neostradę, i podzielam zdanie autora tematu. Polecam program Auto Connect v0.1.2.5. Można go znaleźć w sieci. Jeśli będą problemy z konfiguracją lub uruchomieniem programu, to wina wirusa. po szczepionkę pisać do mnie na PM lub e-mail. Program działa automatycznie, uruchamia się z systemem, i od razu łączy.Wszystko zapisuje w logach, a gdy się rozłączy sieć z jakiegoś powodu, auomatycznie od razu się łączy. po prostu pełna wygoda.
POLECAM!!!
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Leogict 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 56

Napisano 29 sierpień 2009, 17:11

Ja używam aplikacji dostępowej TP do Neostrady od kilku lat i nie narzekam.
Wygląda tak:
Dołączona grafika
Jest to bardzo przydatne i funkcjonalne narzędzie. Zwłaszcza podoba mi się "graficzny miernik słupkowy downloadu" - nie wiem jak to inaczej nazwać. Szkoda, że do uploadu nie pokazuje.
Przycisk do łączenia/rozłączenia, ustawienia, ulubiony program (ja mam ustawione tak, że jak kliknę ulubiony program (u mnie Firefox), to mi automatycznie łączy z Neo i jednym kliknięciem łączę się z netem i uruchamiam przeglądarkę).
Nie wiem, co wy chcecie od tej aplikacji. Chyba, że jakąś inną wersję macie. Nie zauważyłem, żeby takie maleństwo obciążało system. I do tego zlicza czas online. :)
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2303

Napisano 29 sierpień 2009, 17:27

Siedzi w pasku i wkurza :Tongue: A system obciąża w pewnym stopniu, ale jak nie grasz, to co o tym możesz wiedzieć?
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Leogict 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 56

Napisano 29 sierpień 2009, 17:31

U mnie to zajmuje 4MB RAM-u. Wow ale dużo.
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Petermechanic 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1047

Napisano 29 sierpień 2009, 22:17

Nagle podczas pracy pisze - rozłączono - potem klikasz połącz, modem się np. rozsynchronizuje, a Ty tracisz nerwy i czas. A taki program, jak AutoConnect nie dość, że połączy po starcie systemu, to jeszcze dyskretnie uruchomi ponownie neo po zerwaniu sesji.
Na Forum KŚE od 16.07.2005, 9:30 (ID: 18840)
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Leogict 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 56

Napisano 29 sierpień 2009, 22:26

Ja wolę mieć większą kontrolę nad połączeniem i sam ustalać, kiedy ma połączyć a kiedy nie :)
A ta aplikacja mi pasuje - przynajmniej uruchamiam neta i przeglądarkę jednym kliknięciem, wiem ile jestem online i widzę w czasie rzeczywistym downlink.
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2303

Napisano 30 sierpień 2009, 08:53

Nie chodzi o miejsce zajmowane w pamięci, ale o zużywanie niepotrzebnej mocy procesora, która mogłaby pójść na coś innego. Proponuję looknąć tutaj: http://forum.ks-eksp...showtopic=64366
Tam masz poradnik jak ustawić bez tego programu. Też możesz się łączyć kiedy chcesz, czas połączenia masz pokazywany, a co do mierzenia danych ściągniętych i wysłanych...po co to komu? Neostrada już dawno nie ma limitów. Neostradę mam od 2005 roku, a aplikacji dostępowej użyłem może 2, 3 razy - przy pierwszej instalacji, potem ją wywaliłem. Ale cóż, twoja sprawa - jeśli Ci się podoba.
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Leogict 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 56

Napisano 30 sierpień 2009, 10:46

Cytat

a co do mierzenia danych ściągniętych i wysłanych...po co to komu? Neostrada już dawno nie ma limitów.

Nie chodzi o limity i mierzenie ściągniętych danych, tylko na przesuwającym się wykresie słupkowym pokazuje graficznie obciążenie mojego downloadu w czasie rzeczywistym.
Krótko mówiąc - nie ściągam nic - nic nie pokazuje, ściągam coś z max transferem - słupki są max wysokości.
Dzięki temu wiem, jakie mam transfery z różnych stron, programów itp.

Co do zużycia procesora, u mnie w menedżerze zadań pokazuje 0% dla tej aplikacji.
Zużycie ramu max 10MB, co przy dzisiejszych gigabajtach to nic...
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   yojo2 

• ~y
  • PipPipPip
  • Postów 1349

Napisano 30 sierpień 2009, 13:38

Wyświetl postUżytkownik Leogict dnia 30.08.2009 11:46 napisał

Nie chodzi o limity i mierzenie ściągniętych danych, tylko na przesuwającym się wykresie słupkowym pokazuje graficznie obciążenie mojego downloadu w czasie rzeczywistym.
Krótko mówiąc - nie ściągam nic - nic nie pokazuje, ściągam coś z max transferem - słupki są max wysokości.
Dzięki temu wiem, jakie mam transfery z różnych stron, programów itp.
Można do tego użyć innych programów - NetMeter, DU Meter, itd. Przy okazji byś miał różne statystyki, np. ile danych ściągnąłeś w danym miesiącu. Ale ja tam nie namawiam, każdy używa tego co się komu podoba ;)
Dołączona grafika
Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?

Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   A:-)Brunuś 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 145

Napisano 06 grudzień 2010, 15:31

Wyświetl postUżytkownik S.Snape dnia 21 sierpień 2005, 10:02 napisał

Najlepiej łączyć się z NEo przez system. Wtedy jest no problems.

Zgadzam się. Moja kuzynka kiedyś miała elekomunę i miała dziwne kłopoty z IE jak wpisywała www.example.com to otwierało jej http://szukaj.wp.plwww.example.com i trzeba było wpisywać pełen adres z http. Po odistalowaniu neozdrady wszystko wróciło do normy.
0

• 2 stron +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

emikyou  : (16 kwiecień 2012 - 13:26) @Ferrari: Na PŁ korzystają z "OpenGL SuperBible: Comprehensive Tutorial and Reference" i "OpenGL Programming Guide: The Official Guide to Learning OpenGL, Versions 3.0 and 3.1"
wtomczak  : (10 kwiecień 2012 - 09:27) masz problem z komputerem napisz na facebooku na stronie WT654, na pewno pomoże
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:36) A co do reklam, to mi na operze adBlock coś nie służy, szczególnie z postami bota redakcji :( od kiedy go dali, to zaczęło się walić..
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:35) Hej witam :) no, jak przestałem kupować Eksperta to wzięli i wstrzymali ;| także nie mam tylko numeru pierwszego i ostatniego :p trochę szkoda, parę lat się było...
neo5628  : (05 kwiecień 2012 - 21:57) Help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140746-problem-z-dzwiekiem/ Proszę
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ludzie, pomóżcie :) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140418-jak-dziala-sprawdzanie-wykonania-zadania-na-stronach-typu-doladujse/
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ds
A:-)Brunuś  : (17 marzec 2012 - 19:17) jest tu ktoś? http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140400-firewire-obudowa-do-dysku-25-—-200-zlo/
Ferrari  : (16 marzec 2012 - 11:12) Polećcie dobrą książkę do OpenGL albo kurs w sieci :)
lisz55  : (15 marzec 2012 - 21:44) przez ktore reklamy? nie widze zeby jakies nowe byly
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) :/
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) az sie nie chce czytac tego forum przez te parszywe reklamy...ale dzidostwo zrobili...
yojo2  : (12 marzec 2012 - 13:26) wchodz na forum przez lynxa :P
Ferrari  : (10 marzec 2012 - 21:21) Jak tu nie korzystać z AdBlocka, kiedy Forum Eksperta wywala reklamę na całą stronę?
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:41) siedze i czytam calkiem niezle ale mogl by ktos wytlumaczyc o co chodzi z dark knightem nie widzialem tego filmu
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:40) to moze rozruszam troche czat http://moviesascode.net/
Pretender  : (06 marzec 2012 - 16:43) rozmowy tak jak Enty prowadziły w powieści Tolkiena :P
dawido90  : (05 marzec 2012 - 15:03) to już poprostu przyzwyczajenie
yojo2  : (04 marzec 2012 - 22:25) mailem przestac tu wchodzic, ale stwierdzilem ze skoro i tak zwykle tu tylko wchodze i wychodze, to wszystko jedno :P
Ferrari  : (04 marzec 2012 - 21:16) Już myślałem, że ruch na forum spada zera, a jednak pochodna zmieniła znak :)
Rozszerz pole shoutboxa