Cytat
Aplikacja dostępowa TP gorsza niż sama telekomunikacja
Napisano 15 grudzień 2005, 15:43

Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?
Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
Napisano 22 sierpień 2006, 20:14
Użytkownik Bartus_swdn dnia 14.12.2005 20:48 napisał
Dodatkowo chciałem dodać że aplikacja dostępowa TP zawiera spyware. :excl:
Przeciez dali, a aplikacji dostepowej jesli nie musisz instalowac tp nie instaluj.
Ta aplikacja to niezle g****, uzywalem jej z poczatku dopóki nie zajrzalem na to forum i nie dowiedialem sie ze mozna ja zastapic
Użytkownik Krzysiek_Ch edytował ten post 22 sierpień 2006, 20:16
Napisano 24 sierpień 2006, 10:16
Choć nie wiem czemu, ale tak jakby hasło się samo zmieniało - muszę logować się spod rejestracji, zmienić je i dopiero mogę normalnie korzystać z Neo.
Teraz jednak mam router i problem z głowy.
Nie zmienia to faktu, że nie ma gorszego syfu niż dialer TPSA, wolno chodzi, dużo zbędnych opcji, jeszcze zmienia belkę IE (chociaż nie używam) i ustawia na domyślny klient IE.
Napisano 24 sierpień 2006, 12:39
Użytkownik palestynczyk1 edytował ten post 24 sierpień 2006, 12:40
Hp nx7400 ey505es
Napisano 28 sierpień 2006, 17:54
Napisano 28 sierpień 2006, 19:32
P.S. TP, jeśli już chce dawać ten swój program to niech daje, ale mogliby w instrukcji napisać też jak można skonfigurować normalnie połączenie.
Użytkownik tomasz_kogut edytował ten post 29 sierpień 2006, 01:10
Napisano 20 wrzesień 2006, 20:14
zakupilem router, bo mam dwa kompy,a w instrukcji TP nie pisalo jak zarejestrowac sie w tp przez router.
polaczylem wiec modem do jednego z kompow, a nastepnie z instrukcja tp w reku wlozylem plytke do napedu ;]
okazalo sie ze autorun ma blad - nawet nie chcial mi sie uruchomic (lol), ale po 3-4 wlozeniu cos zaskoczylo i instalnalem wszystko. pozniej (po resie) uruchamiam program i nic, same bledy.
sprobowalem wiec odinstalowac aplikacje (z panelu-dodaj/usun programy). po 'deinstalacji' i odswiezeniu listy program caly czas tam byl...
w koncu zadzwonilem wkurzony do tp i ziom powiedzial mi ze aby sie zarejestrowac przez router musze podac uzytkownika rejestracja@rejestrecja.pl i haslo rejestracja. (brawa dla niego...)
meczylem sie z tym 3h...
pozdro
Napisano 12 listopad 2006, 16:31
Napisano 09 maj 2007, 18:22
zainstalowac autoconnecta i po sprawie.
ja juz zapomnialem jak wyglada ta aplikacja ;o
2x 3.0GHz Quad-Core Intel Xeon 5300 | 8MB pamięci podręcznej L2 na procesor | Dwie niezależne 64-bitowe magistrale typu frontside 1,33GHz | Pamięć RAM 4 GB (4x1024MB) 667MHz DDR2 EEC | GeForce 7300 GT z 256MB | 750GB Serial ATA 3Gb/s, 7200 |
i
Intel Core 2 Quad Q6600 4x 2,4 GHz | 2 GB RAM | GeForce 9600GT 1024/256 | 2x Samsung 320 GB RAID 0 - Win XP SP2 | WD Caviar 40 GB - Linux Debian AMD64 Lenny
Napisano 19 maj 2007, 21:50
-koszmarna instalacja modemu(zawieszanie,podawanie loginów,haseł itd)
-konieczność stosowania filtrów do telefonów
-zawieszanie się połączenia przy włączaniu Neostrady(pomaga dopiero restart systemu)
-umowy podpisywane z TP są strasznie pokręcone
-pomoc techniczna do niczego...
Ja nie mam takich problemów-korzystam z usług innego operatora telefonicznego.Mam dostęp do internetu poprzez kartę sieciową-wystarczyło,że podałem adres mac karty sieciowej,została ona zarejestrowana w systemie i nie trzeba drugi raz tego robić.Połączenie z internetem następuje w czasie startu systemu.Pomoc techniczna jest dobra i szybka.
Jeśli ktoś ma możliwość wybrania innego operatora niż TP,to zdecydowanie zalecam wybranie oferty konkurencyjnej firmy.
Napisano 29 sierpień 2007, 11:38
POLECAM!!!
Napisano 29 sierpień 2009, 17:11
Wygląda tak:
Jest to bardzo przydatne i funkcjonalne narzędzie. Zwłaszcza podoba mi się "graficzny miernik słupkowy downloadu" - nie wiem jak to inaczej nazwać. Szkoda, że do uploadu nie pokazuje.
Przycisk do łączenia/rozłączenia, ustawienia, ulubiony program (ja mam ustawione tak, że jak kliknę ulubiony program (u mnie Firefox), to mi automatycznie łączy z Neo i jednym kliknięciem łączę się z netem i uruchamiam przeglądarkę).
Nie wiem, co wy chcecie od tej aplikacji. Chyba, że jakąś inną wersję macie. Nie zauważyłem, żeby takie maleństwo obciążało system. I do tego zlicza czas online.
Napisano 29 sierpień 2009, 22:17
Napisano 30 sierpień 2009, 08:53
Tam masz poradnik jak ustawić bez tego programu. Też możesz się łączyć kiedy chcesz, czas połączenia masz pokazywany, a co do mierzenia danych ściągniętych i wysłanych...po co to komu? Neostrada już dawno nie ma limitów. Neostradę mam od 2005 roku, a aplikacji dostępowej użyłem może 2, 3 razy - przy pierwszej instalacji, potem ją wywaliłem. Ale cóż, twoja sprawa - jeśli Ci się podoba.
Napisano 30 sierpień 2009, 10:46
Cytat
Nie chodzi o limity i mierzenie ściągniętych danych, tylko na przesuwającym się wykresie słupkowym pokazuje graficznie obciążenie mojego downloadu w czasie rzeczywistym.
Krótko mówiąc - nie ściągam nic - nic nie pokazuje, ściągam coś z max transferem - słupki są max wysokości.
Dzięki temu wiem, jakie mam transfery z różnych stron, programów itp.
Co do zużycia procesora, u mnie w menedżerze zadań pokazuje 0% dla tej aplikacji.
Zużycie ramu max 10MB, co przy dzisiejszych gigabajtach to nic...
Napisano 30 sierpień 2009, 13:38
Użytkownik Leogict dnia 30.08.2009 11:46 napisał
Krótko mówiąc - nie ściągam nic - nic nie pokazuje, ściągam coś z max transferem - słupki są max wysokości.
Dzięki temu wiem, jakie mam transfery z różnych stron, programów itp.

Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?
Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
Napisano 06 grudzień 2010, 15:31
Użytkownik S.Snape dnia 21 sierpień 2005, 10:02 napisał
Zgadzam się. Moja kuzynka kiedyś miała elekomunę i miała dziwne kłopoty z IE jak wpisywała www.example.com to otwierało jej http://szukaj.wp.plwww.example.com i trzeba było wpisywać pełen adres z http. Po odistalowaniu neozdrady wszystko wróciło do normy.
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź