Komputer Świat Ekspert - Forum: Skacząca mysz - kursor ucieka do rogu - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Skacząca mysz - kursor ucieka do rogu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   felix.leg 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 176
  • Rejestracja: 12-sierpień 05

Napisano 19 listopad 2005, 14:03

Witam!

Od niedawna mam całkiem nowy komputer ,ale radość z niego psuje mi jedna rzecz...
Otóż czasami kursor myszy skacze mi do któregoś z rogów ekranu (zazwyczaj w ten najbliszy).Nie wiem czy problem leży od strony sprzętu czy oprogramowania, ale podejżewam ,że od sprzętu gdyż:
a)mysz zachowuje się dziwnie w każdym programie czy grze,
b)kursor skacze tylko jeśli właśnie ruszam mysz.Gdy jej nie dotykam kursor stoi.

Mam mysz optyczną,diodową i jak cały komp (prawie...) ze stajni HP.
brak opisu
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Exil 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 739
  • Rejestracja: 06-styczeń 05

Napisano 19 listopad 2005, 14:22

porzyć od kogoś inną mysz i zobacz czy zachowuje się tak samo. może to być wina także podkładki.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   dodek 

  • 42
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1390
  • Rejestracja: 26-styczeń 05

Napisano 19 listopad 2005, 14:29

Rozkręć myszę i sprawdź, czy kabelki się ze sobą nie stykają. Miałem to samo.
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels.
Wikipedia - wolne źródło informacji. w:pl:Wikipedysta:Dodek
JID: dodek@jabber.org GG: 3115686 WWW: http://dodecki.blogspot.com/
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   PcSA 

  • wyznawca $$$
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 813
  • Rejestracja: 24-luty 05

Napisano 19 listopad 2005, 14:30

Sprawdź swojego kompa czy nie ma wirusów.
Aktualnie: student
Teraz: Athlon 2.5k+ Barton, GeForce 5700 128-bit 128MB, HDD 80GB, RAM 512MB @ 400MHz
Teraz: FL90 ->T7300 Core 2 Duo 2GHz, GeForce 8600M GT 256MB, 160GB HDD SATA2, RAM 2GB 667MHz, Bluetooth, wifi 802.11 a/b/g + pre-n
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   felix.leg 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 176
  • Rejestracja: 12-sierpień 05

Napisano 19 listopad 2005, 14:35

Z przyłączeniem innej myszy będzie problem bo mam mysz USB ,a ta ze starego kompa jest PS2.

Podkładki nie używam ,bo robi jeszcze więcej zamieszania.Mam drewniane,ciemne biurko.

Poza tym zauważyłem jeszcze jedną rzecz:kursor ucieka w róg wtedy gdy chcę go z tego rogu wyciągnąć.Inaczej mówiąc:kursor jedzie w stronę przeciwną niż mu "rozkazuję" i robi to bardzo szybko ,niemalże w jednej klatce jest już na krawędzi.
brak opisu
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   michalak 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 262
  • Rejestracja: 28-lipiec 04

Napisano 19 listopad 2005, 14:46

Spróbuj zobaczyc, jak ta mysz bedzie sie zachowywala u Twojego kolegi.POdlacz ja do kompa kupmla i zainstaluj stery od niej.Wtedy zobaczysz,czyja to wina.
*PC*ATHLON 64 3200+Venice s.939; Gigabyte GA-K8N-9 nForce4 Ultra; Kingston HyperX 2x512MB Dual 400MHz CL 2.5; 2xWD Caviar SE 80GB 8MB SATA RAID 0; GeForce 6600GT Gigabyte Silent Pipe 128MB (530/1120); Arctic Cooling Freezer 64; SBAudigy2 (mod 2->2ZS); Tagan TG480-U15 Easy-Con; LCD Philips 150 S4FG; Labtec Ultra Flat Wireless Desktop
*Laptop*ASUS:Athlon 2800+; 256DDR 333MHz; 30 HDD; 15.1 LCD; READON MOBILITY 9200 32MB
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   bart_89 

  • TRC Chief Rocket Scientist
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 462
  • Rejestracja: 01-grudzień 03

Napisano 19 listopad 2005, 16:11

Użytkownik felix.leg dnia 19.11.2005 14:35 napisał

Podkładki nie używam ,bo robi jeszcze więcej zamieszania.Mam drewniane,ciemne biurko.
Wyświetl post

I właśnie w tym najprawdopodobniej leży problem. Na niektórych typach powierzchni dzieje się u mnie to samo. Spróbuj podłożyć jakąś zwykłą kartkę papieru, gazetę codzienną:P lub jeszcze coś innego i powiedz czy pomogło.
Haven't you ever wanted to leave the planet? - TRC Jet Propulsion Division
Głupocie i debilnym tematom mówi stanowcze NIE!
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dobrarada 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 113
  • Rejestracja: 02-październik 05

Napisano 19 listopad 2005, 16:31

Użytkownik michalak dnia 19.11.2005 15:46 napisał

Spróbuj zobaczyc, jak ta mysz bedzie sie zachowywala u Twojego kolegi.POdlacz ja do kompa kupmla i zainstaluj stery od niej.Wtedy zobaczysz,czyja to wina.
Wyświetl post

Sytuacje podobna opisywal -EKSPERT-ale to dotyczylo myszki A4-TECH .
Ich propozycja na wyelimowanie tejze wady to podlaczenie dodatkowej przejsciowki .U ciebie to bedzie USBna PS2.-proboj.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 19 listopad 2005, 19:58

sterowniki poprawnie zainstalowane?
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Ziombka 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 795
  • Rejestracja: 27-marzec 04

Napisano 19 listopad 2005, 20:01

No więc jak masz biurko drewniane to pewnei masz milimetrowe bądź mniejsze rowki w tym biurku - odczuwane po przejechaniu po nim ręką, i myszki gorszej jakości szwankują nawet na takich zmianach powierzchni.
Najlepiej spróbu podłożyc kartke z bloku rysunkowego i sprawdź czy jest dobrze, lecz to może pogorszyć sprawę więc jak cos to weź czarną kartkę i sprawdź czy jest dobrze.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP