Komputer Świat Ekspert - Forum: Szybko zapełnia się dysk:/ - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Szybko zapełnia się dysk:/

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ciniac 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 35
  • Rejestracja: 07-październik 05

Napisano 14 grudzień 2005, 16:29

strasznie szybko mi sie zapełnia dysk D tam gdzie mam WIN. nic nie instaluje mialem ostatnio ponad 1 GB wolnego po 3 dniach juz prawie zapełniony nie wiem jak te pliki pousuwac zeby mi nie zawalały:/. probowalem programem(Reg cleaner) przeskanowac, usuwalem pliki w Win z folderu "temp" no i dalej mi sie zapelnia szybko dysk.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mtek 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 682
  • Rejestracja: 19-maj 05

Napisano 14 grudzień 2005, 19:30

Wyłącz przywracanie systemu ;)

BTW - to nie jest temat do tego działu bo będziesz miał 10% i lepiej zgłoś Moderatorom, że napisałeś 2x ten sam topic bo dostaniesz drugie 10% ;)

Użytkownik mtek edytował ten post 14 grudzień 2005, 19:32

• MSI P965 Neo-F • Intel Pentium D 820 2.8GHz & Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ •
• 1GB GoodRam 667MHz • WD Caviar 250GB SATA2 16MB •
• Galaxy GF 7300GT DDR3 128/128 Zalman 500/1400MHz • LG DVD GSA-H10N •

• ONWAVE DESIGN STUDIO •
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   marcin32 

  • Pure evil
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 71
  • Rejestracja: 10-grudzień 05

Napisano 14 grudzień 2005, 20:05

Może to wirus?
Albo zainstalowałeś jakiś program P2P np: eMule i ustawiłeś wiele dużych plików do ściągania, a folder temp-ów masz w folderze windowsa.

Wiem, że to głupie i proste zarazem, ale zawsze warto sprawdzić.
AMD Athlon 64 X2 5600+ | ATI Radeon HD 4670 512MB GDDR3 | 2048 MB RAM | HDD 160 GB IDE + 500 GB SATA
http://marcin32.ovh.org/ Wygraj Milion!
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Jay-cob 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 3765
  • Rejestracja: 26-wrzesień 04

Napisano 14 grudzień 2005, 20:19

Użytkownik mtek dnia 14.12.2005 20:30 napisał

Wyłącz przywracanie systemu ;)

BTW - to nie jest temat do tego działu bo będziesz miał 10% i lepiej zgłoś Moderatorom, że napisałeś 2x ten sam topic bo dostaniesz drugie 10% ;)
Wyświetl post

Skad wiesz, ze ma windowsa XP ?
Dlaczego nie ten dzial ? Przeciez windows to takze program :P

Rozwiazanie problemu:
- wylacz przywracanie systemu (jesli masz windows xp)
- wylacz hibernacje (jesli takz emasz windows xp )
- zastosuj programy do oczyszczania ( rej, temp'ow ... ):
*Ace Utilities
*Odkurzacz
*TuneUp Utilities
...
- mozesz powiekszyc partycje systemowa uzywaja programu partition magic lub jakiegos innego w tym celu stworzonego ...
- przeskanuj system jakim antivierem, bo niektore wirusy sa za to odpowiedzialne (raz tak mialem )
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mtek 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 682
  • Rejestracja: 19-maj 05

Napisano 14 grudzień 2005, 21:32

@up

nie wiem czy ma windowsa xp, ale biorąc pod uwagę to, że olbrzymia większość ludzi właśniego z niego korzysta (powołuję się na ankietę która była swego czasu na forum, nawet pare razy) to jest bardzo prawdopodobne, że właśnie przywracanie systemu jest powodem znikającego miejsca, a poza tym ja bym tu nie brał pod uwagę syfów typy spyware, bo wątpie, żeby ktoś miał tak zawalonego tym kompa, żeby w 3 dni pobrało mu się prawie 1GB śmieci :blink: A nawet jeśli (czego prawdopodobieństwo jest prawie zerowe) to odczułby to na swoim łączu... Bo żeby nie zauważyć pobrania 1gb w 3 dni, to by musiał mieć naprawde szybkie łacze ;)
Zreszta po co gdybać - niech autor tematu sam się na koniec wypowie co było przyczyną, kiedy problem zostanie rozwiązany ;)

Co do tematu to chyba ewidentnie ten dział pasuje do subforum Windows xp albo Windows 98 :P a swoją drogą gdyby go tam dał to odrazu byśmy wiedzieli gdzie szukać przyczyny ;)

Użytkownik mtek edytował ten post 14 grudzień 2005, 21:33

• MSI P965 Neo-F • Intel Pentium D 820 2.8GHz & Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ •
• 1GB GoodRam 667MHz • WD Caviar 250GB SATA2 16MB •
• Galaxy GF 7300GT DDR3 128/128 Zalman 500/1400MHz • LG DVD GSA-H10N •

• ONWAVE DESIGN STUDIO •
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel_w7 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 49
  • Rejestracja: 08-czerwiec 04

Napisano 14 grudzień 2005, 22:18

mam taki sam problem. gdzie to przywracanie systemu sie walacza i do czego sluzy to przywracanie?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 15 grudzień 2005, 00:36

Użytkownik pawel_w7 dnia 14.12.2005 22:18 napisał

mam taki sam problem. gdzie to przywracanie systemu sie walacza i do czego sluzy to przywracanie?


Masz helpa w systemie ?? Wpisz sobie do niego przywracanie systemu i czytaj.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   MARTINEZ 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 55
  • Rejestracja: 02-grudzień 05

Napisano 15 grudzień 2005, 01:27

UNO wyczerpująca wypowiedz. Jak 99% Twoich wypowiedzi bez urazy .


Start-pomoc i obsługa techniczna - tam bedziesz miał zadania

Oczywiscnie mozesz oczyscić dysk C , pozostawiając ostatnie "przywracanie"

Jak masz inne partycje to mozesz zrezygnowac z przywracania systemu.

Ja na swojej 200 mam 3 partycje C ma 10 GB i tylko ona ma przywracanie systemu. Oczywiscie nie mowie juz o drugim dyskuk.
Sempron 2500+@3200+ 2258Mhz FSB-215 oc 30%
ATI X-Power 9550 256DDR 250/400Mhz oc 370/450
280 GB - 200+80GB WD/Flatron LG 915ft 19" / PlustekU16B / HP 7450Photosmart / Tracer 2.1
1024 MB 2x512dualDDR400 / DVD LG /DVD-RW NEC3540A DL / SOLTEK nForce2 ULTRA400 / SBLive Player 5.1
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 15 grudzień 2005, 01:39

Użytkownik MARTINEZ dnia 15.12.2005 1:27 napisał

Ja na swojej 200 mam 3 partycje C ma 10 GB i tylko ona ma przywracanie systemu. Oczywiscie nie mowie juz o drugim dyskuk.
Wyświetl post

Najpierw trzeba się nauczyć szukać w narzędziu które daje winda ,nie napisze już o narzędziu do debugowania bo widze że dla Ciebie będzie to kosmosem. Zapomniałeś dodać że tem Twój dysior 200gb pada więc?
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Gruchi 

  • Webmaster
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 535
  • Rejestracja: 07-maj 05

Napisano 15 grudzień 2005, 06:38

PPM na Mój Komputer następnie własciwosci
zakładka przywracanie systemu/ Wyłącz przywracanie

Pozniej własciwoscie na dysku np c:\
zakladka ogolne/ Oczyszczanie Dysku

:D i juz :D
Titans:
|| Windows 7 Professional x64 PL || Intel Core 2 Quad Q6600 || Gigabyte P35-DS3L s775 Box || DDR II 8192 MB 800 MHz || GeForce 9600GT 1024 MB DDR3 ||
|| Seagate 500 GB SATAII ||Chieftec ATX 500 W ||
DVDRW Samsung SH-S202N || Samsung SyncMaster 953BW "19" WideScreen ||

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 15 grudzień 2005, 10:36

Użytkownik MARTINEZ dnia 15.12.2005 1:27 napisał

UNO wyczerpująca wypowiedz.  Jak 99% Twoich wypowiedzi bez urazy .


Co jest niejasnego w mojej wypowiedzi ?? Nie rozumiałeś ?? Jeżeli tak, to sorry, będę wiedział, że do Ciebie należy pisać jak do trzyletniego dziecka ...

Użytkownik MARTINEZ dnia 15.12.2005 1:27 napisał

Start-pomoc i obsługa techniczna - tam bedziesz miał zadania


A ja niby o czym napisałem ??

Użytkownik MARTINEZ dnia 15.12.2005 1:27 napisał

Ja na swojej 200 mam 3 partycje C ma 10 GB i tylko ona ma przywracanie systemu. Oczywiscie nie mowie juz o drugim dyskuk.


Kogo to obchodzi co Ty gdzie masz i na którym dysku ?? W każdym prawie poście musisz walnąć co Ty masz zamiast na pytanie normalnie odpowiedzieć ??
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   MARTINEZ 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 55
  • Rejestracja: 02-grudzień 05

Ikona posta  Napisano 15 grudzień 2005, 13:42

Użytkownik Uno dnia 15.12.2005 11:36 napisał

Co jest niejasnego w mojej wypowiedzi ?? Nie rozumiałeś ?? Jeżeli tak, to sorry, będę wiedział, że do Ciebie należy pisać jak do trzyletniego dziecka ...
A ja niby o czym napisałem ??
Kogo to obchodzi co Ty gdzie masz i na którym dysku ?? W każdym prawie poście musisz walnąć co Ty masz zamiast na pytanie normalnie odpowiedzieć ??
Wyświetl post


W koncu napisłeś wiecej niz jedno zdanie tak trzymać.

P.S> mam jeszcze akwarium 130 L jak cos hahahha

a co ma na dysku d napisze pozniej :P
Sempron 2500+@3200+ 2258Mhz FSB-215 oc 30%
ATI X-Power 9550 256DDR 250/400Mhz oc 370/450
280 GB - 200+80GB WD/Flatron LG 915ft 19" / PlustekU16B / HP 7450Photosmart / Tracer 2.1
1024 MB 2x512dualDDR400 / DVD LG /DVD-RW NEC3540A DL / SOLTEK nForce2 ULTRA400 / SBLive Player 5.1
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 15 grudzień 2005, 13:52

Użytkownik MARTINEZ dnia 15.12.2005 13:42 napisał

W koncu napisłeś wiecej niz jedno zdanie tak trzymać.


Gdybyś miał odrobinę więcej w głowie niż tylko tą wodę z akwarium to byś nie pisał takich bzdur.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ciniac 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 35
  • Rejestracja: 07-październik 05

Napisano 15 grudzień 2005, 16:47

no bo wczesniej jak pisałem temat to sie pojawiał zaraz na forum ajak napisalem ten to nie było myslalem ze nie dodało i na nowo napisalem i 2 dodało:/

Jeszcze jedno... gdzie się wyłancza przywracanie systemu i hibernację??
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel_w7 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 49
  • Rejestracja: 08-czerwiec 04

Napisano 15 grudzień 2005, 19:22

dysk mam podzielony na 3 partycje. C ma 5GB a reszta 18,5GB i 50,9 GB.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   pablo295 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 102
  • Rejestracja: 27-lipiec 04

Napisano 16 grudzień 2005, 22:19

Użytkownik ciniac dnia 15.12.2005 16:47 napisał

Jeszcze jedno... gdzie się wyłącza przywracanie systemu i hibernację??
Wyświetl post

przywracanie systemu:
właściwości systemu (np prawy klik na Mój komputer) -> zakładka "Przywracanie systemu" -> i tam albo na wszystkich dyskach wyłączasz (zaznaczając tą opcje) albo na wybranych dyskach zmieniając ustawienia

hibernacja:
panel sterowania -> Opcje zasilania -> zakładka "Hibernacja" -> odznacz "Włącz hibernacje"
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
dawido90  : (14 grudzień 2014 - 08:25) również pozdrawia ;)
Uno  : (09 grudzień 2014 - 12:53) I ja pozdrawiam :)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) pozdrawiam dziadków :))))
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) elitarne forum przestało istniec ;)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) nudy nudy :))) nic sie nie zmieniło
wojtek0569  : (04 grudzień 2014 - 22:19) Bywa :D
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:57) Nie wiedziałem, że tu jeszcze zajrzę ;) Masa czasu...
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:51) ohoho, widzę jeszcze są ludzie ze starej ekipy! :D
wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP