Komputer Świat Ekspert - Forum: Konnekt - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Konnekt Bardzo dobry multikomunikator

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 114

Ikona posta  Napisano 16 grudzień 2005, 17:15

Bardzo dobry polski multikomunikator:

+ obsługuje sieci: Gadu-Gadu, Tlen, Jabber, IRC, ICQ*, AIM*, Yahoo*, LAN (sieć lokalna)
+ dostosowanie interfejsu programu do własnych potrzeb
+ pełno wtyczek, które można bez problemu włączyć i wyłączyć
+ ustawienie m. in. proxy, szyfrowania (SSL), aktualizacji automatycznych
+ bramka SMS-owa (posiadająca także możliwość wysyłania skryptów)
+ obsługa rozmów głosowych na sieci komórkowe i stacjonarne(od 9gr/min z vat),
za darmo w sieci i przez VoIP
+ małe zużycie pamięci RAM - od 3MB do 10MB (Gadu-Gadu "zżera" ok. 30 MB)
+ przejrzysty i ładny interfejs oraz wysoka stabilność
+ możliwość wyboru serwera danej sieci (np. jeśli serwer "nawali")
+ przesyłanie plików i obrazków (w tym zrzutów ekranowych)
+ ciągle rozwijany, jeśli chcesz przyłączyć się do jego rozwoju (również programowanie) to wejdź na tą stronę
+ wbudowany kreator (FAQ) krok po kroku, krótko i jasno wytłumaczy co i jak
+ da się tworzyć wiele profili użytkowników
+ wysokie bezpieczeństwo i brak dziur
+ niewielki rozmiar programu ~3 MB lub ~5 MB

Ma naprawdę dużo opcji konfiguracyjnych i przydatnych wtyczek :D (sam sprawdzałem). Aby skorzystać z wszytkich jego możliwości należy pobrać tzw. dużą paczkę i włączyć wszystkie wtyczki :excl: Wszystkich jego funkcji (wtyczek) nie podałem. Stworzony na licencji GPL. A tu są najważniejsze linki:

Pobierz Konnekta :D

Full wypas emotikonów :P
Dla programistów i wsparcia B)
FAQ - także w samym programie :blink:
Kontakt z twórcami programu :busted_blue:

Użytkownik Mateusz 89 edytował ten post 24 kwiecień 2006, 17:59

Unia Polityki Realnej - http://www.upr.org.pl - WOLNOŚĆ, WŁASNOŚĆ, SPRAWIEDLIWOŚĆ - To nie jest PiS, nie LiD, nie PO ani nie LPR.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   yojo2 

• ~y
  • PipPipPip
  • Postów 1349

Napisano 16 grudzień 2005, 20:44

Fajny programik, ma trochę trudną obsługę ale to wymaga przyzwyczajenia, obsługuje kilka sieci :) Nieco ubogie emoty ma. Brak reklam.
9-/10
Dołączona grafika
Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?

Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
0

#3 Guest_Wave_Mhz_*

• Grupa: Guests

Ikona posta  Napisano 16 grudzień 2005, 21:18

Tak niewątpliwie brak reklam to wielka zaleta, pozatym dużo wtyczek, funkcji itp. gg wymięka :)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   nebeu 

• ----------------
  • PipPipPip
  • Postów 1426

Napisano 17 grudzień 2005, 01:41

Zgadzam się. Jakoś jeszcze o nim nie jest głośno. GG przytłumia go, ale uważam jeszcze da takiego kopa gg, że zobaczy :).
E-mail: nebeu@interia.plGG:9457795==========>>>http://pctown.pl<<<========== Gorąco zapraszam
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Napisano 17 grudzień 2005, 13:05

Użytkownik Wave_Mhz dnia 16.12.2005 20:18 napisał

Tak niewątpliwie brak reklam to wielka zaleta, pozatym dużo wtyczek, funkcji itp. gg wymięka  :)
Wyświetl post

Dodatkowe emotikony można włączyć wchodząc w ustawienia programu - "ustawienia - okno rozmowy - emotikony" dodatkowo mozna je ściągnąć ze stron lub z samego programu gadu-gadu. Emotikony zawrte w programie pochodzą z wersji gadu-gadu 5.0, ale zapewne niedługo powinien się pojawić nowy zestaw. Jeśli czegoś nam brakuje w tym programie, to należy napisać o tym do autora programu - na jego stronie lub na e-mail. Link do strony jest podany w pierwszym poście.

Użytkownik Mateusz 89 edytował ten post 17 grudzień 2005, 13:09

Unia Polityki Realnej - http://www.upr.org.pl - WOLNOŚĆ, WŁASNOŚĆ, SPRAWIEDLIWOŚĆ - To nie jest PiS, nie LiD, nie PO ani nie LPR.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Gruchi 

• Webmaster
  • PipPip
  • Postów 542

Napisano 17 grudzień 2005, 13:11

hehe konnekt jest bardzo fajny tylko to ustawianie go i dostosowanie do wlasnych potrzeb zajmuje duzo czasu :/ dlatego teraz uszywam aqq bo nie chcialo mi sie konfigurowac konnekta :D Aqq to komunikator nie gorszy od konnekta wogole chyba wszystko inne od gg jest lepsze :D
Titans:
|| Windows 7 Professional x64 PL || Intel Core 2 Quad Q6600 || Gigabyte P35-DS3L s775 Box || DDR II 8192 MB 800 MHz || GeForce 9600GT 1024 MB DDR3 ||
|| Seagate 500 GB SATAII ||Chieftec ATX 500 W ||
DVDRW Samsung SH-S202N || Samsung SyncMaster 953BW "19" WideScreen ||

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Napisano 17 grudzień 2005, 13:28

Użytkownik Gruchi dnia 17.12.2005 12:11 napisał

hehe konnekt jest bardzo fajny tylko to ustawianie go i dostosowanie do wlasnych potrzeb zajmuje duzo czasu :/ dlatego teraz uszywam aqq bo nie chcialo mi sie konfigurowac konnekta :D Aqq to komunikator nie gorszy od konnekta wogole chyba wszystko inne od gg  jest lepsze :D
Wyświetl post

Korzystałem kiedyś z AQQ, ale były problemy z importem listy kontaktów i z dodawaniem nowych kontaktów, do tego nie dało się stworzyć więcej niż jeden profil, a AQQ "zżera" podobną ilość pamięci RAM co gadu-gadu. AQQ jest niedopracowany...
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   matti_xp 

• PcTown.pl Member :)
  • Pip
  • Postów 181

Napisano 17 grudzień 2005, 14:50

Ja dodam od siebie tyle że Konnekt posiada fajną funkcje przesyłania fragmentów zrzutu ekranu ;) jest to bardzo przydatne i poręczne narzędzie bo ułatwia relacjonowanie czegoś co my widzimy już nie trzeba opisywać tego słowami wystarczy kliinąć 2 razy zaznaczyć i fragment zrzutu ekranu poszedł do rozmówcy ;)
Oczywiście konnekt umożliwia też przesyłanie całego zrzutu ekranu ;)

PS fragmenty zrzutu i cały zrzut jest wklejany jako obrazek do okienka rozmowy (nie wysylany jest jako plik)

PS2 Program ten posiada ciekawą opcję zmiany serwera gg z którym ma sie połączyć. Przydatne jest to wtedy gdy jakiś z serwerów padnie (co ostatnio sie czesto zdarza)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Camil28 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 90

Ikona posta  Napisano 17 grudzień 2005, 17:58

Ja polecam wszystkim konnekt'a bo:
+nie ma reklam
+nie zacina się jak gg
+prosty i ładny wygląd
+sporo opcji

ma dwa minusy
-dla początkującego trudny w obsłudze
-i zamiast jabber mogło by być icq
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Einzeinbleth 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1355

Napisano 17 grudzień 2005, 18:07

++ Myslalem ze od mirandy lepszego nie znajde a tu prosze :)

+Mnostwo wtyczek
+Mozliwosci konfiguracji
+Bardzo szybki i stabilny
+Ładny

-Na poczatku trzeba sie dosc dlugo pobawic, za to dostajemy program idealny.
-Hmm nie wiem gdzie sie zaklada haslo na profil, i ogolnie nie wiem jak to profile obsluguje ^^

Mi sie najbardziej podoba wtyczka zmieniajaca opis na to co leci w winampie (obsluguje tez inne)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   yojo2 

• ~y
  • PipPipPip
  • Postów 1349

Napisano 18 grudzień 2005, 13:18

Użytkownik Camil28 dnia 17.12.2005 17:58 napisał

-i zamiast jabber mogło by być icq
Wyświetl post
IMHO jabber jest w Polsce bardziej popularny od ICQ (ale mogę się mylić). Jak już coś zmieniać to możnaby DODAĆ icq.

Użytkownik Einzeinbleth dnia 17.12.2005 18:07 napisał

Mi sie najbardziej podoba wtyczka zmieniajaca opis na to co leci w winampie (obsluguje tez inne)
Wyświetl post
Jest i taka do Tlena (nazywa się nowplaying)
Dołączona grafika
Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?

Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   SZK 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 876

Napisano 19 grudzień 2005, 20:02

Pierwszy raz zainstalowałem go rok ponad temu, był on na moim pc ok 2 minuty po czym uznałem że jest zbyt skomplikowany dla Mnie. Po pół roku wróciłem do niego i już tak zostało, obsługa nie jest prosta lecz po krótkim czasie daje się rade :)
Też polecam K B)
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   indiced 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 118

Napisano 23 grudzień 2005, 11:04

ma poważny minus:
w oknie rozmowy nie ma przycisku emotikony (po kliknięciu którego otwierałby się panel z emotikonami do wyboru), działa ta opcja w Windows 2000/XP ale już w Win 95/98/98SE/Me to nie działa....
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   PABLO 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 822

Napisano 23 grudzień 2005, 14:18

- żeby wysłać linka do osoby z GG najpierw ta osoba musi otworzyc okienko dopiero potem możemy wysłac linka, nastepne lecą juz bez problemu dopóki osoba jest dostępna bo do niedostępnych liki wogole nie dochodzą, w drugą strone działa normalnie. Nie wiem jak jest z innymi kumunikatorami.

- wysyłanie plików do GG chyba nie działa.

Sprawa druga. Po co są te znaki zapytania na słoneczkach ? Idzie to gdzieś wyłaczyć ? że niby to jest to że ktos jest niewidoczny ? Jak tak to to wogóle nie działa bo jest kilka osób które napewno są niedostepne a mają znaczek.

Użytkownik PABLO edytował ten post 23 grudzień 2005, 14:28

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Ikona posta  Napisano 23 grudzień 2005, 15:09

Użytkownik PABLO dnia 23.12.2005 14:18 napisał

- żeby wysłać linka do osoby z GG najpierw ta osoba musi otworzyc okienko dopiero potem możemy wysłac linka, nastepne lecą juz bez problemu dopóki osoba jest dostępna bo do niedostępnych liki wogole nie dochodzą, w drugą strone działa normalnie. Nie wiem jak jest z innymi kumunikatorami.

- wysyłanie plików do GG chyba nie działa.

Sprawa druga. Po co są te znaki zapytania na słoneczkach ? Idzie to gdzieś wyłaczyć ?  że niby to jest to że ktos jest niewidoczny ? Jak tak to to wogóle nie działa bo jest kilka osób które napewno są niedostepne a mają znaczek.
Wyświetl post

Eeee? Pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Problem z wysyłaniem linków, niemożliwe. Weź no chłopie wejdź w ustawienia i sprawdź "co jest grane" albo upewnij się że masz najnowszą wersje. Problem z wysyłaniem plików? A firewalla dobrze skonfigurowałeś ? A może proxy złe wpisałeś? Zapytania w słoneczkach to oznaczenie, że dana osoba może być dostępna, ale jest niewidoczna. Pisz do aytora programu, link podłąem powyżej.

Użytkownik indiced dnia 23.12.2005 11:04 napisał

ma poważny minus:
w oknie rozmowy nie ma przycisku emotikony (po kliknięciu którego otwierałby się panel z emotikonami do wyboru), działa ta opcja w Windows 2000/XP ale już w Win 95/98/98SE/Me to nie działa....
Wyświetl post

Dziwne, co prawda ja mam XP, ale nie wiem co może być przyczyną, jeśli to co mówisz jest prawdą. Pisz do autorów, że jest problem, albo się do nich przyłącz i "pokaż im co potrafisz".
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   indiced 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 118

Napisano 23 grudzień 2005, 21:10

Użytkownik Mateusz 89 dnia 23.12.2005 15:09 napisał

Dziwne, co prawda ja mam XP, ale nie wiem co może być przyczyną, jeśli to co mówisz jest prawdą. Pisz do autorów, że jest problem, albo się do nich przyłącz i "pokaż im co potrafisz".
Wyświetl post

sorry, ale jestem komputerowym laikiem ;) i nie potrafię opracować rozwiązania - wolę poczekać i zobaczyć co...autorzy zdziałają
bo co jak co, ale brak takowego panelu świadczy o niedbałości i obniża funkcjonalność...

Użytkownik Mateusz 89 dnia 16.12.2005 17:15 napisał

+ obsługuje sieci: Gadu-Gadu, Tlen, Jabber, ICQ*, AIM*, Yahoo*, LAN

cóż oznacza "*" ? Czy możesz mi podać link, lub wytłumaczyć jak mam skonfigurować ten program pod ICQ?

Program oceniam na 8+
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   johnny86 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 248

Napisano 24 grudzień 2005, 00:17

Mam ten program juz ponad rok i jest niezly:) Tylko trzeba go dobrze skonfigurowac zmieic skórke itd:)

Cytat

cóż oznacza "*" ? Czy możesz mi podać link, lub wytłumaczyć jak mam skonfigurować ten program pod ICQ?

To że nie ma bezposredniej wtyczki tylko musisz skorzystać z usług jabbera ja dzieki jabberowi mam 2 gg ktore działają naraz i to w 1 programie jedynym minusek jak dla mnie jest to że przez tlen nie da sie wysylać plików ale za to przez gg da sie a plusy to duża możliwość uustawiena go wedlug upodobac, wtyczki, i to ze sie nie zacina tak jak gg, brak reklam i wiele wiecej polecam go
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Ikona posta  Napisano 24 grudzień 2005, 12:36

Aby skorzystać z sieci ICQ trzeba serwer odpowiedni wybrać (musimy podłączyć się do jabbera) i zaznaczyć funkcję ICQ. Na jednej ze stron są podane wszystkie sewery jabbera i funkcje jakei obsługują. Nie da się plików wysyłać przez tlena ? Niemożliwe..., a proxy lub firewalla(połączenia przychodzące i wychodzące) skonfigurowałeś odpowednio? Autorzy nanieśli poprawki ostatnio na wtyczkę do tlena.
Powtarzam, proszę przeczytać FAQ(króciutkie) i skofnigurować odpowiednio program do własnych potrzeb. A będziecie zadowoleni. Jakieś problemy..., nawet niewielkie? Piszcie do autorów. To dzięki wam Konnekt może być jeszcze lepszy. Jeśli tego chcecie, to poświęćcie kilka minututek na przeczytanie FAQ, napiszcie krótki list do autora i powiedzcie mu czego oczekujecie itd. Link podany w pierwszym poście.

Użytkownik Mateusz 89 edytował ten post 24 grudzień 2005, 12:52

0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Monor 

• Amatorszczyzna komputerowa
  • Pip
  • Postów 456

Napisano 24 grudzień 2005, 12:50

No to teraz sobie przewińcie ten topic do samego początku i policzcie wszystkie plusy tego softu dodatki do niego i całą reszte, a potem sprawdźcie jaka dopiero wersja wyszła. Sie aż boje myśleć ile tego wszystkiego bedzie jak wyjdzie wersja 2.0 czy 3.0. Ho ho .... Zanic już niezamienie tego konnekta.

A mam pytanie. Da sie jakoś skonfigurować go żeby wyświetlał mi (tak jak to jest w gadu) kto jest dostępny?

P.S. Fajny bajer jest z wtyczką do scroll lock i linkami do stron internetowych.
Moje O/C
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Ikona posta  Napisano 24 grudzień 2005, 12:56

Użytkownik Monor dnia 24.12.2005 12:50 napisał

No to teraz sobie przewińcie ten topic do samego początku i policzcie wszystkie plusy tego softu dodatki do niego i całą reszte, a potem sprawdźcie jaka dopiero wersja wyszła. Sie aż boje myśleć ile tego wszystkiego bedzie jak wyjdzie wersja 2.0 czy 3.0.  Ho ho ....  Zanic już niezamienie tego konnekta.

A mam pytanie. Da sie jakoś skonfigurować go żeby wyświetlał mi (tak jak to jest w gadu) kto jest dostępny?

P.S. Fajny bajer jest z wtyczką do scroll lock i linkami do stron internetowych.
Wyświetl post

A nie wyświetla Ci ?? Na pewno wyświetla, kto jest dostępny itd. (w końcu korzystam z tego programu nie tylko ja i wiem coś) Wejdź na strone autora i zobacz co pisze w FAQ itd. Wg mnie program powinien zostaćumieszczony na krązku od Niezbędnika, KŚ i nawet Ekspeta. Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie...
Ciekawe ile już osób będzie korzystało z Konnekta w wersji 1.0 , a co dopiero 2.0 i jak zmieni się sam program.

Użytkownik Mateusz 89 edytował ten post 24 grudzień 2005, 13:00

0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   johnny86 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 248

Napisano 24 grudzień 2005, 21:41

Według mnie jest to najlepszy program z tego typu:) Podoba mi sie w nim sekretarka mozliwosc wysylania fragmentu screenu skorki zakladki wtyczka pokazujaca osoby ktore maja mnie na liscie a ja ich nie mam teraz powstala nowa wtyczka co w jednym oknie moge rozmawiac z wieloma osobami dzieki zakladką
Co do tlenu to nie da siie jeszcze wysylac do innych osob tylko poprzez gg ale i tak sie tym nie przejmuje bo bardziej korzysytam z gg niz z tlenu wedlug mnie jedyna wada to ze nie widac pionowych opisów tylko 1 linijka ale wkrodce to pewnie sie zmieni:) POlecam te program korzystalem z niego wtedy kiedy bylyy z 3 wtyczki teraz jak jest ich z 10 razy wiecej jest super pomyyslcie co beddzie za rok:)
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Ikona posta  Napisano 06 styczeń 2006, 16:54

Ten program jest naprawdę świetny! Serdecznie(hucznie) polecamy!!!!!!!!!! ^_^
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   RealNorbi 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 306

Napisano 06 styczeń 2006, 17:08

Użytkownik SZK dnia 19.12.2005 20:02 napisał

Pierwszy raz zainstalowałem go rok ponad temu, był on na moim pc ok 2 minuty po czym uznałem że jest zbyt skomplikowany dla Mnie. Po pół roku wróciłem do niego i już tak zostało, obsługa nie jest prosta lecz po krótkim czasie daje się rade :)
Też polecam K  B)
Wyświetl post

Skąd ja to znam :rolleyes: Tyle ze powróciłem do niego po tygodniu przerwy :P
Program wcale nie taki trudny w skonfigurowaniu :). Poprostu b. duzo opcji i człowiek sie gubi. Program oceniam na 9/10. To -1 z powodu bardzo "standardowej" skórki.. mogła by być ona troche bardziej "wybajerowana" :P
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Ikona posta  Napisano 07 styczeń 2006, 14:52

Ostanio pojawiły się nowe i ciekawe bardzo wtyczki do Konnekta. Więcej na www.konnekt.info
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Ktoso the Ryba 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 38

Napisano 07 styczeń 2006, 17:48

Konnekt wymiata ;) Sprawdzałem nie jeden komunikator i konnekt wszystkie zostawia w tyle ;) Co do numeru ze skinem, że brzydki ;) Za to gg jest obrzydliwe ;) A po chwili pracy konnekt wygląda świetnie. Możliwości konfiguracji są naprawdę wielkie :)

10/10
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   pawkow 

• Jego excelencja
  • PipPip
  • Postów 933

Napisano 19 styczeń 2006, 16:14

Konnekt The Best
Wszystko co trzeba w nim mam, no i mój kochany Rid Satin. Polecałem go już nwielu oobom. Na początku problem stanowi konfiguracja wstępna, ale napisałem arta na ten temat i większości osób idzie dobrze :]
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   crooleeck 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 376

Napisano 21 styczeń 2006, 13:28

Użytkownik Ktoso the Ryba dnia 07.01.2006 18:48 napisał

Konnekt wymiata ;) Sprawdzałem nie jeden komunikator i konnekt wszystkie zostawia w tyle ;) Co do numeru ze skinem, że brzydki ;) Za to gg jest obrzydliwe ;) A po chwili pracy konnekt wygląda świetnie. Możliwości konfiguracji są naprawdę wielkie :)

10/10
Wyświetl post

Lammer powie że Konnekt jest zły... bo za dużo w nim opcji!! Naprawde dzisiaj gg poszło do kosza bo się przesiadłem na Konnekta i już pół godziny bawię sie w konfiguracje... teraz szukam dźwięków na stronie głównej, bo mi sie nie podobają standardowe. Konnekt jest lepszy niż Tlen, gg czy inne badziestwa...

//Edit: Jak ustawić żeby mi sie pojawiała info jak ktoś zminił statuc, bo teraz mi tylko ikonka mryga i dźwięk słysze...

Użytkownik crooleeck edytował ten post 21 styczeń 2006, 13:48

http://crooleeck.jogger.pl/
crooleeck, Asdef, Slavo, Petermechanic, nebeu i Uno jesteśmy na -> http://forum.pctown.pl/
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Ikona posta  Napisano 22 styczeń 2006, 20:30

Podzielam opinię, po to w końcu stworzyłem tego posta o tym świetnym programie...
Ostatnio były nawet testy w KŚ, ale Konnekt nie zajął 1 miejsca. Bo w chwili obecnej nie ma videokonfrerencji, na razie...
Nie wiem jak to zrobić, chyba cos tam w ustawieniach albo wtyczke taką status jakoś tak.

Użytkownik Mateusz 89 edytował ten post 24 styczeń 2006, 20:13

0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Mateusz 89 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 114

Napisano 24 styczeń 2006, 19:45

http://www.kplugins.net/plugins.xml - polecam przejrzeć listę plug-inów dużo zmian...
bo nie wszsytkie są dostepne od razu po pobraniu programu

Użytkownik Mateusz 89 edytował ten post 24 styczeń 2006, 19:47

0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   lukaszlew77 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 501

Napisano 28 styczeń 2006, 19:10

A mi ten program nie przypaadł do gustu. Jest dziwny, wygląd słaby, i najbardziej denerwowało mnie to, że nie mogłem ustawić, aby po uruchomieniu programu odrazu łączył się z siecią GG, tylko musiałem to wykonywać ręcznie. Ale domyślmy klient GG też jesł słaby. Według mnie najlepszym programem do obsługi tej sieci jest linuksowe KADU.
CELERON D 2,66, Abit IS7, 1 GB DDR 400 (2x256, 1x512) SINGLE :(, 200 GB WD Caviar, GeForce 7600GS DDR2. LG FLATRON L1718S, MS Windows XP Professional
0

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3