Komputer Świat Ekspert - Forum: Błąd serwera RPC - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Błąd serwera RPC

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:18

Witam!
Mam kłopot z zainstalowaniem drukarki (po wgraniu na nowo windowsa XP wcześniej drukarka działała bez kłopotu), wyskakuje mi cały czas błąd nie można zainstalować HP 845c błąd serwera RPC. Sterowniki mają podpis cyfrowy ale pewnie kłopot nie tkwi w sterownikach. Wielkie dzięki za pomoc.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:19

Zatem Start -> Uruchom -> services.msc i sprawdź czy usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) jest włączona, a tryb jej uruchamiania automatyczny jest.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:32

Wszystkie usługi związane z RPC są włączone i ustawione na automatycznie dodanie nowej drukarki też odpada bo pojawia się ten sam komunikat próbowałem już chyba wszystkich sztuczek przejrzałem wszystkie usługi i nic.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:33

Usługę Bufor wydruku też sprawdzałeś ?? Ma być uruchomiona i tryb uruchamiania na automatyczny ustationy.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:36

bufor jes też włączony to jes kłopot bo nawet linux ma kłopot z tą drukarką byłem z drukarką u kolegi i mu działała poprawnie
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:43

Włączony - ale czy tryb uruchamiania automatyczny jest ??
Start -> Uruchom -> eventvwr.msc i szukaj błędów.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:46

Tryb jest automatyczny prubowałem przestawiać ale to nic nie dało i aktualnie mam tryb automatyczny na buforze wydruku
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:56

Podgląd zdarzeń błędów nie wykazuje ?? Usługa Bufor wydruku wskazuje na plik %windir%\System32\Spoolsv.exe ?? Co masz w zaleznościach tej usługi ?? Być może trzeba by było zatrzymać ją i podmienić pliki spoolsv.exe i spoolss.dll na nowe wyciągnięte z instalki Windowsa poleceniem expand (wiecej w helpie systemowym o tym poleceniu, jak będzie expandował te pliki to zrób sobie wcześniej ich kopię zapasową). Popatrz na zakładke Logowanie tej usługi - powinno być zaznaczone "Lokalne konto systemowe" i "Zezwalaj na współdziałanie z pulpitem".
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:58

przejżałem komunikaty i nie widze tam żadnego błędu związanego z trukarką tylko jest z TCP/IP DHCP i CDROM jest jedno ostrzeżenie print tylko

"Sterownik drukarki Hewlett-Packard HP-GL/2 Plotter dla Windows NT x86 Version-3 został dodany lub zaktualizowany. Pliki:- PLOTTER.DLL, PLOTUI.DLL, HPGL2PEN.PCD, PLOTUI.HLP."

no i z tego powinno wynikać że moja drukarka powniia działać poprawnie chyba będę musiał jeszcze raz przeinstalować windowsa. :(
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 22 grudzień 2005, 16:52

Temat moża uzać za nieaktualny z tego powodu że jak dzisiaj włączyłem komputer to o dziwo drukarka sama sie zainstalowała i nie ma z nią żadnych kłopotów. Wielkie dzięki za okazną pomoc.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Hermes  : (19 kwiecień 2015 - 18:07) Mam w cholere płyt po Ekspercie - chce ktoś za symboliczne %%?
wojtek0569  : (26 marzec 2015 - 16:12) Odsyłamy wsztkich na: http://forum.komputerswiat.pl/
Wiciu  : (24 marzec 2015 - 20:44) Nie, smialo mozesz tez spamowac :-) sreacst
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:30) Czy tego forum nikt nie pilnuje? Nikt nie zauważył, że niejaki EdwinKt zaspamował całe forum jakimiś kiblami?
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:29) admin
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) no ale nic się nie zrobi już
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) @sinus, nieda się ukryć. :)
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:57) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:56) Siema, może ktoś pomóc wybrać, który z trzech programów zainstalować: http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/ ?
Hubot  : (18 luty 2015 - 21:00) Poda ktoś linka?
Hubot  : (18 luty 2015 - 20:59) Zna ktoś stronę oficjalną GG Alice gg:16?
Th0mas  : (18 luty 2015 - 00:03) Witam martwe forum.
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:31) kiedyś sporo się tu siedziało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:27) ostatnio szukałem czegoś w google i jeden z pierwszych wyników prowadził do tego forum, wtedy mi się o nim przypomniało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:26) zgadza się ;) ale firefox okazał się sprytniejszy i zapamiętał mi to nowe hasło :D
dawido90  : (13 luty 2015 - 14:32) @sinus86 Czasem nie Ty miałeś zmienić hasło na byle jakie i już się tu nie logować? :D
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Niedługo to forum zostanie połączone z forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Nie dało się upilnować bootów ponieważ jest ich zbyt dużo.
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP