Komputer Świat Ekspert - Forum: Błąd serwera RPC - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Błąd serwera RPC

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:18

Witam!
Mam kłopot z zainstalowaniem drukarki (po wgraniu na nowo windowsa XP wcześniej drukarka działała bez kłopotu), wyskakuje mi cały czas błąd nie można zainstalować HP 845c błąd serwera RPC. Sterowniki mają podpis cyfrowy ale pewnie kłopot nie tkwi w sterownikach. Wielkie dzięki za pomoc.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:19

Zatem Start -> Uruchom -> services.msc i sprawdź czy usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) jest włączona, a tryb jej uruchamiania automatyczny jest.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:32

Wszystkie usługi związane z RPC są włączone i ustawione na automatycznie dodanie nowej drukarki też odpada bo pojawia się ten sam komunikat próbowałem już chyba wszystkich sztuczek przejrzałem wszystkie usługi i nic.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:33

Usługę Bufor wydruku też sprawdzałeś ?? Ma być uruchomiona i tryb uruchamiania na automatyczny ustationy.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:36

bufor jes też włączony to jes kłopot bo nawet linux ma kłopot z tą drukarką byłem z drukarką u kolegi i mu działała poprawnie
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:43

Włączony - ale czy tryb uruchamiania automatyczny jest ??
Start -> Uruchom -> eventvwr.msc i szukaj błędów.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:46

Tryb jest automatyczny prubowałem przestawiać ale to nic nie dało i aktualnie mam tryb automatyczny na buforze wydruku
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:56

Podgląd zdarzeń błędów nie wykazuje ?? Usługa Bufor wydruku wskazuje na plik %windir%\System32\Spoolsv.exe ?? Co masz w zaleznościach tej usługi ?? Być może trzeba by było zatrzymać ją i podmienić pliki spoolsv.exe i spoolss.dll na nowe wyciągnięte z instalki Windowsa poleceniem expand (wiecej w helpie systemowym o tym poleceniu, jak będzie expandował te pliki to zrób sobie wcześniej ich kopię zapasową). Popatrz na zakładke Logowanie tej usługi - powinno być zaznaczone "Lokalne konto systemowe" i "Zezwalaj na współdziałanie z pulpitem".
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:58

przejżałem komunikaty i nie widze tam żadnego błędu związanego z trukarką tylko jest z TCP/IP DHCP i CDROM jest jedno ostrzeżenie print tylko

"Sterownik drukarki Hewlett-Packard HP-GL/2 Plotter dla Windows NT x86 Version-3 został dodany lub zaktualizowany. Pliki:- PLOTTER.DLL, PLOTUI.DLL, HPGL2PEN.PCD, PLOTUI.HLP."

no i z tego powinno wynikać że moja drukarka powniia działać poprawnie chyba będę musiał jeszcze raz przeinstalować windowsa. :(
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 22 grudzień 2005, 16:52

Temat moża uzać za nieaktualny z tego powodu że jak dzisiaj włączyłem komputer to o dziwo drukarka sama sie zainstalowała i nie ma z nią żadnych kłopotów. Wielkie dzięki za okazną pomoc.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP