Komputer Świat Ekspert - Forum: Błąd serwera RPC - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Błąd serwera RPC

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:18

Witam!
Mam kłopot z zainstalowaniem drukarki (po wgraniu na nowo windowsa XP wcześniej drukarka działała bez kłopotu), wyskakuje mi cały czas błąd nie można zainstalować HP 845c błąd serwera RPC. Sterowniki mają podpis cyfrowy ale pewnie kłopot nie tkwi w sterownikach. Wielkie dzięki za pomoc.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:19

Zatem Start -> Uruchom -> services.msc i sprawdź czy usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) jest włączona, a tryb jej uruchamiania automatyczny jest.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:32

Wszystkie usługi związane z RPC są włączone i ustawione na automatycznie dodanie nowej drukarki też odpada bo pojawia się ten sam komunikat próbowałem już chyba wszystkich sztuczek przejrzałem wszystkie usługi i nic.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:33

Usługę Bufor wydruku też sprawdzałeś ?? Ma być uruchomiona i tryb uruchamiania na automatyczny ustationy.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:36

bufor jes też włączony to jes kłopot bo nawet linux ma kłopot z tą drukarką byłem z drukarką u kolegi i mu działała poprawnie
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:43

Włączony - ale czy tryb uruchamiania automatyczny jest ??
Start -> Uruchom -> eventvwr.msc i szukaj błędów.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:46

Tryb jest automatyczny prubowałem przestawiać ale to nic nie dało i aktualnie mam tryb automatyczny na buforze wydruku
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:56

Podgląd zdarzeń błędów nie wykazuje ?? Usługa Bufor wydruku wskazuje na plik %windir%\System32\Spoolsv.exe ?? Co masz w zaleznościach tej usługi ?? Być może trzeba by było zatrzymać ją i podmienić pliki spoolsv.exe i spoolss.dll na nowe wyciągnięte z instalki Windowsa poleceniem expand (wiecej w helpie systemowym o tym poleceniu, jak będzie expandował te pliki to zrób sobie wcześniej ich kopię zapasową). Popatrz na zakładke Logowanie tej usługi - powinno być zaznaczone "Lokalne konto systemowe" i "Zezwalaj na współdziałanie z pulpitem".
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 21 grudzień 2005, 17:58

przejżałem komunikaty i nie widze tam żadnego błędu związanego z trukarką tylko jest z TCP/IP DHCP i CDROM jest jedno ostrzeżenie print tylko

"Sterownik drukarki Hewlett-Packard HP-GL/2 Plotter dla Windows NT x86 Version-3 został dodany lub zaktualizowany. Pliki:- PLOTTER.DLL, PLOTUI.DLL, HPGL2PEN.PCD, PLOTUI.HLP."

no i z tego powinno wynikać że moja drukarka powniia działać poprawnie chyba będę musiał jeszcze raz przeinstalować windowsa. :(
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   rejkan83 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 166
  • Rejestracja: 21-grudzień 05

Napisano 22 grudzień 2005, 16:52

Temat moża uzać za nieaktualny z tego powodu że jak dzisiaj włączyłem komputer to o dziwo drukarka sama sie zainstalowała i nie ma z nią żadnych kłopotów. Wielkie dzięki za okazną pomoc.
Nie wierz w cuda polegaj na nich :)
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
dawido90  : (14 grudzień 2014 - 08:25) również pozdrawia ;)
Uno  : (09 grudzień 2014 - 12:53) I ja pozdrawiam :)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) pozdrawiam dziadków :))))
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) elitarne forum przestało istniec ;)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) nudy nudy :))) nic sie nie zmieniło
wojtek0569  : (04 grudzień 2014 - 22:19) Bywa :D
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:57) Nie wiedziałem, że tu jeszcze zajrzę ;) Masa czasu...
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:51) ohoho, widzę jeszcze są ludzie ze starej ekipy! :D
wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP