Co sądzicie o wulgaryzmach?
Napisano 22 grudzień 2005, 17:43
Dlatego pytam Was: co sądzicie o wulgaryzmach, przeklinaniu i tym podobnych kwestiach? Proszę jednocześnie moderatora o zgodę na publikację zdobytego materiału na mojej stronie.
Napisano 22 grudzień 2005, 17:49
Napisano 22 grudzień 2005, 18:53
www.garocin.pl - Słupski Garażowy Festiwal Muzyczny (W tym roku nie może zabraknąć tu Ciebie)
Me on Last.fm KSE on Last.fm
Napisano 22 grudzień 2005, 19:05
A co do Twojej akcji to nie wróżę jej żadnego powodzenia, bo ktoś używajaćy nie cenzuralnych wyrazów nie przestanie tego robić. I nie wiem w jaki sposób chciałbyś walczyć z wulgarymami na stronach.
A używanie niektórych wulagaryzmów czasem jest uzasadniona, ponieważ czasem wyrazy cenzuralne w tym kontekście zmieniają wypowiedź w bardzo smieszną.
Napisano 22 grudzień 2005, 19:24
reasumująć - pozerstwo, prymitywność i karygodne szczeniackie zachowanie... :D
Użytkownik Asdef edytował ten post 22 grudzień 2005, 19:27
http://imstacja.pl <- zapraszam do sluchania radia z muzyka niezależną zero komerchy!
Forum PC Town
Magazyn wolnego oprogramowania INSERT wydanie 1
Napisano 22 grudzień 2005, 19:39
PS: Ja ciągle próbuje wyzwolić się od tego nałogu ale tak już w to wsiąkłem, że nie potrafię.
Napisano 22 grudzień 2005, 19:43
Użytkownik Asdef dnia 22.12.2005 20:24 napisał
lol As masz powolanie na ksiedza przekonales mnie ;-)
wulgaryzmy hmmmm nie ma nic ciekawego w nich a jednach ich sie uzywa ;] wszystko w malych ilosciach jest dobre, mi tam nie przeszkadza jak ktos zarzucic od czasu do czasu jakims epitetem ale znam ludzi ktorzy co drugie slowo to epitecik i to juz jest LEKKA przesada co za duzo to nie zdrowo :P
ja tylko nie toleruje w zadnym stopniu wulgaryzmow u dziewczyn a tak to spoko luzik oczywiscie w malych ilosciach :-)
Napisano 22 grudzień 2005, 19:48
PS rozumiem że moherowy berecik masz już kupiony :D
Napisano 22 grudzień 2005, 19:54
Użytkownik Nivek dnia 22.12.2005 19:43 napisał
chyba nie, mnie chodzi o klniecie zamiast przecinka, albo jak zabraknie słowa..
bo takie jak się wkurzę to chyba każdy zapuszcza wiąchę...
Ps. a jeżli chodzi o dziwczyny to az mi zal... wcale nie rozmawiam z takimi...
Użytkownik Asdef edytował ten post 22 grudzień 2005, 19:58
http://imstacja.pl <- zapraszam do sluchania radia z muzyka niezależną zero komerchy!
Forum PC Town
Magazyn wolnego oprogramowania INSERT wydanie 1
Napisano 22 grudzień 2005, 20:10
Życzę ci takiej popularności jak akcji BykomStop...
Wikipedia - wolne źródło informacji. w:pl:Wikipedysta:Dodek
JID: dodek@jabber.org GG: 3115686 WWW: http://dodecki.blogspot.com/
Napisano 22 grudzień 2005, 20:15
Napisano 22 grudzień 2005, 20:23
Napisano 22 grudzień 2005, 20:52
Napisano 23 grudzień 2005, 06:42
Napisano 23 grudzień 2005, 08:35
Najgorsze jest to że dziewczyny dla szpanu klną, piją i palą
I często takie są ładne a ja już z takimi trzymać nie chce.
Napisano 23 grudzień 2005, 08:43
Napisano 23 grudzień 2005, 08:57
A co do akcji... to wielki bezsens
Hab’ keine Lust mich zu wiegen... Hab’ keine Lust im Fett zu liegen
Mir ist kalt, so kalt... Mir ist kalt
Rammstein - Keine Lust [Reise Reise]
Napisano 23 grudzień 2005, 09:21
Użytkownik Doniu1 dnia 23.12.2005 9:57 napisał
Może i masz racje, ale ja jednak uważam osoby używające wulgarnych słów za margines społeczny bez względu na ich wykształcenie czy status społeczny.
Niestety ale takie są wady demokracji że nawet ludzie wywodzący się z marginesu mogą mieć tytuł doktora.
Użytkownik Igor edytował ten post 23 grudzień 2005, 09:23
Napisano 23 grudzień 2005, 12:09
Użytkownik Igor dnia 23.12.2005 11:21 napisał
Źle rozumiesz margines społeczny -
Margines społeczny (pot. kryminaliści, pasożyty, męty społeczne) - nieliczna i mało znacząca warstwa społeczeństwa wyeliminowana z niego lub niezdolna do przetrwania w nim ze względu na nieprzestrzeganie przyjętych norm i zwyczajów.
Cechują ją problemy takie jak przestępczość, alkoholizm, uzależnienie od narkotyków, analfabetyzm, bieda etc. Ludzie z marginesu społecznego są zazwyczaj bezrobotni i źle wykształceni, pochodzą ze wsi, małych miasteczek lub biednych, robotniczych dzielnic miast. Często odrzucają pomoc socjalną lub przeznaczają ją na cele inne niż wynika to z ogólnego założenia.
Żródło: wikipedia.org
A poza tym nie wmówisz mi że przez całe swoje zycie nie użyłeś ani jednego przekleńśtwa, bo to jest nie możliwe.
W demokracji powiadzasz, a w innych ustrojach to nie??!! A co ma wykształcenie ludzi do ustroju państwa w którym żyją. W PRL było wileu profesorów, a o PRAWDZIWEJ demokracji nie mogło być mowy.
Użytkownik lukaszlew77 edytował ten post 23 grudzień 2005, 12:09
Napisano 23 grudzień 2005, 12:13
Użytkownik Igor dnia 23.12.2005 9:21 napisał
chodzi ci o to, że jak ktoś się urodził w jakiejś pijackiej rodzinie to nie ma prawa na człowieka wyjść czy jak?
a co do akcji to jeden wielki lol xD jak ci się chce to walcz ;] sam klnę - ale nie zamiast przecinka ;] jak się wkurzę (WF ^^)
Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 23 grudzień 2005, 12:14
Napisano 23 grudzień 2005, 12:29
Użytkownik lukaszlew77 dnia 23.12.2005 13:09 napisał
Margines społeczny (pot. kryminaliści, pasożyty, męty społeczne) - nieliczna i mało znacząca warstwa społeczeństwa wyeliminowana z niego lub niezdolna do przetrwania w nim ze względu na nieprzestrzeganie przyjętych norm i zwyczajów.
Cechują ją problemy takie jak przestępczość, alkoholizm, uzależnienie od narkotyków, analfabetyzm, bieda etc.
Poza tym cechuje ich też używanie niecenzuralnych słów. To jest oczywiste że analfabeci, itp czyli ludzie, którzy mało czytają mają niewielki zasób słów i aby wyrazić swoje emocje muszą posługiwać się słowami niecenzuralnymi. Jest takie określenie jak "podwórkowa łacina". To jest własnie język tych kryminalistów i męt społecznych.
Cytat
Nie zamierzam nikomu nic wmawiać. Faktem jest że nikt nie słyszał z moich ust żadnego przekleństwa. Nie chcesz to nie wierz. Twoja sprawa.
Cytat
W czasach gdy królowie panowali zwykłe pospólstwo nie miało dostępu do książek. To byli prości ludzi i raczej nie mieli realnych szans na zmianę swojego statusu. Klasa wyższa dobrze pilnowała aby żaden prostak nie trafił do ich grona. Ludzie z wyższych sfer interesowali się sztuką, prawdziwą muzyką, literaturą, znali po kilka języków. Bywali mecenasami sztuki. Tacy ludzie w przeciwieństwie do tych z niższych sfer gdzie szerzyła się kradzież, napady, itp. nie używali niecenzuralnych słów gdyż mieli wystarczająco bogaty zasób słownictwa aby zastąpić wulgaryzmy innymi określeniami.
Zawsze najbardziej niecenzuralny język mieli kryminaliści i nadal tak jest.
Napisano 23 grudzień 2005, 13:16
Użytkownik Igor dnia 23.12.2005 12:29 napisał

To proponuje poczytać 13 księge Pana Tadeusza lub Królewnę Piz..linę A. Fredry. W jego czasach było więcej tego typu utworów i nie pisał je żaden margines społeczny tylko wykształceni ludzie. To czy się przekleństw używa nie zależy od tego ile znasz słów tylko bardziej od wychowania.
Napisano 23 grudzień 2005, 13:44
Wulgaryzmy istnieją, więc istanieją po to aby ich używać. Czy myślisz, że jeśli ktoś Cie np. napadnie i mu powiesz "Przepraszam, ale sądzę iż ten napad nie jest w porządku. Prosze zostaw mnie w spokoju" zadziała? Bo ja bym wybrał jednak drugi wariant odpowiedzi w takiej sytuacji. Skoro to takie marginalne to czemu jest tyle słowników wulagryzmów hmm? A po to aby wiedzieć kiedy takowych użyć... a nie żeby mieć lekture do herbaty i wpajać sobie urojenia, że to margines.
Ja przeklinam, a to że dla jakiegoś Igora z forum będe marginesem obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg...
P.S
Zapewne wielu z Was czytało też artykuł prof. Miodka na temat najpopularniejszego przekleństwa...
Mark Twain.
Napisano 23 grudzień 2005, 13:51
Użytkownik lisz55 dnia 23.12.2005 14:16 napisał
Dobre
A tak na poważnie to tych utworów nie napisali ani Mickiewicz, ani Fredro tylko właśnie margines społeczny.
Napisano 23 grudzień 2005, 14:20
Użytkownik lisz55 dnia 23.12.2005 13:16 napisał
Dziwne, ale nie wierzę, że oni to napisali. Dlaczego? A jakie są na to dowody? To może ja napiszę podobny tekst, podpiszę Lech Ka... tfu, od dzisiaj nie można
Wikipedia - wolne źródło informacji. w:pl:Wikipedysta:Dodek
JID: dodek@jabber.org GG: 3115686 WWW: http://dodecki.blogspot.com/
Napisano 23 grudzień 2005, 18:35
Forum tradycjonalistów: http://aod.kewlnet.int.pl
Napisano 23 grudzień 2005, 18:44
Użytkownik Igor dnia 23.12.2005 14:29 napisał

I co uważasz, że było dobrze, bo według mnie NIE!
PS. Moim zdaniem dyskusja ta nie ma sensu, więc najrozsądniejszą rzeczą byłoby zamknięcie tego tematu.
Napisano 23 grudzień 2005, 18:57
Użytkownik Igor dnia 23.12.2005 12:29 napisał

do tego się nie myli miesiącami a królowie mieli po kilka zamków bo do kominka srali.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty