Użytkownik Security edytował ten post 17 styczeń 2006, 14:28
Programy szpiegujące
Napisano 16 styczeń 2006, 20:55
Wersja: 1.8 PL
Nowe opcje: Wysuwane menu start, kanał RSS,
#0 Bot Reklamowy
#0 Bot Reklamowy
Napisano 16 styczeń 2006, 21:13
Użytkownik Security dnia 16.01.2006 21:55 napisał

Jeśli jesteś w sieci sprawdź czy ktoś ma dostęp do twojego kompa (może on Ci coś wgrywa).
Najlepiej sprawdź czy nie masz otwartego jakiegoś portu, bo może ktoś wgrywa ci aplikacje szpiegowskie przez telnet.
Wypisz nazwy wszystkich programów których nie znasz i wpisuj je pojedyńczo w Google, może znajdziesz jakieś przydatne informacjie.
Jeżeli posiadasz Windowsa XP, to sprawdź czy masz Service Packa 2.
#0 Bot Reklamowy
Napisano 16 styczeń 2006, 21:14
Service Pack 2, oraz wszystkie uaktualnienia
Raport:
Brak
Użytkownik Security edytował ten post 16 styczeń 2006, 21:22
Napisano 16 styczeń 2006, 21:30
Użytkownik Security dnia 16.01.2006 22:14 napisał
Wow. Jeszcze przed chwilą był tu kilku stronowy raport. Po co go wyedytowałeś?ps. To, że teraz masz wszytkie łatki nie oznacza, że miałeś je podczas zainfekowania komputera.
Napisano 17 styczeń 2006, 14:15
:excl: :excl: :excl: I nie wiem czy tak wolno, ale niektóre spewary skasowałem ręcznie :excl: :excl: :excl:
Nie odpisujcie na ten post, ponieważ nie chce potem pisać nowej wiadomości, bo za 20 minut powinienem zamieścić nowy raport. Tą zeedetyju, a poznacie to po zielonej buźce obok nazwy tematu.
Jak widać liczba zmalała, bo kasowanie ręczne jest chyba najlepsze
Spyware:Cookie/FastClick Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\OPTIMUS\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\a7s38cv1.default\cookies.txt[]
Spyware:Cookie/SpyLog Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\Piotrek\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\6ywoxgpa.default\cookies.txt[]
Spyware:Cookie/2o7.net Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@2o7[1].txt
Spyware:Cookie/YieldManager Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@ad.yieldmanager[1].txt
Spyware:Cookie/Com.com Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@ads.clickad.com[2].txt
Spyware:Cookie/Adserver Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@adserver.o2[1].txt
Spyware:Cookie/Adserver Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@adserver[1].txt
Spyware:Cookie/adstat Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@adstat.4u[1].txt
Spyware:Cookie/Doubleclick Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@doubleclick[1].txt
Spyware:Cookie/FastClick Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@fastclick[2].txt
Spyware:Cookie/Statcounter Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@statcounter[2].txt
Spyware:Cookie/Tradedoubler Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Cookies\romdor@tradedoubler[2].txt
Spyware:Cookie/Adserver Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\RomDor\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\2ondqj0k.default\cookies.txt[]
Spyware:Cookie/YieldManager Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\WojPiotr\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\av5r6hz2.Orland\cookies.txt[]
Adware:Adware/CWS.Searchmeup Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\WojPiotr\Dane aplikacji\Sun\Java\Deployment\cache\javapi\v1.0\jar\java.jar- 5d45dd39-68d7e603.zip[GetAccess.class]
Adware:Adware/CWS.Searchmeup Nie wyleczalny C:\Documents and Settings\WojPiotr\Dane aplikacji\Sun\Java\Deployment\cache\javapi\v1.0\jar\java.jar- 5d45dd39-68d7e603.zip[Installer.class]
Użytkownik Security edytował ten post 17 styczeń 2006, 14:27
Napisano 17 styczeń 2006, 14:34
Co do ciasteczek możesz sobie ustawić aby IE/FireFox pytał oczy zapisać dane ciasteczko - wtedy sam będziesz decydował czy ma się zapisać czy nie, ale IMO szybko Ci się to znudzi - zwłaszcza, że zasadniczych zagrożeń tego typu rzeczy nie niosą ze sobą ...
Napisano 17 styczeń 2006, 14:37
Czyli dwóch ostatnich nie mogę kasować ręcznie, bo mogę coś zniszczyć, ale jako ciekawostkę powiem, że od kilku dni pisało mi, że mam coś nie tak z Javą, czy to może mieć coś wspólnego z Spyware?
Napisano 17 styczeń 2006, 14:44
Użytkownik Security dnia 17.01.2006 14:37 napisał
Eee tam
Użytkownik Security dnia 17.01.2006 14:37 napisał
Te dwa ostatnie możesz wykasować ręcznie - wszak masz ścieżki i nazwy plików
A co do Javy - nie będę zgadywał co się dzieje ... Może najpierw usuń te dwa pliki/oczyść cache Javy i sprawdź czy się poprawi - jeżeli nie, to opisz dokładnie co się dzieje ...
Napisano 17 styczeń 2006, 16:26
Użytkownik Security dnia 16.01.2006 21:55 napisał

Nie wiem czy juz usunales ten spyware ale jezeli nie to sprobuj go sobie usunac programem "Spybot Search & Destroy". Specjalizuje sie on w wyszukiwaniu i usuwaniu jakichkolwiek programow szpiegujacych na kompie. Wiec jezeli faktycznie ten spyware istnieje to powinien go wykryc i usunac. Moja kolezanka miala nie dawno duzo koni trojanskich, wirusow i spyware'u i dalem jej ten program i prawdopodobnie on usunal jej to wszystko z kompa i z rejestru systemowego i system chodzi jej teraz bez zastrzezen
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty