Komputer Świat Ekspert - Forum: AVG FREE - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

AVG FREE paranoja totalna

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Bartas 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 651

Ikona posta  Napisano 22 styczeń 2006, 16:29

Przeskanowałem kompa AVG Free 7.X z najnowszą aktualizacją bazy wirusów. I teraz tak:
- wykrył 3
- nie usunął ich, nie mógł

Postanowiłem przeskanować pandą online. Wyniki były następujące:
- 6 wirusów
- 67 programów szpiegujących
- 2 narzędzia hakerskie
- 4 dialery
w sumie 79 plików a AVG wykrył tylko 3. Co to jest? Jaja jakieś czy co? Musiałem ręcznie usuwać pliki, bo AVG mał, że nie wykrył to jeszcze te 3 co wykrył to nie usunął..... paranoja jakaś....

Użytkownik Bartas edytował ten post 19 maj 2006, 18:03

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 128

Napisano 22 styczeń 2006, 18:02

AVG nie wykrywa programow szpiegujacych a jak nie masz modemu to dialerow sie nie boisz
Pentium 4 3,0Ghz Asus P4P800SE 1Gb ram 250Gb sata + 80Gb ata Yuan Radeon 9600 128bm 128bit dvd-\+rw liteon
Mój Vortal o najnowszych systemach operacyjnych (także testowych) i nowych technologiach: http://OSBeta.org
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   crooleeck 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 376

Napisano 23 styczeń 2006, 13:33

Tak korzystałem z niego przez pewien czas... a potem zainstalowałem pandę i zgacha!! Koło 50 plików z wiruchami!! Więcej już tego nie zainstaluje, nie polecam nikomu...
http://crooleeck.jogger.pl/
crooleeck, Asdef, Slavo, Petermechanic, nebeu i Uno jesteśmy na -> http://forum.pctown.pl/
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   .:dR@kE:. 

• o[~] qnɥsɐʞ | kashub [~]o
  • PipPip
  • Postów 738

Napisano 23 styczeń 2006, 13:34

Polecam zdecydowanie Avast!
Dobry, polski, darmowy, często aktualizowany!
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kiperoman 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 715

Napisano 30 styczeń 2006, 14:13

Ja tam mam AVG bo przynajmniej kompa nie muli.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   crooleeck 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 376

Napisano 01 luty 2006, 12:50

Użytkownik kiperoman dnia 30.01.2006 15:13 napisał

Ja tam mam AVG bo przynajmniej kompa nie muli.
Wyświetl post

Kompa nie muli, ale wirusy grasują i na hdd bez problemu nie zauważone wpadają...
crooleeck, Asdef, Slavo, Petermechanic, nebeu i Uno jesteśmy na -> http://forum.pctown.pl/
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Mathew 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1195

Napisano 01 luty 2006, 13:02

Użytkownik .:DR@kE:. dnia 23.01.2006 13:34 napisał

Polecam zdecydowanie Avast!
Dobry, polski, darmowy, często aktualizowany!
Wyświetl post

Avast jest polski? Jest po polsku!
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   phrodo 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 3

Napisano 06 luty 2006, 01:41

Witam!!!
Jestem rozczarowany takim programem , nie zwalnia kompa to fakt ale dzeki za AVG Free. Jest słaby i cięki jak .....
CZESC
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   unicorn@ 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 37

Napisano 09 luty 2006, 12:24

A najzabawniejsze, że po przejściu z AVG na Pandę odnajdujesz nowe nie odkryte...i w następnym też, np. z Pandy na Avasta-> Panda nie wykrywa sporo starszych trojanów..
Avast nie wykrywa nowszych...Z Avasta na Kaspersky, nod32, bitdefender czy Dr Web...
NAjlepiej zainstalować ktoregoś z tych 4 ostatnich i dodać skaner Fprota aby "sprawdzać"swojego antyvira ;-)
Ps. Skaner pod Dosem, więcej:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=57087
Zresztą nie oszukujmy się to free.. choć np Avast free czy BitDefender free Edition są o niebo lepsze.
Zapraszam na forum Odkurzacza-> http://www.odkurzacz.o7.pl
Podejrzewasz wirusa? Daj loga! http://cybertrash.o7.pl
Jest czas na łowienie ryb i czas na suszenie sieci.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   SZK 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 876

Napisano 10 luty 2006, 14:52

Użytkownik crooleeck dnia 23.01.2006 15:33 napisał

Tak korzystałem z niego przez pewien czas... a potem zainstalowałem pandę i zgacha!! Koło 50 plików z wiruchami!! Więcej już tego nie zainstaluje, nie polecam nikomu...
Wyświetl post

Panda raczej też nie jest najlepsza, z mojego doświadczenia wime że muli kompa :P
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   publicmasta 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 167

Napisano 11 luty 2006, 02:14

Użytkownik crooleeck dnia 01.02.2006 14:50 napisał

Kompa nie muli, ale wirusy grasują i na hdd bez problemu nie zauważone wpadają...
Wyświetl post

A ja AVG uzywam juz od kilku lat (bedzie ze cztery) i co? NIGDY nie mialem zadnego problemu z wirusami. Czasem skanuje kompa skanerem online i nic mi nie znajduje.
A AVG ma jedna pzewage nad wszystkimi pozostalymi. Jest bardzo szybki. I powtarzam - NIGDY nie mialem problemow z wirusami.
Avasta sprobowalem dwa razy powodowany artykulami. I co? Po trzech godzinach skanowania mialem przeskanowane 20% z partycji C. Tak sie sklada ze to moja najmniejsza partycja. Ma 7GB. Czyli przeskanowal okolo 1,4GB. Zostalo mu do zeskanowania jeszcze 90GB:) Czyli trwalo by to okolo 90/1,4=64 * 3 = 192 godziny.
A komputer przy tym tak spowolnil ze NIC nie dalo sie zrobic.
Dzieki za takiego antywira, co mi wirusy wygoni, ale cale zycie nic nie bede mogl na komputerze zrobic, bo tylko bede w kolko czekal na zakonczenie skanowania.
--
Czy Google płacą ci za reklamę? Nie? To dlaczego wszystkich tam odsyłasz? Ciągłe uparte odsyłanie wszystkich ze wszystkim na Google potrafi obniżyć poziom forum do dna.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   fernandez 

• 150% normy
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1965

Napisano 11 luty 2006, 10:57

Użytkownik publicmasta dnia 11.02.2006 4:14 napisał

A AVG  ma jedna pzewage nad wszystkimi pozostalymi. Jest bardzo szybki. I powtarzam - NIGDY nie mialem problemow z wirusami.
Wyświetl post

nie pisz glupot , prosze :>
to nie jest zaden plus ze jest szybki :P a co do tego ze nie maszp roblemow z wirusami to powiem tyle - MASZ SZCZESCIE! (...ale predzej czy pozniej)
BTW jesli sie uzywa internetu tylko do stron typu WP i ONET to nawet firewalla nie potrzeba :P
ja uzywam NODa - wiem ze jest cienki w usuwaniu wirusow, ale ja wole zapobiegac dostania sie wirusom niz potem miec dziury w windowie po wykasowanych plikach i powiazaniach :P a w tym NOD jes naprawde dobry :)
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• naturalny bez konserwantów
  • PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 11 luty 2006, 11:01

Użytkownik fernandez dnia 11.02.2006 10:57 napisał

NODa - wiem ze jest cienki w usuwaniu wirusow, ale ja wole zapobiegac dostania sie wirusom niz potem miec dziury w windowie po wykasowanych plikach i powiazaniach :P a w tym NOD jes naprawde dobry :)
Wyświetl post

ph... sam jesteś cieńki w usuwaniu wirusów ^^ nod jednym z lepszych antywirusów jest, do tego bardzo mało pamięciożerny :)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   borkol 

• virtualny
  • Pip
  • Postów 192

Napisano 11 luty 2006, 11:26

Ok jezeli macie takie super doswiadczenia z antyvirami to moze opiszecie jakis "dobry" program,zdania na ich temat jak widze sa podzielone ja uzywam Nortona 2005 i muli mi kompa takze chcial bym go zmienic,ale na jaki?
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   crooleeck 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 376

Napisano 11 luty 2006, 16:16

Borkol to zależy od gustu... nie ma ideału... ja jestem za Pandą, a z NOD'em mam złe wspomnienia...
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   a7v8x 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 50

Napisano 11 luty 2006, 16:27

Chłopaki ... nie ma idealnego programu antywirusowego i twierdzenie, że jest jest spowodowane chyba jakąś ... chorobą psychiczną.
Ale ... jednym z najskuteczniejszych antywirów jest Panda, DR WEB, .. może Kasperski, z tym że Panda strasznie muli kompa, ponieważ ma bardzo rozbudowaną Heurystykę, czyli wykrywania wirusów, które jeszcze ... nie powstały. Ma jeszcze jedną świetną rzecz - zajebisty Firewall, bo ten z windowsa SP2, to se można wsadzić w ... wiecie gdzie.

Co do NODa, to jest trochę cienki, natomiast jest najszybszy z opisanych przez Was. Jest najszybszy, ponieważ napisany jest w kodzie maszynowym (bezpośrednio). Natomiast ilość wykrywanych przez niego wirusów ... pozostawia wiele do życzenia. działa jednak świetnie w rozległych firmowych sieciach, jako dodatkowe zabezpieczenie wewnątrz lanu.

Pozdrawiam

ps. Zapomniałem o Nortonie - był dobry kilka lat temu i niech tak zostanie

Użytkownik a7v8x edytował ten post 11 luty 2006, 16:30

0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   borkol 

• virtualny
  • Pip
  • Postów 192

Napisano 11 luty 2006, 17:25

Elo,wlasnie wywalilem nortona2005 i zainstalowalem avasta,a jako firewalla zainstalowalem agnitum odrazu system przyspieszyl :)
mysle ze bedzie ok ;)

Pozdrawiam. ^_^
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   publicmasta 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 167

Napisano 11 luty 2006, 22:24

Użytkownik fernandez dnia 11.02.2006 12:57 napisał

to nie jest zaden plus ze jest szybki :P a co do tego ze nie maszp roblemow z wirusami to powiem tyle - MASZ SZCZESCIE! (...ale predzej czy pozniej)
BTW jesli sie uzywa internetu tylko do stron typu WP i ONET to nawet firewalla nie potrzeba :P
ja uzywam NODa - wiem ze jest cienki w usuwaniu wirusow, ale ja wole zapobiegac dostania sie wirusom niz potem miec dziury w windowie po wykasowanych plikach i powiazaniach :P a w tym NOD jes naprawde dobry :)
Wyświetl post

Szczescie przez cztery lata? Sam sobie odpowiedz, kto tu pisze gupoty.
Co do tego, do czego ja uzywam internetu... W ulubionych w przegladarce mam kilkaset stron, ktore odwiedzam, dostaje codziennie kilkaset maili (w ktorych 95% to spam, ale nie uzywam programow antyspamowych, bo zbyt czesto blokuja na przyklad maile rejestracyjne). W tych mailach bardzo czesto sa wirusy, ale AVG je zawsze blokuje. Regularnie jestem obecny na wielu grupach newsowych i forach dyskusyjnych, Uzywam p2p, GG, tlena, Skypa, i programow, o ktorych tu pewnie prawie nikt nie slyszal (na przyklad Hello). Mam wlasne fora dyskusyjne, przez dlugi czas mialem wlasny serwer www z php, cgi i mySQL, i serwer Ftp (wlasciwie caly czas mam tylko wylaczony)... itd itd itd...
Uzywam firewalla wbudowanego w Winde bo uwazam, ze jest najlepszy. A jednak wirusy mnie nie zjadly. Jak sie pojawily blaster i sasser to oczywiscie zaczely mi wylaczac kompa, ale poradzilem sobie z nimi w kilka minut. BEZ porad :) ale i bez AVG :) Kiedys uzywalem Nortona. Ale kiedy po jego odinstalowaniu zobaczylem, jak mi system przyspieszyl, to go wyzucilem do smieci (doslownie:) i teraz jade TYLKO na AVG i systemowym firewallu. Do poczty uzywam Bata, do stron www Firefoxa, do newsow Thunderbirda. W ogole nie mam skonfigurowanego Outlooka expressa, a Internet explorera uzywam tylko w ostatecznosci, jak Firefox nie chce mi czegos wyswietlic. Ot cala tajemnica.
--
Czy Google płacą ci za reklamę? Nie? To dlaczego wszystkich tam odsyłasz? Ciągłe uparte odsyłanie wszystkich ze wszystkim na Google potrafi obniżyć poziom forum do dna.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   fernandez 

• 150% normy
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1965

Napisano 12 luty 2006, 10:26

Użytkownik crooleeck dnia 11.02.2006 18:16 napisał

Borkol to zależy od gustu... nie ma ideału... ja jestem za Pandą, a z NOD'em mam złe wspomnienia...
Wyświetl post

mysle ze to odpowiedz godna uwagi - kazdy uzywa czego chce i jak chce, w zaleznosci co robi na kompie i w necie!!
niejednemu pryzpasuje AVG, niejednmu Norton, a niejednemu np NOD :P
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   publicmasta 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 167

Napisano 12 luty 2006, 12:59

I z tym sie zgadzam w calej rozciaglosci :)
--
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   remlus 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1467

Napisano 13 luty 2006, 17:19

Popieram publicmast (co to za nick??? :) ). Uzywam AVG i żadnych problemów z wirusami nie mam już od dawna. W testach może zbyt dobrze nie wypada, ale ze strony praktycznej nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, a o co więcej może chodzić? Tych którzy polecają pandzię to... no dobra sami się przekonają :) .
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   a7v8x 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 50

Napisano 17 luty 2006, 22:18

Użytkownik remlus dnia 13.02.2006 18:19 napisał

Popieram publicmast (co to za nick???  :) ). Uzywam AVG i żadnych problemów z wirusami nie mam już od dawna. W testach może zbyt dobrze nie wypada, ale ze strony praktycznej nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, a o co więcej może chodzić? Tych którzy polecają pandzię to... no dobra sami się przekonają :) .
Wyświetl post

Remlus - najważniejsze jest to, żeby antywira zainstalować zaraz po zainstalowaniu windy i wtedy, nawet najgorszy antywir (z wymienionych wyżej) poradzi sobie, oczywiście z zachowaniem przez użytkownika odpowiednich restrykcji.

A co do Pandy - to muszę Ci odpowiedzieć, że używam od ponad 2 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów. Ale też żadko pracuję w sieci na użytkowniku o uprawnieniach admina. Nigdy nie używam i nie będę używał IE i outlooka.
A tak w ogóle to wolę używać ... Linuksa, więc ... resztę można przemilczeć.

pozdro
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   rammstein 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 179

Napisano 19 luty 2006, 12:19

AVG to ... kupka !! Nienawidze go. Mam go w budzie i jest pelno wirow a Informatyk utrzymuje ze to jeden z najlepszych :D Kto go uczyl ?? :D:D:D

Ja uzywam NOD-a32 - Niektorych wirow fakt usunac nie moze ale dobrze wykrywa i dzieki temu moge je usunac jakos inaczej :)

Lubie jeszcze avasta! 4.6 Pro - Jest 10% gorszy od NOD-a.

A najlepszy jak dla mnie to MKS 2005 :) - Tyle ze przymula lekko...
Redaktor Ittechblog.pl
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Kyniu 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 20

Napisano 04 marzec 2006, 13:24

Ja tam używam AntyVir free i niedługo przesiadam się na Pande i jest happy :)
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Avenger 

• ~Trust and Betrayal~
  • PipPip
  • Postów 758

Napisano 11 marzec 2006, 14:55

Użytkownik fernandez dnia 11.02.2006 12:57 napisał

nie pisz glupot , prosze :>
Wyświetl post

Oj to nie jest kwestia szczęścia :mad: . Ja używam AVG i nie miałem probłemów z kompem. Rok bez wirusów,trojanów itp.
jeśli jednak coś by mi się miało stać to skaner mksvira z głowy.
~Final Fantasy 7 : Advent Children~ One Winged Angel
~Kotoko~ Being
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   robek401 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 3

Napisano 05 kwiecień 2006, 11:49

Jeśli się instaluje jakiś program to trzeba poznać jego możliwości i nie wymagać wiecej niz potrafi:)
Panda to komercyjny progam wykrywający nie tylko wirusy ale także spyware, adware i wiele innych zagrożeń.
Jeśli chce sie już porównywać no to trzeba by prównać wersję Trialową AVG7 z wersja Trialową Pandy.Takie porównanie miało by sens:). Avg free może byc dobra alternatywą dla starszych kompów. Trzeba mieć jednak swiadomość że było by konieczne zainstalowanie firewalla, no i jakiegoś dobrego programu do spyware i adware. Mysle że dla użytkownika który nie lata po stronach ze zwiększonym zawirusowaniem:) to może wystarczyć!
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Bartus_swdn 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 19 kwiecień 2006, 06:20

Użytkownik Grejpfrut14 dnia 11.02.2006 12:01 napisał

ph... sam jesteś cieńki w usuwaniu wirusów ^^ nod jednym z lepszych antywirusów jest, do tego bardzo mało pamięciożerny :)
Wyświetl post

Jak masz 2003 :D

Użytkownik borkol dnia 11.02.2006 12:26 napisał

Ok jezeli macie takie super doswiadczenia z antyvirami to moze opiszecie jakis "dobry" program,zdania na ich temat jak widze sa podzielone ja uzywam Nortona 2005 i muli mi kompa takze chcial bym go zmienic,ale na jaki?
Wyświetl post

Zmień go na 2003.Mało pamięci zabiera i mało procka ^_^

A co do programu AVG FREE to on jest bardzo słaby ale i tak nie ma idealnego AV :(

Użytkownik Bartus_swdn edytował ten post 19 kwiecień 2006, 06:20

0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   publicmasta 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 167

Napisano 23 kwiecień 2006, 21:40

Użytkownik Bartus_swdn dnia 19.04.2006 8:20 napisał

A co do programu AVG FREE to on jest bardzo słaby ale i tak nie ma idealnego AV :(
Wyświetl post

Hehehe. To dlaczego ja go uzywam od kilku lat (juz na bodajze czwartym komputerze) i nigdy nie mialem problemow z wirusami? W ogole z systemem? Nortona mialem raz. I W zyciu nie zainstaluje po raz drugi.
--
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Bartus_swdn 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 116

Napisano 26 kwiecień 2006, 07:50

Użytkownik publicmasta dnia 23.04.2006 22:40 napisał

Hehehe. To dlaczego ja go uzywam od kilku lat (juz na bodajze czwartym komputerze) i nigdy nie mialem problemow z wirusami? W ogole z systemem? Nortona mialem raz. I W zyciu nie zainstaluje po raz drugi.
Wyświetl post

Te nowsze wersje Nortona są coraz gorsze
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   DJ Kokos 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 21

Napisano 28 kwiecień 2006, 21:18

Lepszy jest AVG Professional a ten darmowy jest daremny nie polecam :(
0

• 2 stron +
  • 1