Komputer Świat Ekspert - Forum: Błąd 0502 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Błąd 0502 Nowy tusz i Lexmark X5150

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 01 marzec 2006, 18:57

Problem jest taki,ze dzisiaj kupiłem sobie nowy tusz czarny a kolorowy mam stary.
Wszystko cacy podłączyłem tusz do uchwytów i pisze mi,żeby wcisnac opjce Kolor-stary a Czarny-nowy no to tak zrobiłem i pojawia sie komunikat na drukareczce zeby wydrukowac strone kalibracyjna,wiec robie to i za chwile pojawia sie błąd 0502 na wyswietlaczu drukarki.Co to za błąd nie wiem,ale prosi mnie zebym sprawdził prawidłowosc umieszczenia tuszu w uchwytach i zobaczył czy nic nie stoi im na drodze podczas poruszania.Wszystko sprawdzam i jest git.
Napisałem juz do LEXMARKA ale narazie odpowiedzi nie ma.

Dodatkowo nie wiem czemu pojawiaja sie plamy tuszu czarnego bodajze na kartkach papieru i takze w samej drukarce.O co chodzi.Jezeli chodzi o czyszczenie dyszy i innych rzeczy tego rodzaju to jak je uruchamiam to chce drukowac strone a nie moze bo wywala ten błąd.

CO ROBIC??????? :rip: :surprise:

Tusz oryginał do tego Lexmarka oczywiscie
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 01 marzec 2006, 19:10

jaki lexmark? dokładnie przepisz błąd z windy
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 02 marzec 2006, 07:13

Dokładnie to jest LEXMARK X5150 Urządzenie wielofunkcyjne.

A błąd z windy dokładnie jest taki:

BŁĄD PRZESUWU UCHWYTU!
1.Wyłącz drukarkę
2.Otwórz pokrywę
3.Upewnij się,że:
-Naboje znajdują się na swoim miejscu.
-Żadne przedmioty nie blokują ich ruchu
4.Zamknij pokrywę.
5.Włącz drukarkę
6.Ponów zadanie drukowania

Powiem jeszcze raz,dokładnie zrobiłem tak jak w opisie i jeszcze raz wyjmowałem tusze i ponownie je wkładałem w te uchwyty.Tusz kolorowy jest stary a drukarka widzi jakby był pełny a nie ma go prawie wogóle.Tusz czarny jest nowy oryginalny i sz..ta nie chce drukowac.Wogóle zostaje taka mała plamka tuszu zawsze w tym samym miejscu.
A co może blokować te uchwyty na ich drodze bo ja nie wiem, niby działa wszystko ok,ale jednak na początku są jakies trzy dziwne dzwięki i za chwile drukuje moze z 3cm kartki i obcina prawie o połowe napisy a pózniej jest ten błąd i wyrzuca mi kartkę.

Mam doła bo w następnym tygodniu mam próbną maturę i nie mam drukarki do ściągawek a nawet kurde nie wiem gdzie można lexmarka oddać w Lublinie do serwisu :(
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 02 marzec 2006, 08:46

Hmm dziwne , też mam podobny model ze skanerem i jak zmieniałem tusze to po włożeniu pojemnika tusz powracał w pierwotne miejsce , następnie podawałem programowi sterującemu który tusz jest nowy ,robiłem czyszczenie dysz , zrobiłem kalibrację i było ok. , sprawdź czy czasem nie zamieniłeś tuszu kolorowego z czarnym miejscami .Przed wkładaniem pojemników anuluj wszystkie zadania czy to drukowania czy skanowania .Jeżeli nie pomoże nic , od instaluj lexmarka i jego aplikacje i sprawdź jak się zachowa.
sprawdz tez ta stronke http://www.lexmark.pl

Użytkownik dj_olsen edytował ten post 02 marzec 2006, 13:01

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 06 marzec 2006, 12:29

Oczywiscie oddałem drukarke do serwisu i nie mogli tego zrobic bo nie wiedzą co jest grane.Jednak cos ruszyło z moim problemem,mianowicie wsadziłem z powrotem stary tusz czarny i co sie okazało,że znów pojawia się ten problem ale z kolorem juz go nie ma.Powiedzieli mi przez telefon spece od drukarek Lexmark,że to wina tuszu i zeby przemyc styki spirytusem,sądzicie,że to moze pomóc?

Czy są jakies programy do Lexmarka żeby zainstalować nowy tusz,bo teraz tez są jaja mianowicie chodzi o to,że nie mam ani czarnego ani koloru a wyswietla mi że pojemniczki są pełne :unsure: .
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 06 marzec 2006, 15:06

nie znam lepszych fachowców od nich http://www.druknet.pl/
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   JacekPiotr 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1
  • Rejestracja: 16-marzec 06

Napisano 16 marzec 2006, 07:50

Użytkownik Przemas111 dnia 02.03.2006 7:13 napisał

Dokładnie to jest LEXMARK X5150 Urządzenie wielofunkcyjne.

A błąd z windy dokładnie jest taki:

BŁĄD PRZESUWU UCHWYTU!
1.Wyłącz drukarkę
2.Otwórz pokrywę
3.Upewnij się,że:
  -Naboje znajdują się na swoim miejscu.
  -Żadne przedmioty nie blokują ich ruchu
4.Zamknij pokrywę.
5.Włącz drukarkę
6.Ponów zadanie drukowania

Powiem jeszcze raz,dokładnie zrobiłem tak jak w opisie i jeszcze raz wyjmowałem tusze i ponownie je wkładałem w te uchwyty.Tusz kolorowy jest stary a drukarka widzi jakby był pełny a nie ma go prawie wogóle.Tusz czarny jest nowy oryginalny i sz..ta nie chce drukowac.Wogóle zostaje taka mała plamka tuszu zawsze w tym samym miejscu.
A co może blokować te uchwyty na ich drodze bo ja nie wiem, niby działa wszystko ok,ale jednak na początku są jakies trzy dziwne dzwięki i za chwile drukuje moze z 3cm kartki i obcina prawie o połowe napisy a pózniej jest ten błąd i wyrzuca mi kartkę.

Mam doła bo w następnym tygodniu mam próbną maturę i nie mam drukarki do ściągawek a nawet kurde nie wiem gdzie można lexmarka oddać w Lublinie do serwisu :(
Wyświetl post


Mam dokładnie taki sam problem z błędem 0502 w urządzeniu wielofunkcyjnym lexmark X5150. Czy udało rozwiązać się ten problem? Oddawałem sprzęt do serwisu i też nie udało się im tego zrobić.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 01 kwiecień 2006, 11:52

Nom dostałem cynk od serwisu Lexmarka,że nalezy w takiej sytuacji przeczyscic całą drukarkę i jest tam tez taka cienka przezroczysta siateczka po której poruszają sie uchwyty z tuszem.Wszystko przeczysciłem jak nalezy a dokładniej spirytusem,razem z tą siateczką i wiecie co?Kopiuje normalnie ale drukowac nie drukuje-znów ten błąd.

Jezeli ktos chce sie dowiedziec,gdzie jest serwis dobry w Lublinie do drukarek Lexmark to moge powiedziec,bo sam ją tam zawiozłem i powiedzieli,że na bank naprawią bo wiedzą co jest nie tak,poniewaz juz nie raz to samo urządzenie naprawiali z tym błędem.

Jak dowiem sie co było przyczyną to dam znać jak problem sie rozwiąze. ;)
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

OldShaterhan  : (02 luty 2014 - 20:26) zobaczymy :P
przemek89k  : (31 styczeń 2014 - 16:19) mam nadzieję, że będzie już ok ;)
OldShaterhan  : (22 styczeń 2014 - 22:07) I znowu naśmiecone :/
przemek89k  : (08 styczeń 2014 - 12:58) No i forum posprzątane :)
Wiciu  : (16 grudzień 2013 - 20:34) U mnie to już Dyszka @Sauron :-)
dawido90  : (17 listopad 2013 - 09:54) lofix to ogólnie była legenda tego forum :D @Herk Ty jej nie miałeś gdziś zapisanej?
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:54) Niedługo będzie 9 lat odkąd jestem tutaj na forum. Masakra :)
sauron  : (13 listopad 2013 - 12:53) Pamiętam jak kiedyś zrobił się spam w jednym temacie w dziale "o forum". Wszystko działo się w nocy, przez parę godzin userzy nabili kilkanaście stron tematu. Rano lofix wpadł i wywarnował pół forum. To były czasy :)
_Herkules_  : (10 listopad 2013 - 12:24) no gdzie galeria LOLi ;)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) pozdrowienia dla wszystkich, w sumie możemy się zobaczyć na dobrych programach jak coś :)
GBM  : (06 listopad 2013 - 16:32) Jasne kominy, ale mnie tu dawno nie było :) - a forum jak forum, dalej umiera ;]
neo5628  : (16 październik 2013 - 17:22) help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/158068-problem-tooltip/ PLS
dawido90  : (09 wrzesień 2013 - 11:23) Do tego przydała by się galeria LOLi czy jak się ona nazywała. Pamięc już zawodzi ;)
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:29) [url="http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/"]i paczka chusteczek do tego :D[/url]
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) i paczka chusteczek do tego :D
_Herkules_  : (06 wrzesień 2013 - 21:28) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/157330-kto-to-jeszcze-pamieta/
Piotrek18  : (06 lipiec 2013 - 10:07) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/156156-problem-z-uruchomieniem-komputera/page__p__909371#entry909371 proszę o pomoc
TomkoV  : (08 czerwiec 2013 - 15:50) czy ktos z moderatorow moze zajrzec dzialu z grami ?
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:21) Ekspert umarł na amen, a ja dowiedziałem się o tym ostatni. Napisałem e-mail do redakcji z chęcia współpracy w postaci napisania artykułu, a tu dostaję e-mail że ekspert nie wyuchodzi od dwóch lat. Fail po całej lini :D
tomek10861  : (08 maj 2013 - 09:19) Witam witam :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP