Komputer Świat Ekspert - Forum: Błąd 0502 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Błąd 0502 Nowy tusz i Lexmark X5150

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 01 marzec 2006, 18:57

Problem jest taki,ze dzisiaj kupiłem sobie nowy tusz czarny a kolorowy mam stary.
Wszystko cacy podłączyłem tusz do uchwytów i pisze mi,żeby wcisnac opjce Kolor-stary a Czarny-nowy no to tak zrobiłem i pojawia sie komunikat na drukareczce zeby wydrukowac strone kalibracyjna,wiec robie to i za chwile pojawia sie błąd 0502 na wyswietlaczu drukarki.Co to za błąd nie wiem,ale prosi mnie zebym sprawdził prawidłowosc umieszczenia tuszu w uchwytach i zobaczył czy nic nie stoi im na drodze podczas poruszania.Wszystko sprawdzam i jest git.
Napisałem juz do LEXMARKA ale narazie odpowiedzi nie ma.

Dodatkowo nie wiem czemu pojawiaja sie plamy tuszu czarnego bodajze na kartkach papieru i takze w samej drukarce.O co chodzi.Jezeli chodzi o czyszczenie dyszy i innych rzeczy tego rodzaju to jak je uruchamiam to chce drukowac strone a nie moze bo wywala ten błąd.

CO ROBIC??????? :rip: :surprise:

Tusz oryginał do tego Lexmarka oczywiscie
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 01 marzec 2006, 19:10

jaki lexmark? dokładnie przepisz błąd z windy
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 02 marzec 2006, 07:13

Dokładnie to jest LEXMARK X5150 Urządzenie wielofunkcyjne.

A błąd z windy dokładnie jest taki:

BŁĄD PRZESUWU UCHWYTU!
1.Wyłącz drukarkę
2.Otwórz pokrywę
3.Upewnij się,że:
-Naboje znajdują się na swoim miejscu.
-Żadne przedmioty nie blokują ich ruchu
4.Zamknij pokrywę.
5.Włącz drukarkę
6.Ponów zadanie drukowania

Powiem jeszcze raz,dokładnie zrobiłem tak jak w opisie i jeszcze raz wyjmowałem tusze i ponownie je wkładałem w te uchwyty.Tusz kolorowy jest stary a drukarka widzi jakby był pełny a nie ma go prawie wogóle.Tusz czarny jest nowy oryginalny i sz..ta nie chce drukowac.Wogóle zostaje taka mała plamka tuszu zawsze w tym samym miejscu.
A co może blokować te uchwyty na ich drodze bo ja nie wiem, niby działa wszystko ok,ale jednak na początku są jakies trzy dziwne dzwięki i za chwile drukuje moze z 3cm kartki i obcina prawie o połowe napisy a pózniej jest ten błąd i wyrzuca mi kartkę.

Mam doła bo w następnym tygodniu mam próbną maturę i nie mam drukarki do ściągawek a nawet kurde nie wiem gdzie można lexmarka oddać w Lublinie do serwisu :(
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 02 marzec 2006, 08:46

Hmm dziwne , też mam podobny model ze skanerem i jak zmieniałem tusze to po włożeniu pojemnika tusz powracał w pierwotne miejsce , następnie podawałem programowi sterującemu który tusz jest nowy ,robiłem czyszczenie dysz , zrobiłem kalibrację i było ok. , sprawdź czy czasem nie zamieniłeś tuszu kolorowego z czarnym miejscami .Przed wkładaniem pojemników anuluj wszystkie zadania czy to drukowania czy skanowania .Jeżeli nie pomoże nic , od instaluj lexmarka i jego aplikacje i sprawdź jak się zachowa.
sprawdz tez ta stronke http://www.lexmark.pl

Użytkownik dj_olsen edytował ten post 02 marzec 2006, 13:01

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 06 marzec 2006, 12:29

Oczywiscie oddałem drukarke do serwisu i nie mogli tego zrobic bo nie wiedzą co jest grane.Jednak cos ruszyło z moim problemem,mianowicie wsadziłem z powrotem stary tusz czarny i co sie okazało,że znów pojawia się ten problem ale z kolorem juz go nie ma.Powiedzieli mi przez telefon spece od drukarek Lexmark,że to wina tuszu i zeby przemyc styki spirytusem,sądzicie,że to moze pomóc?

Czy są jakies programy do Lexmarka żeby zainstalować nowy tusz,bo teraz tez są jaja mianowicie chodzi o to,że nie mam ani czarnego ani koloru a wyswietla mi że pojemniczki są pełne :unsure: .
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   dj_olsen 

  • Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2487
  • Rejestracja: 31-grudzień 04

Napisano 06 marzec 2006, 15:06

nie znam lepszych fachowców od nich http://www.druknet.pl/
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   JacekPiotr 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1
  • Rejestracja: 16-marzec 06

Napisano 16 marzec 2006, 07:50

Użytkownik Przemas111 dnia 02.03.2006 7:13 napisał

Dokładnie to jest LEXMARK X5150 Urządzenie wielofunkcyjne.

A błąd z windy dokładnie jest taki:

BŁĄD PRZESUWU UCHWYTU!
1.Wyłącz drukarkę
2.Otwórz pokrywę
3.Upewnij się,że:
  -Naboje znajdują się na swoim miejscu.
  -Żadne przedmioty nie blokują ich ruchu
4.Zamknij pokrywę.
5.Włącz drukarkę
6.Ponów zadanie drukowania

Powiem jeszcze raz,dokładnie zrobiłem tak jak w opisie i jeszcze raz wyjmowałem tusze i ponownie je wkładałem w te uchwyty.Tusz kolorowy jest stary a drukarka widzi jakby był pełny a nie ma go prawie wogóle.Tusz czarny jest nowy oryginalny i sz..ta nie chce drukowac.Wogóle zostaje taka mała plamka tuszu zawsze w tym samym miejscu.
A co może blokować te uchwyty na ich drodze bo ja nie wiem, niby działa wszystko ok,ale jednak na początku są jakies trzy dziwne dzwięki i za chwile drukuje moze z 3cm kartki i obcina prawie o połowe napisy a pózniej jest ten błąd i wyrzuca mi kartkę.

Mam doła bo w następnym tygodniu mam próbną maturę i nie mam drukarki do ściągawek a nawet kurde nie wiem gdzie można lexmarka oddać w Lublinie do serwisu :(
Wyświetl post


Mam dokładnie taki sam problem z błędem 0502 w urządzeniu wielofunkcyjnym lexmark X5150. Czy udało rozwiązać się ten problem? Oddawałem sprzęt do serwisu i też nie udało się im tego zrobić.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemas111 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 386
  • Rejestracja: 12-czerwiec 05

Napisano 01 kwiecień 2006, 11:52

Nom dostałem cynk od serwisu Lexmarka,że nalezy w takiej sytuacji przeczyscic całą drukarkę i jest tam tez taka cienka przezroczysta siateczka po której poruszają sie uchwyty z tuszem.Wszystko przeczysciłem jak nalezy a dokładniej spirytusem,razem z tą siateczką i wiecie co?Kopiuje normalnie ale drukowac nie drukuje-znów ten błąd.

Jezeli ktos chce sie dowiedziec,gdzie jest serwis dobry w Lublinie do drukarek Lexmark to moge powiedziec,bo sam ją tam zawiozłem i powiedzieli,że na bank naprawią bo wiedzą co jest nie tak,poniewaz juz nie raz to samo urządzenie naprawiali z tym błędem.

Jak dowiem sie co było przyczyną to dam znać jak problem sie rozwiąze. ;)
C2D E8400 4,0Ghz Cooled by Mugen/2x2GB OCZ Reaper 800@965Mhz/DFI X38 T2RS LT+Thermalright HR05-SLI/2x4850Radeon Cooled by Accelero S2 +2x12cm Revoltec&Acutake CROSSFIRE/820GB WD Caviar 5000AAKS/Tagan 600W u26 X-ieye/Pioneer DV216 DVD-RW/HD AUDIO/Cooler Master CM690Dominator z oknem/Pane CoolDrive4/Samsung 24" T240 HD Full HD/32"LG TV/Klawiatura Razer Tarantula/myszka A4Tech X750BF
Wentyli razem w budzie:7x12cm/2x8cm/1x4cm
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) A ja nadal będę tu zaglądał :))
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) Minęło tyyyyle lat
wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP