Komputer Świat Ekspert - Forum: Co jest ? Widows czy Komp - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Co jest ? Widows czy Komp

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Krowamowa 

• Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 7

Napisano 24 październik 2003, 21:43

Więc tak sprawa jest nastepujaca !
Wywala mnie na pultpit gdy che w cos pograc mam tak po 5 minutach gry w jaka kolweig gre np. counter-strike, Waracraft 3, Age of Empire 2, i koniec musz urchamiac komputer ponownie bo jakchcewlaczyc jakis porgram to mi wyskuje bląd.Strasznie mnie to wszytko wnerwia jest tak zawwsze nawed po formacie! Z counter-strike to jest najgorzej gdy nie wywalinie na pulpit to mi sie blad counter-strike.exe pokazuje ! lub niebiskie keran (milosciny windowsa chyba znaja ten obraz).Czy jest na to jakies lekarstwo moze ja porostu źle instaluje te gry :o
Statystyki mojego kompa to :
Athlon 1700+
GeForce 2 Mx/400
40 Gb
256 ram
plyta glowna Asus
i juz :D

Gupi komp :|
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Falcon_Lines 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 26

Napisano 24 październik 2003, 23:53

Mam 2 rady tzn. 3. Zeskanować ScanDiskiem wszystkie dyski na standardowym a później jakimś AntyVirem (polecam NAV 2003) też przeskanować wszystkie dyski a jak to nie wystarczy to trzeba jeszcze raz ScanDiskiem przejechać tylko że tym razem gruntowym !! a jak już to nie pomoże to nie wiem może masz wirusa który nie jest wykrywalny albo coś !!

-----------------------
..:: www.site.at.prv.pl ::..
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   obionek 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 388

Napisano 25 październik 2003, 10:10

cytat:
Falcon_Lines napisał:

Mam 2 rady tzn. 3. Zeskanować ScanDiskiem wszystkie dyski na standardowym a później jakimś AntyVirem (polecam NAV 2003) też przeskanować wszystkie dyski a jak to nie wystarczy to trzeba jeszcze raz ScanDiskiem przejechać tylko że tym razem gruntowym !! a jak już to nie pomoże to nie wiem może masz wirusa który nie jest wykrywalny albo coś !!

scandisk to tu raczej nie pomoze, ale antywirus to pierwszy krok, proponuje Norton windoctor jezeli masz dostep kolega mial kiedys podobny problem Windoctor pomogł. Btw jaki to windows? niech zgadne 98f ?:)

LoUd and PrOuD member
Nevillon Team #31337
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   daniel 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 139

Napisano 25 październik 2003, 10:34

Zainstaluj najnowsze sterowniki do chipsetu płyty głównej. Masz pewnie VIA (4 in 1):
http://www.viaarena.com/?PageID=2
lub nVIDIA (nForce):
http://www.nvidia.co...ers/drivers.asp
Upewnij się który chipset masz w instrukcji obsługi lub na stronie producenta.
Ze strony nvidii którą wyżej podałem ściągnij też stery do katry graficznej.
Zainstaluj też najnowsze DirectX:
http://www.microsoft.com/downloads/details...ef-5eab5c851cf5
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   alex007 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 191

Napisano 25 październik 2003, 12:26

sprubuj z nortonem disc doctor:D

Alex
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Spine 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 84

Napisano 25 październik 2003, 13:23

Jeszcze przeleć sobie kompa Nortonem WinDoctorem :)

www: www.mkpl.prv.pl
mail: ssspine@go2.pl
GG: 5229533
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   cracker 

• -_-
  • PipPip
  • Postów 936

Napisano 25 październik 2003, 15:14

Problemem moze byc takze... zasilanie - sprawdz wszystkie kable i zasilacz (byc moze jest szurniety).

::: OTX ::: GG# 6220822 ::: ICQ# 159188854 ::. :. .. .
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Krowamowa 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 7

Napisano 25 październik 2003, 20:23

O wirusie nie moze byc mowy .Mam tak nawed po formacie ! A zreszta codzinie skanuje kompa :twisted:!

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Gall Anonim 

• Kronikarz
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 1410

Napisano 26 październik 2003, 10:12

cytat:
Krowamowa napisał:

Wywala mnie na pultpit gdy che w cos pograc mam tak po 5 minutach gry w jaka kolweig gre np. counter-strike, Waracraft 3, Age of Empire 2, i koniec musz urchamiac komputer ponownie bo jakchcewlaczyc jakis porgram to mi wyskuje bląd.Strasznie mnie to wszytko wnerwia jest tak zawwsze nawed po formacie! Z counter-strike to jest najgorzej gdy nie wywalinie na pulpit to mi sie blad counter-strike.exe pokazuje ! lub niebiskie keran (milosciny windowsa chyba znaja ten obraz).Czy jest na to jakies lekarstwo moze ja porostu źle instaluje te gry :o
Athlon 1700+
GeForce 2 Mx/400
40 Gb
256 ram
plyta glowna Asus

A czy te gry chodziły Ci kiedyś na tym sprzęcie :?

Program bez bugów to czyste lamerstwo :D
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Krowamowa 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 7

Napisano 26 październik 2003, 19:24

Smigaly ze szok :lol:

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Kornholio 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 6

Napisano 29 październik 2003, 09:59

moim zdaniem to kwestia sterow od plyty glownej, ewentualnie grafa o czym zreszta juz wspominal daniel. Kiedys dawno temu mialem ten sam problem jak kupilem komputer i sie okazalo ze panowie w serwisie zapomnieli zainstalowac czego trzeba.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Steryd 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 120

Napisano 30 październik 2003, 10:47

cytat:
Krowamowa napisał:

Athlon 1700+
GeForce 2 Mx/400
40 Gb
256 ram
plyta glowna Asus

A nie masz czasem karty TV (tunera)? Albo nie wymieniałeś jakiejś części w kompie? Spróbuj nie instalować zbędnych programów.

Steryd
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   azbestian 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 78

Napisano 30 październik 2003, 17:45

A nie masz przypadkiem windows XP?? Bo ja miałem podobyny problem...
"Zadlne wywoływanie procedury zostało nieoczekiwanie przerwane" i w ciągu mminuty przymusowy restarcik :](*,) i tak średnio co kilka kilkanaście minut!!!!
Jeśli tak to twój numer seryjny xp znajduje się na czarnej liście Microsoftu, i żadych łatek nie możesz zainstalować - przykro mi :lol:

seba
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Favex 

• ???
  • PipPip
  • Postów 708

Napisano 30 październik 2003, 19:14

cytat:
azbestian napisał:

A nie masz przypadkiem windows XP?? Bo ja miałem podobyny problem...
"Zadlne wywoływanie procedury zostało nieoczekiwanie przerwane" i w ciągu mminuty przymusowy restarcik :](*,) i tak średnio co kilka kilkanaście minut!!!!
Jeśli tak to twój numer seryjny xp znajduje się na czarnej liście Microsoftu, i żadych łatek nie możesz zainstalować - przykro mi :lol:

Azbestian, opisałeś sposób działania wirusa WormBlast (zresztą łatwo to sprawdzić - jeżeli odłączysz się do sieci i problem zniknie, to znaczy że to ten wirus). Nie pomoże tu żadne skanowanie, bo wirus korzysta z luki w systemie XP. Ąciągnij sobie łatkę ze strony Microsoftu, zainstaluj, wtedy przeskanuj antywirusem i będzie ok. Łatkę możesz zainstalować bez względu na to, skąd masz numer seryjny!

Pozdrawiam i zapraszam na *** www.windowsik.prv.pl ***

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   azbestian 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 78

Napisano 31 październik 2003, 08:56

cytat:
Favex napisał:
...
Azbestian, opisałeś sposób działania wirusa WormBlast (zresztą łatwo to sprawdzić - jeżeli odłączysz się do sieci i problem zniknie, to znaczy że to ten wirus). Nie pomoże tu żadne skanowanie, bo wirus korzysta z luki w systemie XP. Ąciągnij sobie łatkę ze strony Microsoftu, zainstaluj, wtedy przeskanuj antywirusem i będzie ok. Łatkę możesz zainstalować bez względu na to, skąd masz numer seryjny!

Pozdrawiam i zapraszam na *** www.windowsik.prv.pl ***

Qurde... Naprawde nie wiedziałem, na początku też mi się wydawało że to wirus ale po przeskanowaniu Mks i Nortonem stwierdziłem że jednak nie....
Thnx za rade przyda się

seba
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   azbestian 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 78

Napisano 31 październik 2003, 17:53

Przesiadłem się na Windows 2000 i mam przeczucie że siedzi nadal, na stronie Microsoftu znalazłem łatkę do XP a jak wywalić go z 2000

seba
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   azbestian 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 78

Napisano 31 październik 2003, 17:56

Sorki nie aktualne już znalazłem

seba
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Krowamowa 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 7

Napisano 04 listopad 2003, 01:00

aktulaizacja strownikow nic nie dała... hmm nie wiem co robic i :cry:
i inne wasz porady tesh nie virow non , grania non :lame:

0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   -qki- 

• The Chosen One
  • PipPip
  • Postów 550

Napisano 07 listopad 2003, 01:25

rozkręc obudowe i zobacz czy ci wiatraczki się kręcą.
może oprostu ci się cpu lub gpu grzeje. ja tez mialem tai problem jak mialem za cienką kartę która pomimo ze miała duży radiator i szybki i szybki radiator niedawała rady coponiektórym grom i tyle;]pozatym wyczyść z kurzu radiatory i wogóle wszystko wewnątrz;] tylko nie rurą od odkurzacza :) uwierz na słowo:> najlepiej sprężonym powietrzem.

-----------------
there is no spoon
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Krowamowa 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 7

Napisano 07 listopad 2003, 21:15

hehe mam 2 wiatraczki ltorer sie kręcą zreszta mam otwartą obudowe a kurzu to mam prawie wogle ale pomysł z sprężonym powietrzem nie jestem zły tylko zkąd takie przyząd mam mieć ;)

0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁEK 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 897

Napisano 07 listopad 2003, 21:33

Zależy też od systemu. Jeżeli masz WindowsME, radzę zmienić i zabezpieczyć.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   -qki- 

• The Chosen One
  • PipPip
  • Postów 550

Napisano 07 listopad 2003, 23:38

sprezone powietrze jest w normalnych opakowaniach tak jak dezodorant...kuić można to w wiekszosci hiermarketów chyba...

-----------------
..::Everything That Has A Beginning, Has An End::..
:: If We Have To Get Out Lives-We Give Them HELL Befor We DO!!! ::
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Ov3rR1DE 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 4

Napisano 08 listopad 2003, 14:15

Moim zdaniem wina lezy w chipsecie, chlodzeniu albo procku. Moj kumpel ma Athlona XP 1700+ i tez mu sie gierki wieszaja co chwilke. Zmienil Chipset i problemy sie skonczyly.

P.S Odradzam od Win[ciach]a !!! Lepiej installnij Linuxa lub FreeBSD btw usmialem sie po pachy jak zpbaczylem ze ktos polecal ScanDiska :>

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Krowamowa 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 7

Napisano 09 listopad 2003, 17:30

Chipset - tylko który :shock: a Windows wiadmom ze sux .. lepiej meci linux'sa tylko trzeba go mieć ...

0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   TouchThis 

• Only Human
  • Pip
  • Postów 494

Napisano 11 listopad 2003, 13:29

Mam najlepszy sposób na kompy (przetestowany).

1.Otworzyć któregoś windowsa w domu
2.Przynieść komputer
3.Wywalić komputer przez windowsa
4.Zamknąć windowsa bo zimno leci do domu
5.Cieszyć się, że po kłopocie

:cheesy::cheesy::cheesy::cheesy:

A tak na prawdę to pojęcia nie wiem co to wreszcie może być.

http://4programmers....le.html?id=1204 - AFS 1.9.0.5

Mam immunitet wszystkiego na DYS.
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   boryssek 

• Sex, Drugs and PHP
  • PipPip
  • Postów 740

Napisano 11 listopad 2003, 17:26

Gdyby ten problem dotyczył mojego kompa niezależnie jaki mam system albo jaki sprzęt odrazu robiłbym format po formacie powinno być ok a jeśli nic nie da to kup nowego kompa:cheesy::!

tu borysek100
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Krowamowa 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 7

Napisano 12 listopad 2003, 15:02

Hehe kocham takie porady zrob format kiedy ja mowie wczesnije ze tak po fraomacie zawsze jest :D albo dobre sa typu kup komp....A tak poważnie TouchThis miałeś troche racji z tym windowsa znaczy sie moj proble juz sie rozwizal przez przypadek 8) moja karta graficzna przegrzewała sie przez przypadek dotknolem ja i sie poparzyłem wysnuałem ze powina być slchodzona wiec musz otwierać okno (dopuki nie kupie wiatraczka :D )i w pokoju jest strasznie zimno mam szron na klawiaturze :P

Thx za chęci mozna zamknać post :)

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrek82 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 28

Napisano 17 listopad 2003, 21:53

To nie komp... Windowsowi coś odwala. Bill Gates się odzywa. Jeżeli już śnił Ci się niebieski ekran, to wywal płytkę za okno i przegraj nową od kolegi :)

piotrek82
piotrekpmj@wp.pl
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Edas 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 884

Napisano 19 listopad 2003, 21:26

Naucz się pisać po polsku!!!:x A tak do rzeczy.
Sformatuj porządnie dysk i zainstaluj inny system operacyjny. Każdy oprócz tego który masz

ed=przemek
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Cień 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 280

Napisano 14 grudzień 2003, 23:14

cytat:
daniel napisał:

Zainstaluj najnowsze sterowniki do chipsetu płyty głównej. Masz pewnie VIA (4 in 1):
http://www.viaarena.com/?PageID=2
lub nVIDIA (nForce):
http://www.nvidia.co...ers/drivers.asp
Upewnij się który chipset masz w instrukcji obsługi lub na stronie producenta.
Ze strony nvidii którą wyżej podałem ściągnij też stery do katry graficznej.
Zainstaluj też najnowsze DirectX:
http://www.microsoft.com/downloads/details...ef-5eab5c851cf5

8)Mysle ze najbiższy prawdy jest ten kolega. Ale przed instalacja sprawdź czego nie zainstalowałeś. Zrobic to możesz wpisując start/ uruchom : dxdiag. Tu w oknie Narzedzi diagnostycznych przejdź do zakładki " ekran" i sprawdź czy masz włączone wszystkie funkcje. Jesli jakiejs brakuje lub wystepuja problemy musisz albo zainstalować sterowniki do chipsetu albo skorzystac z zakładki"wiecej pomocy " :twisted:

amator linux-a
gg:1564987
0

• 2 stron +
  • 1
  • 2