Komputer Świat Ekspert - Forum: Laptop się nie włącza - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Laptop się nie włącza

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   DragOOn_PL 

  • >>> South Park Fan <<<
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 482
  • Rejestracja: 09-maj 05

Napisano 15 maj 2006, 18:39

Mój znajomy ma taki problemik z laptopem: Nie włącza się. Zasilacz jest sprawny, bateria też. Wszystko zaczęło się od momentu, gdy oddał go znajomemu do przeglądu - on mu sformatował dsyk, wgrał xp i jak mu dał spowrotem to już się nie włącza. Próbowałem go na samym zasilaczu odpaić - nie idzie, innym zasilaczem też. Jakieś pomysły?
"- Oh My God ! They killed Kenny !
- You bastard !"
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Asdef 

  • defragmentator mózgów
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2943
  • Rejestracja: 14-styczeń 04

Napisano 15 maj 2006, 18:49

Użytkownik DragOOn_PL dnia 15.05.2006 18:39 napisał

Mój znajomy ma taki problemik z laptopem: Nie włącza się. Zasilacz jest sprawny, bateria też. Wszystko zaczęło się od momentu, gdy oddał go znajomemu do przeglądu - on mu sformatował dsyk, wgrał xp i jak mu dał spowrotem to już się nie włącza. Próbowałem go na samym zasilaczu odpaić - nie idzie, innym zasilaczem też. Jakieś pomysły?
Wyświetl post

bezpieczcnik wymien

PS. co to znaczy nie włącza się? - nawet diosy sie nie palą ??
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   DragOOn_PL 

  • >>> South Park Fan <<<
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 482
  • Rejestracja: 09-maj 05

Napisano 15 maj 2006, 18:52

Przy włożonej baterii i podłączonym zasilaczu świeci się dioda ładowania, ale i tak powinien pójść na samym zasilaczu, a nie idzie. Gdzie ten bezpiecznik?
"- Oh My God ! They killed Kenny !
- You bastard !"
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Asdef 

  • defragmentator mózgów
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2943
  • Rejestracja: 14-styczeń 04

Napisano 15 maj 2006, 18:53

Użytkownik DragOOn_PL dnia 15.05.2006 18:52 napisał

Przy włożonej baterii i podłączonym zasilaczu świeci się dioda ładowania, ale i tak powinien pójść na samym zasilaczu, a nie idzie. Gdzie ten bezpiecznik?
Wyświetl post

w srodku zapewne...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   DragOOn_PL 

  • >>> South Park Fan <<<
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 482
  • Rejestracja: 09-maj 05

Napisano 15 maj 2006, 18:54

A możę bardziej konkretnie? W okolicach czego?
"- Oh My God ! They killed Kenny !
- You bastard !"
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Asdef 

  • defragmentator mózgów
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 2943
  • Rejestracja: 14-styczeń 04

Napisano 15 maj 2006, 18:59

Użytkownik DragOOn_PL dnia 15.05.2006 18:54 napisał

A możę bardziej konkretnie? W okolicach czego?
Wyświetl post

oddaj lepiej komputer do serwisu..

bo takie mam podejrzenie, ale pewnie nie to, bo skoro diody świecą to możliwe ze jest coś innego...

bo jak bezpiecznik to by nic się nie swiecilo
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   DragOOn_PL 

  • >>> South Park Fan <<<
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 482
  • Rejestracja: 09-maj 05

Napisano 15 maj 2006, 18:59

Taki mam zamiar... Bo jak spiernicze coś to...

Użytkownik DragOOn_PL edytował ten post 15 maj 2006, 19:00

"- Oh My God ! They killed Kenny !
- You bastard !"
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   sadam 

  • Pure Evil
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 284
  • Rejestracja: 27-luty 05

Napisano 16 maj 2006, 10:19

1) Jeśli po kliknięciu przycisku kompletnie nic się nie dzieje to może kabelek łączący płytę główną z przyciskiem nię odłączył/został zalany/uszkodzony? - spróbuj odpalić kompa przy pomocy zworki. (nie znam się na laptopach, ale rok temu rozwaliłem przycisk w swoim komipe i uruchamiałem go przy pomocy śrubokręta :P )
2) Jeśli po odpaleniu świecą się diodki a monitor jest ciemny to może być to wina procka
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Polska język trudna język... - bądź więc wyrozumiały
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   chinek01 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 100
  • Rejestracja: 05-październik 05

Napisano 16 maj 2006, 11:17

Może ten kolega coś jeszcze z nim zrobił, ale najlepszym wyjściem będzie oddanie go do serwisu oni już powinni wiedzieć co i jak, jak się za bardzi nie znasz to możesz jeszcze berdziej go spierniczyć.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   mateuszTa 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 144
  • Rejestracja: 04-marzec 06

Napisano 16 maj 2006, 21:44

Bezpieczni najprawdopodobniej jest koło zasilacza. A tak przy okazji to sprawdź czy są wszystkie styki i czy niewidać przepalonych elementów. Jeśli został zalany to małoprawdopodobne że laptop będzie normalnie chodził
Żyjcie tak jakbyście mieli jutro umrzeć


Komp1: Proc Pentium 530, ASUS P5GDC-V DELUXE, Geinword 8600GT Silent, WD160JD, Samsung 250, Chieftec DX-01-BD-U 360W, SkyStar2, WinXPHE TwinMos Twister 2x256 DDR 400, Geil 2x512 DDR 400
Komp2: Proc INtel 486DX Płyta ??, Grafika W kontrolerze :D Dysk 512MB, Win 3.1 Zasilacz 200W, Karta sieciowa 10/100MB/s
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
wojtek0569  : (12 maj 2014 - 14:14) I forum znów działa ;)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP