Kaffeine - program komputerowy spełniający zadania odtwarzacza multimedialnego, działający w środowisku KDE Linuksa. Program ten wykorzystuje bibliotekę graficzną Qt). Działa w oparciu o silnik Xine. Posiada wiele opcji konfiguracyjnych, oraz zestaw filtrów graficznych. Po zainstalowaniu dodatkowych zamkniętych kodeków (chociaż ilość kodeków instalowana razem z programem jest duża) może odtwarzać media zapisane w formacie promowanym przez Microsoft lub inne firmy produkujące zamknięte oprogramowanie.---> www.wikipedia.org
+ funkcjonalny
+ wygodny w urzuciu
+ ładna szata graficzna
+ odtwarza rozmajite formaty filmów i muzyki
Uważam, że Kaffeine to najlepszy odtwarzacz filmów, a wy co sądzicie ?!
Strona 1 z 1
Kaffeine Media Player
Napisano 31 lipiec 2006, 21:12
Intel Celeron D 3.00 Ghz, 1.5 GB DDR II , HDD 80GB 7200 obr/min, GF 6200 256Mb/256bit ,MSI P4M890M, Nagrywarka DVD, Win XP, Neo 1Mb/s
IBM T22: Intel Pentrum III 1,00Ghz, 256 SD-RAM, HDD 20 GB, S3 Savage/IX Graphics Inc 8 MB, DVD-ROM, Knopix 5.0
Copyright by: Driv3r
IBM T22: Intel Pentrum III 1,00Ghz, 256 SD-RAM, HDD 20 GB, S3 Savage/IX Graphics Inc 8 MB, DVD-ROM, Knopix 5.0
Copyright by: Driv3r
Napisano 31 lipiec 2006, 22:16
imho silnik xine w porównaniu z mplayerem wypada troszkę słabo :] chociażby obsługa napisów w ssa :]
a mplayer przegrywa zdecydowanie w porównaniu z vobsubem... (cały czas chodzi mi o obsługę ssa...)
najlepszy - na pewno nie :] chociażby za ssa :]
@down: zdefiniuj pojęcie 'ciekawe funkcje' i 'napisy txt'
a mplayer przegrywa zdecydowanie w porównaniu z vobsubem... (cały czas chodzi mi o obsługę ssa...)
najlepszy - na pewno nie :] chociażby za ssa :]
@down: zdefiniuj pojęcie 'ciekawe funkcje' i 'napisy txt'
Użytkownik Grejpfrut14 edytował ten post 02 sierpień 2006, 12:50
Napisano 02 sierpień 2006, 11:58
A ja polecam kaffeine, jest bardzo dobry. Ja odtwarzałem na nim muzykę i oglądałem filmy. Nigdy nie miałem problemów ani z filmami ani z muzyką(oczywiście co do filmów to po sciągnięciu kodeków).
Jest dość szybki.
Nie zamula kompa.
Ma kilka ciekawych opcji.
Odtwarza napisy txt.
Do takiego ogólnego zastosowania jest bardzo dobry.
Jest dość szybki.
Nie zamula kompa.
Ma kilka ciekawych opcji.
Odtwarza napisy txt.
Do takiego ogólnego zastosowania jest bardzo dobry.
-[Pentium IV 2400MHz - 768MB DDR Ram - ATI Radeon 9550 128/128 - Matrox 20GB - LG GSA H54L]-
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty